<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
BUBOR
Személyes pénzügyek Brutálisan megnőhetnek egyes lakáshitelek törlesztőrészletei
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 15:46
Pórul járnak, akik a hitelfelvételkor a változó kamatozást választották: akár 17 százalékkal is magasabb lehet a decemberi törlesztőrészletük.
Pénzügyi szektor Ezen múlik az éves GDP-nek megfelelő pénzügyi termék árazása - hogy vizsgázott a rendszer?
Magyar Nemzeti Bank | 2020. október 21. 10:56
Az MNB kezdeményezésére 2016 májusában bevezetésre került a BUBOR esetében a kötelező érvényű jegyzési rendszer. Az új rendszer jelentősen növelte az éves magyar GDP-vel megegyező nagyságú pénzügyi termék árazásához használt BUBOR jegyzések információtartalmát és a hátteret biztosító bankközi piac forgalmát. A 2019-es évre elvégzett statisztikai elemzés alapján a BUBOR jegyzések továbbra is megbízhatók, az új információk gyorsan beépülnek a referenciakamatba, melyet a továbbra is aktív egyedi kamatjegyzők és azok eltérő jegyzési stratégiái biztosítanak. Az MNB a jegyzések folyamatos monitorozásával támogatja a rendszer stabil megbízható működését.
Személyes pénzügyek Készülj: már emelkedik a lakáshiteled törlesztőrészlete
Privátbankár.hu | 2018. július 16. 08:10
A hónap elején több banknál is rég nem látott emelkedésnek indultak a változó kamatozású lakáshitelek törlesztőrészletei.
Állampapír / Kötvény Nem akármilyen képtelenséget értünk meg: nálunk is megjelent a negatív állampapírhozam
Fellegi Tamás | 2017. március 21. 17:03
A ma tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción mínusz 0,01 százalékos hozam mellett is teljesült ajánlat, vagyis aki a pénzt három hónapra kölcsönadja az államnak, egy picivel kevesebbet kap vissza. Talán utolsóként jutottunk el ide, hisz Amerikában a kamatemelések ideje jött el, és a növekvő infláció miatt Európában is lassan vége lesz ennek a szokatlan állapotnak.
Pénzügyi szektor Az MNB elhessegeti magától a banki pénzeket - olcsóbb lehet a hitel
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 20. 16:00
Az MNB Monetáris Tanácsa mai ülésén úgy döntött, hogy korlátozza a jegybanknál elhelyezhető 3 hónapos jegybanki betét állományát. A lépésre már hosszabb ideje készültek: célja a bankok közötti hitelezési piac élénkítése és a nem szokványos, vagyis kamatcsökkentés nélküli monetáris lazítás.
Részvény / Deviza / Áru Nem csökkenti 0-ig a kamatot az MNB
Fellegi Tamás | 2016. április 28. 11:00
Útmutatást kaptunk arról, hogyan tervezi a jegybank a kamatpolitikát, és abból kiderült, hogy még egy kis kamatcsökkentés lehet, de nem megyünk 0-ig, mint oly sokan mások. A FED júniusi kamatemelésre enged következtetni, a japán jegybank nem változtatott. Esik a Richter, erős az OTP.
Személyes pénzügyek Így számolj a hiteleddel: mekkora lesz a kamat 10 év múlva?
Fellegi Tamás | 2015. június 1. 16:01
Most, hogy mindenki forinthiteles lett, és lehetőség nyílik a fix, ill. változó kamatozás között dönteni, érdemes összehasonlítani őket. Főként a változó kamat, ill. az ennek alapjául szolgáló jegybanki alapkamat mértékének lehetséges alakulását elemezzük, de még azt is tisztáznunk kell, egyáltalán mi tekinthető fix kamatozásnak.
Pénzügyi szektor Forintosítás és árfolyamgát - így változott a szabály
Privátbankár.hu | 2015. április 14. 14:33
Rugalmasabbá vált az árfolyamgáttal érintett szerződések futamidejének meghosszabbítása.
KKV Cégtulajdonsok, figyelem! Így juthat kedvezményes hitelhez
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 11:08
Évente akár egymillió forintnál nagyobb összeget is spórolhatnak a cégek a támogatott hitellel. Még a fél százalékot sem éri el a kamat a Széchenyi-hiteleknél.
Pénzügyi szektor PSZÁF-vizsgálat: hiányosságok vannak, szándékos csalás nem volt
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 14:05
Szabályozási, kockázatkezelési és ellenőrzési hiányosságokat tárt fel a budapesti bankközi kamatláb jegyzését áttekintő felügyeleti vizsgálat. A PSZÁF írásban fogalmazta meg a megfelelő módszertanra, kontrollpontokra, illetve az irányítási és ellenőrzési rendszerek kialakítására vonatkozó elvárásait az érintett bankoknak.
Pénzügyi szektor Vizsgálják a bankközi budapesti kamatlábat is
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 08:48
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatot indít a budapesti bankközi kamatláb, a Bubor meghatározásával kapcsolatban; a vizsgálat néhány hónapot vehet igénybe - mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Pénzügyi szektor Kedvezményes jelzáloghitel-kamatok: nem vész el, csak átalakul
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 10:51
A kormány és a Bankszövetség megállapodása értelmében a jelzáloghiteleknél a szerződés megkötésekor a pénzintézetek nem kínálhatnak korlátozott időtartamra kedvezményes kamatot. Kiskapu azonban akad, a kedvezményeket kényelmesen el lehet bújtatni a banki termékportfólióba.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG