Derivatív üzlet
Állampapír / Kötvény Ilyen még nem volt, a tíz éves hozam is mínuszba zuhant
Eidenpenz József | 2016. június 14. 12:12
Történelmi rekordot döntött ma délelőtt a tíz éves német államkötvények hozama, először süllyedt le a nulla alá, mínusz 0,034 százalékig. Annyiban ez nem meglepő, hogy már napok óta esik a hozam, és a rövidebb futamidőkön már régebben is negatív volt, illetve más európai országokban is az.
FinLab Furcsa paradoxon: a kockázat elkerülése kockázatos dolog - de akkor mit tehetünk?
Dömötör Barbara | 2014. november 25. 17:00
Egyfelől számtalan fórumon elhangzik a kockázatok kezelésének szükségessége, másrészt több történetet ismerünk, ami pont arról szól, hogy a kockázat fedezésére megkötött ügyletek okoztak akár a vállalat csődjéhez vezető veszteségeket. Ezek szerint a kockázatokat csökkenteni kockázatos?
Részvény / Deviza / Áru Negyedével nőtt a forgalom a BÉT-en
Privátbankár.hu | 2014. január 2. 15:07
Az ősz folyamán tapasztalt forgalomnövekedés decemberben is éreztette hatását a tőzsde részvénypiacán: a 9,6 milliárd forintos decemberi átlagforgalom az egész évi átlagforgalmat egy százalékkal, a 2012. decemberit pedig 27,3 százalékkal haladta meg. A részvénypiaci rangsor első helyén a Concorde Értékpapír állt, majd az Erste és a WOOD & Company következett.
Pénzügyi szektor A korábbi bukások miatt nem tér magához a kockázatkezelési piac
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 13:23
A válság és a nagy bukások erőteljesen visszavetették a vállalatoknál a piaci kockázatok kezelését szolgáló opciós és egyéb derivatív ügyletek alkalmazását. A kockázatkezelési piac újraélesztéséhez el kell, hogy múljanak a félelmek és a banki ajánlatoknak is bővülniük kel.
Részvény / Deviza / Áru Brutális veszteség a J.P. Morgannél, zuhan a részvény (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 15:51
Az eddig tudott 2 milliárd dolláros veszteség helyett csaknem 20 milliárd dollár lehet a vesztesége a J.P. Morgan amerikai nagybanknak a derivatív ügyleteken. Korábban a kétmilliárdról szóló bejelentés is nagy vihart kavart. A mai lapértesülés nyomán csaknem 20 százalékkal zuhant a részvény árfolyama.
Deviza / Áru Érik az újabb óriási tőzsdefelvásárlás
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 15:07
Megvenné a londoni fémtőzsdét a világ legnagyobb árupiaci szereplője a CME. A kérő jövő héten kezdi győzködni a londoniakat. Közben úgy tudni, hogy a chicagói óriáscégnek olyan nagy vetélytársai is lehetnek, mint a német és a hong kongi tőzsde. Az ügylet értéke meghaladhatja az egymilliárd dollárt.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.