<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Atomháború
Makro / Külgazdaság Mi történt? Putyin ma a béke bajnokának mutatta magát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 19:52
Egy nukleáris háborúnak nem lehetnek győztesei, ilyen összecsapást soha nem szabad kirobbantani - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződés tizedik felülvizsgálati konferenciájának résztvevőihez és vendégeihez intézett üzenetében.
Makro / Külgazdaság A NATO fokozatosan háborúba csúszik Oroszországgal
Káncz Csaba | 2022. április 30. 05:39
Washington eltökélt szándéka, hogy megnyerje a háborút, a Putyin-kormánynak pedig eltökélt szándéka, hogy ezt megakadályozza. Nincsen kiút egyik fél számára sem, csak az eszkaláció. Bár Moszkva soha nem támadta meg a NATO területén belüli utánpótlási vonalakat, a jelek arra utalnak, hogy ez a visszafogottság töredezik. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Most nőtt nagyot az esélye az atomháborúnak: Amerikának elege van az orosz fenyegetésből
Privátbankár.hu | 2018. február 3. 08:58
Washingtonban közzétették az atomfegyverek alkalmazásával kapcsolatos terveket, miután Trump elnök azt kérte, vizsgálják felül a nukleáris arzenált és az atomstratégiát. Nagyjából folytatják az eddigi politikát, de néhány dologban bekeményítenek: készek akár akkor is atomfegyverekkel válaszolni, amikor nem nukleáris támadás éri az Egyesült Államokat. Az orosz fenyegetés miatt fejlesztik az arzenált.
Makro / Külgazdaság Trump váratlan beszólása: az enyém nagyobb, mint Kim Dzsonguné!
Privátbankár.hu | 2018. január 3. 06:39
Alig 2 nap telt el az évből, máris bizton mondhatjuk, hogy az egész idei év egyik legerősebb tweetjét kapta a nyakába az amerikai elnöktől Kim Dzsongun.
Makro / Külgazdaság Csak isteni segítséggel kerülhetjük el az atomháborút?
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 10:43
Közvetíteni kíván a Vatikán az Egyesült Államok és Észak-Korea között.
Makro / Külgazdaság Utolsó esély: ha ez sem sikerül, tényleg jöhet az atomháború
Gáspár András | 2017. október 21. 13:11
A Kínai Kommunista Párt egyhetes kongresszusának végére Hszi Csin-ping várhatóan még nagyobb hatalomra tesz szert - Donald Trump arra akarja rávenni az elnököt, hogy ezt a hatalmat használja Észak-Korea megfékezésére. Trump állítólag keményen tárgyal majd első kínai látogatásán - azt azért most sem felejtette el megjegyezni, hogy mindenre fel vannak készülve.
Makro / Külgazdaság Keményen felléptek a diktatúra ellen - tényleg ez lehet a megoldás az atomháború elkerüléséhez?
Kollár Dóri | 2017. szeptember 18. 20:30
Elfogadták az Észak-Korea elleni szankciókat, amelyeknek egy része tényleges csapást jelenthet a diktatúra számára, ugyanakkor szakértőnk szerint a kis ország pár évig simán csak a tartalékaiból is kihúzhatja egy embargó esetén. Mi a jó lépés? Egyebek mellett erről is beszélgettünk Fellegi Tamással, a Privátbankár.hu elemzőjével.
Makro / Külgazdaság Aggódnak a fejesek: hónapokra vagyunk egy atomháborútól?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 11:21
A franciák szerint ennyi idő kell Észak-Koreának, hogy atomot dobjanak Amerikára.
Részvény / Deviza / Áru Ennél a befektetésnél nagy vérengzés várható szeptemberben
Eidenpenz József | 2017. augusztus 21. 14:58
Látványos nyereségek és hatalmas vagyonvesztés forrása volt egyszerre az utóbbi egy évben a VIX index, de lehet, hogy nemsokára fordul a kocka. A nagy ijesztés nemrég Korea kapcsán megvolt, de a szeptember is forró lehet. A brókercégek már nagyon készülnek a vérengzésre.
Makro / Külgazdaság Hogy lehet, hogy senki sem fékezi meg Észak-Koreát? Megvan a magyarázat
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 06:07
Észak-Korea diktátora nem háborút akar, hanem rezsimjének háborítatlan fennmaradását. Ezt atomfegyverkezés révén véli megvalósíthatónak – mondja a berlini Freie Universität Észak-Koreára szakosodott kutatóintézetének irányítója. Eric Ballbach szerint a közvélekedéssel ellentétben Kínának nincs totális befolyása a phenjani rezsimre - de egyébként se akarná nagyon rávenni Kim Dzsongunt a fordulatra, jó neki a status quo a félszigeten úgy, ahogy van.
Makro / Külgazdaság Donald Trump pillanatok alatt kirobbanthatna egy atomháborút
Kollár Dóri | 2017. augusztus 10. 16:32
Egyre jobban erősödik a feszültség Észak-Korea és az Egyesült Államok között. Míg a kubai rakétaválság idején Kennedy inkább csillapítani próbálta az indulatokat, Donald Trump agresszív nyilatkozatai csak rontanak a helyzeten. De milyen gyorsan tudna Amerika atomrakétát indítani? Megnéztük.
Részvény / Deviza / Áru Kár rettegni az atomháborútól - úgyse éljük túl?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 10. 14:41
Azt hihetnénk, ha valamitől, akkor az atomháború rémétől pánik tör ki a tőkepiacokon - hogy lehet, hogy ez mégsem következett be?
Makro / Külgazdaság Kinek van a legtöbb atomfegyvere a világon? Ők pusztíthatják el a világot
Gáspár András | 2017. július 23. 10:41
122 ország készül arra, hogy betiltsák az atomfegyvereket - pont azok, akiknek nincs is nukleáris robbanófejük, és szövetségeseik sem adnának kölcsön nekik adott esetben. Jelenlegi ismereteink szerint 9 ország alkotja az atomhatalmak elitklubját, a két hidegháborús hatalom birtokolja az arzenál bő 90 százalékát.
Makro / Külgazdaság Mekkora az esélye egy atomháborúnak? És annak, hogy túléljük?
Privátbankár.hu | 2017. május 11. 20:35
Bármit is mond a fősodratú média, a világgazdasági válság által gerjesztett feszültség a mai napig benne van a rendszerben, csak átalakult geopolitikai, biztonságpolitikai feszültséggé - véli külpolitikai szakértőnk, Káncz Csaba. Nem véletlen, hogy hivatalos ENSZ-háttéranyagok foglalkoznak a nukleáris konfliktusok növekvő esélyével. Ki lő majd először? Túlélhetjük? Vajon Észak-Koreától tényleg kell félnünk?
Makro / Külgazdaság Nukleáris fegyverek nélkül már újra világháborúban lennénk?
Káncz Csaba | 2017. március 10. 08:36
A 2008-as pénzügyi válság kitörése után a világban olyan szintű politikai feszültség halmozódott fel, hogy nukleáris elrettentés nélkül a nagyhatalmak már bizonyosan egymás torkának estek volna. De meddig tart ki ez a védőgát, amikor tudható, hogy a katonai stratégák behatóan vizsgálják a kormányzati és parancsnoki pontokat elsöprő nukleáris első csapás előnyeit? Érdemes ezt körüljárni, hat évvel a fukushimai nukleáris baleset után.
Makro / Külgazdaság India atomhatalom szomszédját szorongatja
Fellegi Tamás | 2016. október 3. 06:06
Múlt héten indiai különleges erők hatoltak be a senkiföldje Kasmír tartomány névleg pakisztáni oldalára, és ott terroristákon ütöttek rajta, akik szerintük India ellen terveztek támadást. A növekvő erejű India fokozott nyomást akar gyakorolni a belőle kivált, és azóta is ősellenségnek tekintett, de egyben atomhatalom országra.
Deviza / Áru Messzebb kerültünk az atomháborútól
Privátbankár.hu | 2013. november 25. 08:45
Esett a kőolaj világpiaci ára, miután a hétvégén a svájci Genfben átmeneti megállapodás született a nagyhatalmak és Irán között az iszlám köztársaság atomprogramjáról.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG