DLA Piper
Makro / Külgazdaság Földbe állt a vállalatfelvásárlási piac - mi lehet az ok? 
Privátbankár.hu | 2023. február 13. 14:27
A 2021-es rekord után tavaly lassult a globális vállalatfelvásárlási (M&A) piac: az év második felében az 1980 óta mért legnagyobb összértékű visszaesés következett be - elsősorban az 50 milliárd dollár feletti ügyleteknél -, és a magyarországi piac teljesítménye is hullámzott.
Vállalat Magyarország élen jár a GDPR-bírságok kiszabásában 
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 15:44
Egy most publikált felmérés szerint közel hétszeresére nőtt a GDPR-bírságok mértéke a tavalyi évhez képest.
Vállalat Felhasználják a cégem nevét - meddig mehetnek el egy reklámban? 
Privátbankár.hu | 2018. január 13. 09:22
Az elmúlt években olyan formabontó online hirdetési lehetőségek jöttek létre, amelyek nemcsak a reklámszakembereket, hanem a jogászokat is új kihívások elé állították. Hogyan lesz hirdetőből védjegybitorló? Mit tehetünk, ha más a márkanevünkkel hirdet? Mik az AdWords buktatói a hirdetők és a védjegyjogosultak számára?
Vásárló Jönnek az elektromos autók – de mennyibe fog kerülni a töltésük?  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 31. 20:02
Egyelőre ingyenesen lehet Magyarországon az elektromos gépjárműveket közterületen tölteni, de nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így, hiszen a piaci szereplők csak abban az esetben vesznek majd részt a töltőállomások villamos energiával való ellátásában, amennyiben ennek körében profitot tudnak realizálni. De vajon melyik üzleti modell lesz a befutó az elektromos töltőállomások üzemeltetésénél?
Vásárló Így spórolhatsz te is a nyaraláson 
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 10:41
A fogyasztói árakra is jótékony hatással lehet a szállásadók és az online szállásközvetítő platformok (Booking.com, Expedia stb.) közötti kapcsolat újragondolása, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előző évben publikált, az online szálláshelyfoglalás piacán lefolytatott ágazati vizsgálata miatt vált szükségessé. Hogyan spórolhatnak az utazók?
Vállalat Odacsaphat az Európai Bíróság - szabálytalan a magyar kaszinótörvény? 
Privátbankár.hu | 2017. június 21. 12:45
Még a hónapban dönthet az Európai Bíróság a magyarországi online szerencsejáték kérdésben. A tavaly júniusban indult eljárás ugyanis abba az irányba mutat, hogy minden uniós szabályozásnak ellent mond a 2014-ben hozott kaszinótörvény, ami gyakorlatilag bebetonozta a Szerencsejáték Zrt. monopóliumát a szerencsejátékokban. De akkor mi lesz Andy Vajna frissen indult kaszinójával?
Ingatlan Itt egy újabb jel arra, hogy valami megindult az országban  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 21. 10:59
Elkezdődtek a fejlesztések a kereskedelmi ingatlanpiacon.
Makro / Külgazdaság Alakul az új világrend - öt út áll a britek előtt, melyiket választják? 
Privátbankár.hu | 2016. június 24. 12:11
A június 23-i népszavazáson egyértelművé vált, hogy a brit szavazók többsége szerint az Egyesült Királyságnak nincs helye az EU-ban, amivel hosszú jogi, kereskedelmi és diplomáciai egyeztetések veszik majd kezdetüket az unió és a szigetország jövőbeni kapcsolatáról. Biztosan új korszak kezdődik, de egyáltalán merre indulhat most az Egyesült Királyság és az EU? A DLA Piper szakértője összeszedte a lehetséges forgatókönyveket.
Makro / Külgazdaság Életmentő ötlet: most ráléphetnek a hamisítók nyakára 
Privátbankár.hu | 2016. május 5. 20:25
Elképesztő méreteket öltött a gyógyszerhamisítás - ma már gyakorlatilag mindent meg lehet kapni a feketepiacon. Az interneten persze jó eséllyel silány hamisítványokat kapunk - ez pedig nem csak a fogyasztók egészségére veszélyes, hanem a gyógyszergyártók profitját és megítélését is tönkreteszi. Most kitaláltak valami nagy dolgot, ami visszaszoríthatja a feketézőket - van azonban néhány kérdés.
Adó Több az ellenőrzés és a bírság: rászállt a NAV a nagyvállalatokra  
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 15:01
Egyre óvatosabbak a vállalatok a kapcsolt vállalkozások közötti tranzakciók árazásakor: a NAV statisztikái szerint 2010-hez viszonyítva tavaly csaknem megduplázódott, 13-ról 20-ra emelkedett a szokásos piaci ár megállapítására éves szinten benyújtott kérelmek száma.
Adó Rászállt az adóhatóság a kapcsolt vállalkozásokra 
Privátbankár.hu | 2014. május 19. 16:41
Majdnem megduplázódott a transzferár-ellenőrzések során feltárt adóhiány az elmúlt három évben. Amíg 2011-ben 18 milliárd forint volt a jogerős nettó adókülönbözet, tavaly már több mint 33 milliárd forint. Ezzel párhuzamosan az adóbírságok is jelentősen emelkedtek. Szakértők szerint az adóhatóság szigora csak fokozódni fog.
Adó Mi lesz, ha a Hervis legyőzi Magyarországot?  
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 17:03
Formálisan nem sérti a szabályokat, az Európai Bíróság szerint az ágazati különadó mégis ellentétes lehet az uniós joggal. Az ítélet számos kérdést felvet, ami az adott ügynél jóval messzebbre mutat.
Karrier Mi is az a távmunka és milyen szabályok vonatkoznak rá? 
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 12:23
Atipikus, vagyis a szokásostól eltérő foglalkoztatási forma a távmunka. Bár kisebb mértékben, mint nyugaton, de mára már – Magyarországon is egyre elterjedtebb. A távmunkát a gyakorlatban általában olyan munkakörök esetén alkalmazzák előszeretettel, amelyek nem igénylik a munkáltató székhelyén vagy telephelyein való tartózkodást.
KKV Nincs nehéz dolga a csoportos létszámleépítést tervező cégeknek 
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 10:17
A csoportos létszámcsökkentés a munkáltatóra többletkötelezettséget ró; az üzemi tanáccsal, a munkaügyi központtal és a munkavállalókkal szemben. Ugyanakkor az új munka törvénykönyve egyszerűsíti a folyamatot, a konzultációs kötelezettséget kizárólag az üzemi tanács vonatkozásában írja elő. Üzemi tanács hiányában pedig a munkáltató nem köteles sem a szakszervezettel, sem a nem szervezett munkavállalók képviselőivel konzultálni - hívja fel a változásra a figyelmet a DLA Piper szakjogásza.
KKV Búcsú Bruce Willistől? Az EU beleköphet a levesbe 
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 13:17
A magyar filmtörvény sikeresen fordította új irányba a filmkészítés szabályozását az elmúlt években, azonban az Európai Bizottság legújabb ajánlása 2013-tól alaposan átrendezheti a jól működő filmtámogatási rendszert. A gyártási költségek húsz százalékára rúgó állami támogatás fontos vonzerő az európai, tengerentúli produkcióknak, a filmes szakértői háttér és a színvonalas stúdiók mellett, ugyanakkor az uniós rendelet ezt most megváltoztatná.
KKV A banki finanszírozásnak hátat fordítva vásárolják fel egymást a cégek 
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 13:46
A bankok kockázatkerülése és a finanszírozási költségek növekedése alternatív finanszírozási megoldások és a tőketartalékok hasznosítása felé terelik a vállalatfelvásárlások piaci szereplőit. Így egyre jelentősebb szerep jut a nem banki finanszírozásnak és mély strukturális átalakulás rajzolódik ki ebben a finanszírozói szegmensben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG