Egyoldalú szerződésmódosítás
Pénzügyi szektor Így nem lehet kamatot emelni: pert vesztett az OTP romániai leánya
Privátbankár.hu | 2016. február 11. 08:00
Az OTP Bank Romániának törölnie kell 2007-ben és 2008-ban kötött jelzálog típusú hitelszerződéseiből azt a kikötést, amely lehetővé tette a pénzintézetnek a kamat egyoldalú megváltoztatását - erről a bukaresti táblabíróságon született jogerős végzés.
Vállalatok Durván megbüntették a Telenort - külön bírságot kapott a cég vezetője is
Privátbankár.hu | 2015. május 18. 14:20
A Telenor az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályoktól eltérően, megfelelő jogalap hiányában, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket, emelte a díjakat - az NMHH megbírságolta a céget. A cégvezető külön félmilliós bírságot kapott.
KKV Ennek a levélnek nem fognak örülni a Telenorosok: durva áremelés jön
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 15:34
Egyoldalú szerződésmódosításról értesítette üzleti ügyfeleit a Telenor. Pluszköltségként két tételt fognak felszámolni, amely több tízezer forinttal is növelheti a számlát.
Pénzügyi szektor Az Alkotmánybíróság előtt támadják meg az árfolymrést is
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 07:00
Az egyoldalú kamatemelések kapcsán indult perek mellett az egyik hitelintézet az Alkotmánybírósághoz fordult az árfolyamrés tisztességtelenségének törvényi kimondása miatt - amely okból más peres eljárásra nincs is lehetőség.
Pénzügyi szektor Nincs megállás - újabb bank bukott pert
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 12. 15:45
Rossz napja volt ma a bankoknak a bíróságon, csak elutasítás és halasztás volt.
Pénzügyi szektor Devizahitel-perek: ma is buktak egyet a bankok - jönnek a friss ítéletek!
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 25. 12:13
A Fővárosi Törvényszék hétfői tárgyalásán Csonka Balázs bíró elutasította a Milton Hitelezési Zrt. keresetét, amelyben az egyoldalú kamatmódosítást lehetővé tevő szerződési feltételek tisztességtelenségével kapcsolatos vélelem megdöntésére indított a társaság, a magyar állam ellen.
Pénzügyi szektor Az MKB-nak is elege lett, perel
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 16:41
A bank több mint 5 milliárdra teszi az ügyfeleknek fizetendő kártérítést. Az egyoldalú szerződésmódosítás miatt perel.
Pénzügyi szektor Hopp, ugrik 49 milliárd forint az egyik bankunknál
Privátbankár.hu | 2014. július 8. 08:55
A KBC-csoport és a K&H Bank bejelentette, hogy egyszeri 49 milliárd forintnyi céltartalékot képez a múlt heti, július 4-én megszavazott törvény miatt, amely az árfolyamréssel és az egyoldalú kamatláb-módosításokkal foglalkozik. Ezt már a második negyedéves eredményből levonják, és a további várható intézkedések, a devizahitelek kivezetésének hatását még nem is tartalmazza.
Pénzügyi szektor 7 kérdés: aggályok és furcsaságok a devizahiteles mentőcsomag körül
Nagy László Nándor | 2014. június 28. 15:00
Egynémely kérdésben a Privátbankár is által felvetett problémákat elismerve alkotta meg a kormány a devizahitelesek megsegítését szolgáló törvényt, amely ugyanakkor számos ponton meglehetősen komoly jogi aggályokat felvető módon szabályoz. Amennyiben a jelenlegi formájában fogadják el a törvényt, lényegében nincs értelme annak, hogy a bankok bíróság előtt próbálják meg bizonyos kamatemeléseikről bebizonyítani, hogy azok jogszerűek voltak.
Pénzügyi szektor Bíróságra mennek a bankok - lehet-e emelni a 0 forintos díjat?
Nagy László Nándor | 2014. március 13. 15:26
A felügyelet korábbi hivatalos állásfoglalásából az látszik, hogy a 0 forintos díjakat a jogszabályoknak megfelelően is megemelhették a bankok, most mégis komoly bírság járt nekik ezért. A bankok elfogadják a büntetések egy részét, de lesz, amiért inkább bíróságra mennek - az MNB áll elébe.
Pénzügyi szektor Ezúttal a devizahitelesek veszítettek - első fokon az OTP nyert
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 07:55
A perköltség megfizetésére kötelezett a bíróság egy devizahiteles házaspárt. A nem jogerős ítélet szerint a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma elutasította keresetüket, így nekik kell állniuk a több tízezer forintos perköltséget. Hasonló ügyben volt már fordított ítélet is.
Pénzügyi szektor Mi történik, ha az OTP megveszi a bankomat?
Füstös Móni | 2013. május 28. 06:00
Mióta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy az OTP két Magyarországról kivonulni készülő bankot is megvenne, megindultak a találgatások, melyik két pénzintézetről lehet szó. Most úgy tűnik, az egyik célpont a Credigen Bank, de felmerült a CIB, az MKB, a Commerzbank neve is. Mi lesz azokkal, akik ezen bankok ügyfelei? Utánajártunk.
Biztosítás Jöhet a hidegzuhany: több ezer autós kerülhet kellemetlen helyzetbe
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:00
Több ezer autósnak akkor is biztosítót kell váltania a kötelező kampány végén, ha egyébként nem tenné. Ők azok, akik túl sokba kerülnek a biztosítóknak, ezért azok egyoldalúan felbontják a szerződést. Erről a napokban, legkésőbb december elsejéig értesítik az érintett „renitens” autósokat. Lépjen önként az, aki úgy érzi, ebbe a körbe tartozik, mert most még szabadon válogathat az ajánlatok között.
Pénzügyi szektor Egyoldalú szerződésmódosítás: komoly fejtörést okoznak a Kúriának a devizahitelek
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 08:49
A pénzügyi szolgáltatók fogyasztói kölcsönszerződéseinek egyoldalú módosításával kapcsolatos ítélkezési gyakorlatot vizsgálta a Kúria joggyakorlat-elemző csoportja.
Pénzügyi szektor Egyoldalú szerződésmódosítások: perre biztatják a devizahiteleseket?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 20:03
A Kúria – jogászok szerint meglehetősen szokatlan módon – megküldte a devizahitelesek érdekvédelmi szervezeteinek a joggyakorlatot elemző csoport megállapításait - írja az Az én pénzem blog.
Pénzügyi szektor Tisztességtelen szerződések a PSZÁF célkeresztjében
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 10:49
Eddig tíz közérdekű keresetet, illetve közérdekű igényérvényesítési pert indított PSZÁF, közülük egyet jogerősen, hármat első fokon megnyert, a többi folyamatban van. A PSZÁF által kifogásolt szerződések között van olyan, amely a fizetési késedelem büntető eljárást helyezett kilátásba, és olyan is, amely egyoldalú kártyaletiltást tartalmazott.
Pénzügyi szektor Megint elkaszálták az egyoldalú banki szerződésmódosítást
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 12:20
Érvénytelennek nyilvánította a Partiscum XI. Takarékszövetkezet 2010. március 1-jétől 2010. június 4-ig hatályos általános szerződési feltételeit szerdán első fokon meghozott ítéletében a Szegedi Törvényszék. Az ítélet hatálya kiterjed a pénzintézet valamennyi olyan ügyfelére, aki a bírósági döntés jogerőre emelkedéséig nem fizette vissza a hitelét.
hírlevél
depositphotos