Fogyasztói ár
Makro / Külgazdaság Ilyet is rég láttunk: nagyot drágult az élet Amerikában 
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 15:53
Négy éve nem látott magasságokba emelkedett az infláció januárban.
Makro / Külgazdaság Ezt várják Matolcsyéktól a londoniak 
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 17:05
A vártnál valamivel kevésbé negatív múlt havi infláció ellenére is folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris enyhítési ciklusa, sőt a piac által vártnál mélyebbre is csökkenhet a jegybanki alapkamat - jósolták a márciusi inflációs adatok szerdai ismertetése után londoni pénzügyi elemzők.
Makro / Külgazdaság Még maradhat egy darabig a negatív infláció 
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 11:35
Az elemzői várakozásoknál ugyan kisebb mértékben csökkentek a fogyasztói árak márciusban, de a szakértők szerint a nyár végéig még fennmaradhat a negatív infláció.
Vásárló Még egy dolog, aminek brutálisan felment az ára az ukránoknál 
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 16:21
Tavaly a termelők átlagosan 27 százalékkal emelték a hús árát az ukrán statisztikai hivatal pénteken ismertetett adatai szerint.
Vásárló Irány a pláza! Megint csökkentek az árak - mutatjuk, mi lett ocsóbb 
Privátbankár.hu | 2014. június 11. 09:02
Májusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a ruházkodási cikkek, az élelmiszerek, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára csökkent, mialatt a szeszes italok, dohányáruk, a szolgáltatások és az egyéb cikkek, járműüzemanyagok drágultak.
Makro / Külgazdaság Mindjárt kiderül, mit ér, ami a zsebünkben van 
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 07:12
A fogyasztói árak márciusi alakulását publikálja ma a Központi Statisztikai Hivatal.
Agrár Több lesz a disznó az országban 
Privátbankár.hu | 2013. november 9. 18:57
A néhány napja bejelentett áfacsökkentésnek köszönhetően kedvezőbb áron lehet majd sertést vásárolni - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton, a kilencedik nemzetközi hurkatöltő fesztivál megnyitóján Tápiószentmártonban.
Vásárló A magyar lakosság nem hallott a rezsicsökkentésről? 
Privátbankár.hu | 2013. október 1. 11:40
A lakosság megdöbbentően magas fogyasztóiár-emelkedést vár idén, pedig a rezsicsökkentéssel soha nem látott mélységben jár az inflációs adat. A fogyasztói bizalmi index komponensei ennek ellenére mind növekedésbe váltottak, bár vannak még gondok.
Vásárló Mit hozhat a rekord-adat? Az elemzők már ezt találgatják 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 14:54
Meglepetést okozott a rekord alacsony inflációs adat, már a következményeket latolgatják az elemzők.
Makro / Külgazdaság Kicsit drágult az élet, de a rezsidémont elűztük 
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 09:19
Egy hónap alatt kissé drágult az élet, de az infláció így sem haladja meg a 2 százalékot. A rezsicsökkentés miatt ilyen jók a számok.
Makro / Külgazdaság Itt a jegybank indoklása: nem veszítik el a fejüket 
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 16:08
Az alacsony kereslet okozta dezinfláció teret ad az alapkamat-csökkentésnek, de a globális helyzet miatt óvatosnak kell lenni - indokolta a kamatdöntést a Monetáris Tanács. Bár a piac már beárazta a 4 százalék körül alapkamatot, a jegybank a lassabb, fokozatos kamatcsökkentés mellett döntött.
Makro / Külgazdaság Matolcsy óta szebbnek látja a jövőt a jegybank? 
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 07:21
Ma teszi közzé legfrissebb inflációs jelentését a Magyar Nemzeti Bank, a várakozások pozitívak.
Makro / Külgazdaság Fontos adat jön: az elemzők bizakodóak 
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 07:23
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közli az infláció februári alakulását. Londoni elemzők februárra 2,8-3,4 százalék közötti éves összevetésű inflációt várnak, az előrejelzések átlaga 3,1 százalék.
Vásárló A rezsicsökkentés még nem látszik, de így is nagyon jó adat jött 
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 09:20
A vártnál többet csökkent az infláció mértéke januárban. Londoni elemzők 3,8-4,1 százalékos fogyasztói ár növekedéssel számoltak. A 3,7 százalékos áremelkedés a decemberi 5 százalékhoz képest jó adat, de mi lehet az oka?
Makro / Külgazdaság Német adatok: a gazdaság kedvezőtlen környezetben is ellenáll 
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 09:56
Decemberben 0,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak Németországban az előző hónaphoz képest, az éves átlagos infláció 2 százalék volt, a német GDP pedig 0,9 százalékkal nőtt tavaly - közölte kedden a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.
Makro / Külgazdaság Ma megtudjuk, mennyivel ér kevesebbet a pénzünk 
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 07:18
A Központi Statisztikai Hivatal ma közli az infláció tavalyi, illetve a fogyasztói árak decemberi alakulását. Londoni elemzők inflációs előrejelzése 2012 decemberére 5,2-5,3 százalék.
Makro / Külgazdaság A tervezett rezsicsökkentés jó adatokat hozhat jövőre 
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 12:15
Jövőre jelentősen mérsékelheti a fogyasztói árindexet a lakossági gáz és villamos energia árának januártól tervezett 10 százalékos csökkentése a megkérdezett elemzők szerint, akik 4,1, illetve 4,4 százalékos éves átlagos inflációval számolnak 2013-ban az idei 5,7 százalékra várt árindex után.
Vásárló Infláció: szeptemberben volt a csúcson, kicsit jobb idők jönnek  
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 12:44
Az élelmiszerek árának emelkedése tartós kockázatot jelent, emiatt az infláció, bár mérséklődhet a következő fél-egy évben, viszonylag magas maradhat jövőre is - véli több megkérdezett elemző.
Vásárló Meglepetés: a vártnál kevésbé drágult az életünk 
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 09:10
Októberben a fogyasztói árak 6%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszerek, a szeszes italok, dohányáruk és az egyéb cikkek, üzemanyagok az átlagnál jobban drágultak, míg a tartós fogyasztási cikkekért kevesebbet kellett fizetni, mint egy éve, és a ruházkodási cikkek árai is csak kis mértékben emelkedtek.
Makro / Külgazdaság Ma kiderül, mi történt a pénzünkkel októberben 
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 07:22
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az infláció októberi alakulását. Londoni elemzők kissé lassuló, 6,1-6,3 százalék közötti éves inflációt várnak októberre.
Vásárló Egekben az infláció: 6,6% 
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 09:17
Szeptemberben a fogyasztói árak 6,6%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt jelentősen emelkedett az üzemanyagok és a dohányáruk ára, miközben árcsökkenés következett be a tartós fogyasztási cikkek és a szolgáltatások körében.
Vásárló OKSZ: 5 százalékos áfa-kulcsot az alapélelmiszerekre 
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 12:53
Pénzünk harmadát élelmiszerre költjük. A kereskedők bevételei ugyan 15 százalékkal nőttek az elmúlt években, az infláció a vásárlóknak 600 milliárdjukba került, és több pénzért kevesebb élelmiszert visznek haza.
Vásárló Tovább drágulnak az élelmiszerek? 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 09:33
Az élelmiszergyártók szerint gyors áremelésre van szükség, különben tönkremennek. A kereskedelmi szereplők szerint azonban nem lehet tovább emelni a fogyasztói árakat - írja a Világgazdaság. A fogyasztás 2,6%-al csökkent júliusban.
Vásárló Drága életünk: 6 százalékra gyorsult az infláció 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 09:27
Augusztusban a fogyasztói árak 6,0%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt jelentősen emelkedett az üzemanyagok ára, az élelmiszerek csak a zöldség-gyümölcs szezon miatt nem drágultak összességében.
Vásárló Elszálltak az árak: gyorsul az infláció 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 09:12
Júliusban a fogyasztói árak 5,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt emelkedett a dohányáruk és a szolgáltatások ára, míg az üzemanyagok és az élelmiszerek ára csökkent.
Makro / Külgazdaság Az adóváltozások húzzák az inflációt - messze még a kamatvágás 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 11:47
Kedvezőnek értékelték a fogyasztói árak májusi alakulását a szakértők, a következő hónapokban azonban még emelkedő árindexet várnak, elsősorban az adóintézkedések miatt. Az év közepén például a telefonadó dobhatja meg az inflációt; a 3 százalékos cél még jó darabikg nem teljesül, így az MNB csak egy komoly forinterősödés után gondolkodhat kamatvágáson.
Vásárló Csökkent, de még mindig Magyarországon a legmagasabb az infláció az egész EU-ban 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 09:13
Májusban a fogyasztói árak 5,3%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt csökkent az üzemanyagok és a tartós fogyasztási cikkek ára, míg az élelmiszereknél kismértékű árnövekedés történt. A 27 tagú Európai Unióban nálunk a legmagasabb az infláció, a második helyezett is 1,3 százalékponttal mögöttünk jár.
Makro / Külgazdaság Ma kiderül, mennyivel ér kevesebbet a pénzünk 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 07:10
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az infláció májusi alakulásának adatait - az elemzők 5,6 százalékos éves árváltozást jósolnak.
Vásárló Elszálltak az élelmiszerárak: csak a törökök járnak előttünk 
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 13:25
A magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem átlagárai 6 százalékkal emelkedtek az első negyedévben, az előző év azonos időszakához képest, amely a második legnagyobb drágulási ütem Európa vizsgált huszonegy piaca között, a törökországi 12 százalék után. Átlagosan a huszonegy európai országban 5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.
Vásárló A tojás után a baromfiárak is elszállnak 
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 07:50
Jelentős mértékben nőttek 2006 óta a baromfitermelés és -feldolgozás költségei, míg az árak ennél jóval kisebb mértékben emelkedtek; emiatt, és az uniószerte tapasztalható hiány miatt is nyár elejéig három lépésben drágul majd a baromfitermékek ára. Az utóbbi hónapokban a tojás ára is rendkívüli mértékben megemelkedett, a tyúktartásra vonatkozó szigorúbb szabályok miatt.
Makro / Külgazdaság Minden várakozást felülmúlva emelkedtek az árak 
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 09:14
Februárban a fogyasztói árak 5,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, az elemzők jóval alacsonyabb, 5,5 százalékos éves inflációt valószínűsítettek. Egy hónap alatt jelentős mértékben nőtt a háztartási energia és az élelmiszerek ára. Az átlagosnál kevésbé drágultak a szolgáltatások, míg a ruházkodási cikkekért továbbra is kevesebbet kellett fizetni.
Állampapír / Kötvény Eldőlt, hogy bárkinek 9,5 százalékos kamatot fizet az állam 
Eidenpenz József | 2012. február 29. 11:42
Meghirdették a következő inflációkövető, úgynevezett Prémium államkötvény feltételeit, az új papír öt éves lesz, és a mindenkori január/januári infláció felett négy százalékos kamatprémiumot fizet. A prémium alacsonyabb, mint az előző sorozatnál, a kezdő kamata viszont így 9,5 százalék, ami magasabb, mint a – csak három éves - 2015/J-nél.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG