Befektetési csalás
Részvény / Deviza / Áru Már az óvodában megtanultam, amit a befektetési csalásokról tudni kell 
Eidenpenz József | 2023. október 14. 11:33
Kriptovaluták? Kockázatos devizaügyletek? Opciók? Kereskedési robotok? Elhozhatják ezek a gazdagságot? Talán, de a szegénységet sokkal könnyebben. Főleg, ha alapvető szabályokat nem tartunk be.
Részvény / Deviza / Áru 10 veszélyes kriptós csalási forma 2023-ban 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 21. 05:39
A bűnözők előszeretettel próbálkoznak a kriptovaluta-piacon, ahol sok tapasztalatlan kisbefektető próbál szerencsét, megfelelő ismeretek nélkül. A leggyakoribb módszerek között van olyan, amely szinte egyidős az emberiséggel, és olyan is, amelyet a másodperc tört része alatt, teljesen számítógépesítve hajtanak végre. Mi is könnyen csapdába eshetünk.
Személyes pénzügyek 13. Hogyan kerüljük el a pénzügyi csalásokat? 
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:02
Ahol sok pénz van, ott rendszerint hamar megjelennek a bűncselekmények is, ami fokozottan igaz ez a befektetések világára. Vigyáznunk kell, hogy ne legyünk magunk is áldozatok, ne veszítsük el a keserves munkával összekuporgatott vagy örökölt vagyonunkat. Ehhez azonban bizonyos alapismeretekre szükségünk van.
Részvény / Deviza / Áru Több mint kínos, ami kiderült a tőzsde sztárjáról 
Király Béla | 2020. szeptember 17. 18:48
Az idei első félévben a Nasdaq legjobban teljesítő részvénye a Nikola elektromos teherautó-gyártóé volt. Igaz a gyártót akár idézőjelbe is tehetnénk, hiszen a vállalatról kiderült, hogy ettől továbbra is nagyon messze van.
Személyes pénzügyek Főleg az időseket célozzák meg az elharapódzó koronavírus-csalások 
Eidenpenz József | 2020. március 31. 18:04
A koronavírussal kapcsolatos csalások nagyon hamar megjelentek az interneten, amint erre fogyasztóvédő szervezetek felhívják a figyelmet. Előbb, mint maga a járvány. A vírus kapcsán a csalók különösen nagy buzgalommal célozzák meg a 60 éven felülieket. Nagy anyagi károkat tudnak okozni befektetési csalásokkal is.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázat, attól, hogy komolynak néz ki egy társaság, még lehet csaló 
Eidenpenz József | 2015. február 11. 14:10
A Tresor Market Corporation engedély nélkül portfóliókezelést, a TM Solutions Ltd., a Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. pedig bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végzett – állapította meg az MNB. A jegybank eltiltotta a társaságokat, s összesen 325 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte őket. Csakhogy ez egy több éves történet, eső után köpönyeg.
Részvény / Deviza / Áru Szörnyű rossz befektetések 7.: A csalók telefonon, mailen, faxon jelentkeznek 
Eidenpenz József | 2012. december 18. 06:49
Nyugaton, ahol a polgároknak átlagosan többször annyi befektetésük van, mint a magyaroknak, elterjedt módszer a kisbefektetők megkopasztására a nevesincs, csőd szélén táncoló, vagy esetleg nem is létező részvénytársaságok részvényeit agyondicsérni, csalárd tippeket adni. A tipp jöhet kéretlen levélben, telefonon, faxon is, sőt a legrosszabb esetben már a brókercég sem létezik.
Adó Százmilliós átverés: egy budapesti nő Kulcsár és Madoff nyomában 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 09:42
Magas hozamot ígért, ám a jóhiszemű „befektetők” pénzét sajátjaként használta fel az a budapesti nő, aki üzletszerűen végzett betétgyűjtési tevékenységet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adóigazgatósága közérdekű bejelentés alapján végzett vizsgálatában 83 millió forintos adóhiányt állapított meg, továbbá 69 millió forintnyi bírságot és pótlékot szabott ki a fővárosi magánszemélyre. A károsultak száma száz körülire tehető.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG