<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Exxon
Részvény / Deviza / Áru Miért száguld minden a tőzsdén? Húszezerhez közelít a Bitcoin
Eidenpenz József | 2020. december 1. 12:22
Ismét jó a hangulata tőzsdéken, Budapesten is négyből három részvény felfelé tart, a forint is erősebb. Közzétette gyorsjelentését a Zoom Video, számos makroadat érkezett, csúcson vannak a kriptodevizák. De az oltás és a pénzbőség mindent visz.
Vállalat Lemarad az Exxon a zsíros falatról: nem kutathat olajat Oroszországban
Privátbankár.hu | 2017. április 22. 13:03
Az Oroszország elleni szankciók miatt van a tiltás, és eddig kivételt kapott a cég, de most nem, mivel korábbi vezetője lett az amerikai külügyminiszter, így rosszul mutatna a dolog.
Makro / Külgazdaság 40 év után visszaszállt az olajbizniszbe Amerika
Privátbankár.hu | 2016. március 4. 16:34
Az egyik legnagyobb amerikai olajipari vállalat, az Exxon Mobil megkezdte az Egyesült Államokban kitermelt nyersolaj exportját.
Vállalat Jó az olcsó olaj? Több ezer embert rúg ki egy multi
Privátbankár.hu | 2015. október 31. 15:29
Az alacsony olajárak miatt kikényszerített költségcsökkentések keretében mintegy hétezer alkalmazottjától készül megválni a Chevron Corp. olajipari konszern.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmas felvásárlást jelentettek be - megint kitör az őrület?
Fellegi Tamás | 2015. április 8. 15:00
Újabb fronton érződik a 6 éves bikapiac hatása: a Shellnek kedve támadt bevásárolni. A korábban British Gas nevű, most BC Group-ként működő céget veszi meg, igen gavalléros áron. Vajon jön-e újra a felvásárlási őrület, mint 2006-2007 körül, vagy most csak az ésszerű egybeolvadások zajlanak?
Részvény / Deviza / Áru Kinek mekkora szelet jut az internetes tortából?
Fellegi Tamás | 2015. január 30. 19:15
Egy 20 éve még nem is létező iparág mára az egyik legnagyobb lett, őrületes árbevételt és profitot generál világszerte, és ennek nagy részén néhány gigantikus cég osztozik. Megnézzük, melyiknek mennyi jut belőle, és tudnak-e még növekedni.
Részvény / Deviza / Áru Amerika fejőstehenei: így áll a két számítástechnikai óriás
Fellegi Tamás | 2015. január 28. 14:07
A pár napja megindult amerikai gyorsjelentési szezon máris több érdekességet hozott. A legizgalmasabb talán a két, több évtizedes múltra visszatekintő számítástechnikai óriás, a Microsoft és az Apple helyzete.
Deviza / Áru Észak-Dakota jobban teljesít – kinek lesz áldás és kinek átok az olcsó olaj?
Privátbankár.hu | 2014. december 5. 07:10
A Brent olaj árának 40 dolláros csökkenése három év alatt négy százalékos globális GDP-növekedést jelenthet a Saxo Bank szerint, lendületet adhat a fogyasztásnak is. Mások attól félnek, hogy ha az olajexportőrök bevételei megcsappannak, akkor kevesebb pénz jut a tőkepiacokra. Az olcsó olaj egész gazdasági ágakat és nagyvállalatokat emelhet fel és dönthet romba.
Részvény / Deviza / Áru Bukta a trónt az Apple, megint az Exxon a király
Privátbankár.hu | 2013. január 26. 15:20
Egy év után ismét az amerikai olajipari óriás Exxon Mobil a világ legnagyobb vállalata, miután pénteken is folytatódott az Apple részvényeinek vesszőfutása.
KKV Ezek a világ leggazdagabb cégei
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 12:47
A világ vezető olajcégei állnak a Forbes magazin múlt évről összeállított céglistájának élén: a 2000 legnagyobb cég rangsorában nyeresége alapján az amerikai Exxon Mobil az első helyezett, 41,1 milliárd dollárral.
Részvény / Deviza / Áru Mire költsünk el 100 milliárd dollár készpénzt? Az Apple-nek van ötlete
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 14:40
Kiderült, hogy mit kezd a csaknem 100 milliárd dolláros készpénzével az Apple. Az óriáscég osztalékot is fizet és sajátrészvény-vásárlásba is kezd. Az Apple vezetői nagyon magabiztosak. A cég leváltotta az Exxon olajcéget a világ legértékesebb vállalata pozícióban.
Deviza / Áru Annyi gázt találtak a románok, hogy másnak is adnának belőle
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 15:20
A román államfő szerint országának jó kilátásai vannak arra, hogy 2016 után biztosítva legyen az energiafüggetlensége. Traian Basescu erről azután beszélt, hogy meglátogatta az OMV Petrom és az amerikai Exxon Fekete-tengeri kutató szondáját, amely jelentős gázmezőt talált. Becslések szerint nagyjából 100 milliárd köbméter gáz rejlik a tenger alján.
Részvény / Deviza / Áru Kacsának bizonyult a Gulf Keystone felvásárlási sztorija
Privátbankár.hu | 2011. december 19. 18:21
Az a hír, amely hat százalékos pluszba repítette a Mol árfolyamát hétfőn, minden bizonnyal csak kacsa. Először hülönböző hírügynökségek cáfolták, az érintett Gulf Keystone névtelenségbe burkolódzó illetékesére hivatkozva, majd a társaság is hivatalos cáfolatot tett közzé.
Részvény / Deviza / Áru Az Exxon Mobile kivásárolja a Mol partnerét Kurdisztánban?
Privátbankár.hu | 2011. december 19. 10:27
Hatalmas, 6-7 százalékos emelkedést ért el a tőzsdei kereskedés elején hétfőn a Mol, miután egy brit lap azt írta, hogy az Exxon Mobile felvásárolná a Kurdisztánban tevékeny Gulf Keystone Petroleum (GKP) nevű olajtársaságot, amely a Mol helyi partnere. Az üzletben a megszelllőztetett kiugróan magas árfolyam a meglepő, ami szép nyereséget jelentene a hazai olajcégnek is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG