Banktitok
Részvény / Deviza / Áru Ki hinné: Svájcban a készpénz a menő 
Fellegi Tamás | 2016. április 4. 20:01
Azt hinnénk, a fejlett Svájcban minden fizetési tranzakció elektronikusan zajlik, de nem így van. A banktitok és a más országokból odamenekülő pénz hazájában nagy becsben tartják a minél nagyobb címletű bankjegyeket, kül-, és belföldiek egyaránt szeretik diszkréten kezelni vagyonukat és költekezésüket egyaránt.
Pénzügyi szektor Brókerbotrány: ezek az iratok már nem titkosak 
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 11:02
A Quaestor-üggyel összefüggésben kiterjesztette kedden a parlament a banktitoknak nem minősülő adatok körét.
Személyes pénzügyek Kezdhetnek aggódni az adócsalók: nyilvánosságra hozzák a titkokat 
Privátbankár.hu | 2015. május 25. 08:37
A svájci adóhatóság külföldi feltételezett adócsalók nevének nyilvánosságra hozatalát kezdte meg az interneten, miután Franciaország, Németország, Oroszország, India és "még fél tucat ország" folyamatosan adóhatósági kérelmekkel bombázza a hivatalt. Azt mondják, így legalább mindenki megtudja, ha nagyon érdeklődik iránta hazája adóhivatala.
Adó Bezárul a svájci kiskapu, súlyos banktitkok derülhetnek ki  
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 20:03
Hamarosan lebonthatja a korábban érinthetetlennek gondolt banktitkot az a törvénytervezet, amelynek társadalmi vitája most zajlik Svájcban. Az elmúlt hetek újabb svájci bankbotránya miatt is egyre nagyobb a nyomás, hogy mielőbb leépítsék a vagyonok elrejtésének, és ezzel együtt az adóelkerülésnek is kedvező feltételeket biztosító szigorú banktitkot.
Pénzügyi szektor Titkolózol? Fizess! Itt a kőkemény csapás az orosz bankoknak 
Privátbankár.hu | 2014. május 6. 07:41
Amerika kemény retorziókkal bünteti a külföldi bankokat, ha azok nem adják ki amerikai számlatulajdonosaik adatait. Régóta folynak tárgyalások, Oroszországgal azonban Krím miatt leálltak.
Adó Svájci bankszámlák után is nyomozhat a NAV 
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 11:19
A NAV bármely magyar adózóra vonatkozóan, bármely adónem tekintetében kérést intézhet majd a svájci adóhatósághoz, amely a legtöbb esetben köteles lesz a kért információt kiadni.
Pénzügyi szektor Banktitkok e-mailben: aggódnak a takarékszövetkezetek 
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 10:31
Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség tagszervezetei szerint aggályos, hogy egy e-mailben kell elküldeni banktitkaikat az integrációnak.
Adó A magyar állam egyelőre nem kopogtat svájci bankokban 
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 08:13
Magyarország egyelőre nem állapodik meg Svájccal a magyarok tulajdonában lévő bankszámlák megadóztatásáról.
Pénzügyi szektor Most dől el, hogy megszűnik-e a banktitok 
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 14:55
Elkezdődött az Európai Unió állam- és kormányfőinek brüsszeli, rendkívüli csúcstalálkozója, amelynek témája az energiapolitika, valamint az adóelkerülés, az adócsalás és az agresszív adótervezés elleni fellépés.
Pénzügyi szektor Megszűnik a banktitok, Brüsszel egységes adatszolgáltatást akar 
Privátbankár.hu | 2013. május 6. 14:09
Az Európai Unió minden tagállamát kötelezné az egyéni befektetési jövedelmekről és tőkenyereségekről szóló bizalmas adatok kiszolgáltatására a vagyonos befektetők adóelkerülése elleni erőteljesebb fellépés jegyében.
Makro / Külgazdaság Mennyit bukhatunk az osztrák bankokban elhelyezett pénzünkön? 
Privátbankár.hu | 2013. május 2. 16:33
Luxemburg után Ausztria is beadja a derekát és kész tárgyalni az ország banktitokra vonatkozó szabályainak fellazításáról. Mindez számtalan, jelenleg osztrák bankokban található, magyar állampolgárok által elhelyezett betét sorsát is érintheti a közeljövőben. Mire számítson, akinek a Lajtán túl van egy kis pénze?
Pénzügyi szektor Mégis elszáll az osztrák banktitok? 
Privátbankár.hu | 2013. április 9. 14:03
Ausztria - meghatározott feltételekkel - kész tárgyalni a külföldiekre vonatkozó automatikus banki adatcseréről az Európai Unióval.
Pénzügyi szektor A kivétel erősíti az osztrák banktitkot? 
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 12:04
Ausztria továbbra is ragaszkodik a banktitokhoz, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy az adócsalások elkerülése érdekében lazítson rajta - mondta a bécsi pénzügyminisztérium államtitkára. Az Európai Unióban már csak Ausztria ragaszkodik a szigorú banktitokhoz.
Adó A világ nagyhatalmainak sem ment, amire a kormány készül 
Privátbankár.hu | 2013. január 18. 12:40
A szakértő szerint nem valószínű, hogy a magyar kormány általános érvénnyel tudna adómegállapodást kötni Svájccal a magyar állampolgárok által ott elhelyezett bankbetétekről. Az erre vonatkozó információkat csak a betétes engedélyével adhatják ki a svájci pénzintézetek. Azt gondolhatnánk persze, hogy ők ehhez nyilván nem járulnak hozzá, csakhogy így adózási szempontból rosszabbul járnak. A svájci banktitkot a nemzetközi egyezmények is külön kezelik, olyan jogintézmény ez, aminek még Németország és az Egyesült Államok is hiába ment neki, hasonló célzattal, mint Magyarország, végül nem jártak sikerrel. Ami Svájcban titok, az ott is marad.
Adó Lepaktálnánk Svájccal az eltitkolt milliárdokért 
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 07:16
A híres svájci banktitok ma már nem az, mint régen: Magyarország is szeretné tudni, hányan rejtegetik a pénzüket svájci bankszámlákon.
Adó Hányan kapnak szívbajt, ha kikerülnek a svájci bankszámlaadatok? 
Privátbankár.hu | 2012. október 4. 09:35
Görögországban előkerült egy eltűntnek hitt számítógépes lemez, amely görög ügyfelek svájci bankszámlaadatait tartalmazta, és a gazdasági ügyészségnek adták, aminek nyomán adóvizsgálatok indulhatnak. Korábban a franciák szereztek ilyen adatokat, az idén a németek küzdöttek meg a svájci bankokkal. Súlyos viták folynak arról, szabad-e ilyen módon harcolni az adóelkerülés ellen és mennyire használhatók az ilyen adatok.
Pénzügyi szektor Kiadják a trükköző németeket a svájci bankok  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 19. 07:20
Jövőre vizsgálhatja az illetékes német felügyelet azokat a tranzakciókat, amelyekben németek titkos svájci bankszámlákra menekítették a pénzüket. Németország hatalmas adóbevételt remél az ügylettől.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG