<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
EHO
Személyes pénzügyek Te értesz a pénzhez? Tudod, mit jelent az EBKM és az EHO?
Privátbankár.hu | 2015. október 28. 08:30
Kevesen érzik magukat jól tájékozottnak, ha pénzügyekről van szó. Ebből is következhet, hogy a többség kerüli a kockázatosabb befektetési formákat – derült ki egy friss kutatásából. Érdemes tájékozódni a lehetőségekről, hiszen a befektetési alapok széles skálájáról mindenki találhat a kockázati étvágyának megfelelőt.
Személyes pénzügyek Ki fog Magyarországon kamatadót fizetni?
Nagy László Nándor | 2015. július 7. 06:05
Az extra alacsony alapkamat a kamatadó (és az EHO) miatt fáj a költségvetésnek, ám a jelenlegi kamatszintek mellett nem várható olyan drasztikus bevétel-kiesés, mint 2014-ben volt. A jövő évi bevételi terv 1-2 milliárdos kieséssel számol.
Befektetési alapok Közeleg az év vége - mit tegyünk, ha nem akarunk annyit adózni?
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 07:29
A befektetési alapokkal vonzó nyereséget érhetünk el, de ebben az esetben is adót kell fizetnünk megszerzett nyereségünkből. A terhek nagy részét legálisan meg lehet úszni, de legkésőbb év végéig ehhez meg kell tenni a szükséges lépéseket.
Befektetési alapok 9+2 adóelőny: így nem kell akkorát szívni az adóbevallással
Eidenpenz József | 2014. június 4. 06:09
Az értékpapír-befektetések adózása tavaly is tovább bonyolódott, az adó három kulcsossá vált, és nem kis feladat mindent jól írni az adóbevallásba. Ha valaki befektetési jegyeken keresztül intézi befektetéseit, az adminisztratív terhek jó részétől megszabadulhat, különböző kisebb-nagyobb adóelőnyöket élvezhet.
Befektetési alapok Elkeserít az alacsony kamat? Dúsítsd Ózonnal!
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 13:19
Sokan keresik, hogyan érhetnének el magasabb hozamot az alacsony kamatok közepette. Az Aegon Ózon kiváló alternatíva a konzervatív befektetőknek is, akik hajlandóak a bankbetéteknél minimálisan magasabb kockázatot vállalni, a betéti hozamoknál azonban magasabb hozamot szeretnének elérni.
Személyes pénzügyek Indul az adómegtakarítási hajrá: mutatjuk, hova tedd a pénzed!
Privátbankár.hu | 2013. december 20. 06:10
Az év végén hagyományosan beindul az adómegtakarítási hajrá: akinek félretett pénze van, ilyenkor igyekszik úgy elhelyezni befektetéseit, hogy a haszon minél nagyobb részét tarthassa magánál a futamidő végén. Jelentős adókedvezményt biztosítanak tulajdonosaiknak az olyan megtakarítási formák, mint a Tartós Befektetési Számla (TBSZ), vagy a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (nyesz), de az önkéntes pénztárak is adóvisszatérítéssel várják az ügyfeleket. Van még néhány munkanap az adóhajrából.
Személyes pénzügyek Spórolni akar az EHO-n? Érdemes hosszabb távon tervezni
Privátbankár.hu | 2013. október 7. 11:14
Az augusztusi adóváltozások miatt egyre többen keresnek új befektetést. De az is lehet, hogy egy régi értékelődik fel.
Befektetési alapok Mit válasszanak, akik most mennek át betétből befektetési alapba?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 25. 07:00
Havonta tízmilliárdok távoznak a bankbetétekből az alacsony kamatok miatt és mennek át befektetési jegyekbe. Meddig tarthat ez a folyamat? Sokan most találkoznak először az alapokkal, mit érdemes tudniuk? – kérdeztük Forián Szabó Gergelytől, a Pioneer Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatójától.
Befektetési alapok Bankbetét helyett kipróbálna valami mást?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 23. 14:55
2013 szeptember második hetétől jegyezhető a Pioneer Alapkezelő EHO-mentességet* kínáló Rövid Kötvény Alapja. Az alap azoknak a befektetőknek jelenthet megfelelő megoldást, akik 1-3 éves időtávra közepesnél kisebb kockázatú alternatívát keresnek betét megtakarításaik számára. Az Alapkezelő szerint az induláskor jellemző piaci környezetben jó eséllyel lehet a pénzpiaci hozamok feletti teljesítményt elérni a hosszú kötvényalapokénál jóval kisebb árfolyam-ingadozás mellett.
Befektetési alapok Csendben tőzsdére vitték Vakmajmot – sokan követik majd?
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 06:20
Bevezettek a Budapesti Értéktőzsdére egy 44 milliárd forint méretű befektetési alapot, amely messze a legnagyobb tőzsdei alap lesz. Ez főleg adóelőnyökkel jár, várhatóan azonban csak kevesen fogják ezt kihasználni.
Befektetési alapok Befektetési alapok: hova menekülhetünk a kamat megsarcolása elől?
Eidenpenz József | 2013. augusztus 7. 14:35
Mely alapok lesznek EHO-mentesek, azaz felelnek meg annak az új adókedvezménynek, amely szerint a többségében állampapírokba fektető alap hozama nem EHO-köteles? Erről kérdeztük a magyarországi alapkezelőket. A válaszadók többsége gyorsan átalakítja 1-2 alapját, más inkább a magas hozamra koncentrál.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG