Befektetési csalás
Részvény / Deviza / Áru Több mint kínos, ami kiderült a tőzsde sztárjáról
Király Béla | 2020. szeptember 17. 18:48
Az idei első félévben a Nasdaq legjobban teljesítő részvénye a Nikola elektromos teherautó-gyártóé volt. Igaz a gyártót akár idézőjelbe is tehetnénk, hiszen a vállalatról kiderült, hogy ettől továbbra is nagyon messze van.
Személyes pénzügyek Főleg az időseket célozzák meg az elharapódzó koronavírus-csalások
Eidenpenz József | 2020. március 31. 18:04
A koronavírussal kapcsolatos csalások nagyon hamar megjelentek az interneten, amint erre fogyasztóvédő szervezetek felhívják a figyelmet. Előbb, mint maga a járvány. A vírus kapcsán a csalók különösen nagy buzgalommal célozzák meg a 60 éven felülieket. Nagy anyagi károkat tudnak okozni befektetési csalásokkal is.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázat, attól, hogy komolynak néz ki egy társaság, még lehet csaló
Eidenpenz József | 2015. február 11. 14:10
A Tresor Market Corporation engedély nélkül portfóliókezelést, a TM Solutions Ltd., a Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. pedig bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végzett – állapította meg az MNB. A jegybank eltiltotta a társaságokat, s összesen 325 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte őket. Csakhogy ez egy több éves történet, eső után köpönyeg.
Részvény / Deviza / Áru Szörnyű rossz befektetések 7.: A csalók telefonon, mailen, faxon jelentkeznek
Eidenpenz József | 2012. december 18. 06:49
Nyugaton, ahol a polgároknak átlagosan többször annyi befektetésük van, mint a magyaroknak, elterjedt módszer a kisbefektetők megkopasztására a nevesincs, csőd szélén táncoló, vagy esetleg nem is létező részvénytársaságok részvényeit agyondicsérni, csalárd tippeket adni. A tipp jöhet kéretlen levélben, telefonon, faxon is, sőt a legrosszabb esetben már a brókercég sem létezik.
Adó Százmilliós átverés: egy budapesti nő Kulcsár és Madoff nyomában
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 09:42
Magas hozamot ígért, ám a jóhiszemű „befektetők” pénzét sajátjaként használta fel az a budapesti nő, aki üzletszerűen végzett betétgyűjtési tevékenységet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adóigazgatósága közérdekű bejelentés alapján végzett vizsgálatában 83 millió forintos adóhiányt állapított meg, továbbá 69 millió forintnyi bírságot és pótlékot szabott ki a fővárosi magánszemélyre. A károsultak száma száz körülire tehető.
Friss
hírlevél