<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fűtési szezon
Személyes pénzügyek Száz százalékos árrobbanás is lehet a tűzifapiacon
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 05:41
Tűzifamánia látszik kibontakozni Magyarországon, az emberek megrohamozták a tüzépeket és az erdészeti vállalatokat. Sok helyen kifogyott a készlet, és duplájára emelkedett az ár. A kínálat egy jogszabály-módosítás miatt is veszélyben van. A KSH valamit nagyon nem mér jól.
Vásárló Milyen fűtést válasszak? Jobb, ha nem ragadunk le egy rendszernél!
Natív tartalom | 2020. december 16. 12:16
Az nem várható el, hogy egyik napról a másikra mindenki a legjobb energetikai minősítésűre fejlessze otthonát, de a fűtési rendszerek fejlesztésére több lehetőség is kínálkozik – ezek között a hibrid rendszerek jelenthetik a legtöbb család számára a megoldást. Ezzel ráadásul nem csak a fűtési költségek csökkennek, hanem az egészségünket is óvhatjuk.
Vásárló Az egészségünk múlik azon, mikor cseréljük le végre az elavult kazánokat
Natív tartalom | 2020. december 9. 14:06
A légszennyezésről sokaknak a füstölgő gyárkémények vagy a dugóban araszoló autók szürke füstöt okádó kipufogói jutnak eszébe, pedig az egészségünket nagymértékben károsító anyagok főleg a lakossági fűtés miatt kerülnek a levegőbe.
Vásárló Nem szabad halogatni a kazáncserét!
Natív tartalom | 2020. december 2. 10:04
Ha egy háztartási gépünk elromlik, megjavíttatjuk vagy lecseréljük egy újra – egy kazán esetében azonban nem ilyen egyértelmű a helyzet. A legfontosabb talán az, hogy nem szabad megvárni, amíg menthetetlenné válik a berendezés, hiszen családunk egészsége is múlhat azon, hogy megfelelő fűtést biztosítsuk a téli hónapokban.
Vásárló Fűtési kisokos a fától a hőszivattyúig: hogyan működnek?
Natív tartalom | 2020. november 25. 12:47
Dübörög a fűtési szezon Magyarországon. Ez nem csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha a hőmérőre nézünk: a légszennyezettségi adatokat nézve is látszik, hogy országszerte füstölnek a kémények. Magyarországon a szakértői becslések szerint 800 ezer és 1 millió közé tehető az elavult, több mint 20 éve felszerelt kazánok száma, így sok háztartásban esedékes vagy válik hamarosan esedékessé a fűtőberendezés cseréje.
Makro / Külgazdaság 1 milliárd köbméter gázt égettünk el két hónap alatt
Privátbankár.hu | 2018. december 18. 07:37
Az Energiahivatal szerint van még elég a tárolókban, hogy kitartson a tél végéig.
Vásárló Sokan megfagyhatnak télen: hiánycikk lett a tűzifa
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 09:53
Betett a tavalyi kemény tél, előre elhasználtuk az idei fát.
Vásárló Fáznak a magyarok – nálad már bekapcsolták a fűtést?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 27. 17:51
Rengeteg kérést kapott a Főtáv.
Személyes pénzügyek Elkeserítő számok: ezért fűtik az utcát a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. március 20. 07:32
Nem elég korszerű a magyar lakások hőszigetelése, ezért fogyasztunk többet az uniós átlagnál.
Vásárló Meglepő tények - lehet, hogy félreismerted a távfűtést?
Privátbankár.hu | 2016. november 5. 08:09
Megfelelő energetikai állapotú lakásokban versenyképes, sőt, akár jelentős megtakarítást hozó megoldás lehet a távfűtés.
Vásárló 7+1 tipp, hogy ne legyen tragédia a fűtésszezonban
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 20:05
A fűtési szezonban számos háztartásban, munkahelyen olajradiátorok és hősugárzók segítségével igyekeznek fűteni. Ennek fő oka, hogy nincs lehetőség mással fűteni pl. egy portásfülkében, egy újságos bódéban. Vagy kiegészítésként használják az alulméretezett fűtőrendszerek mellé, illetve távfűtéses lakásokban a fűtési szezon előtt és után, amikor az időjárás indokolttá teszi.
Ingatlan A te kéményed milyen? Ne kockáztasd a mérgezést!
Privátbankár.hu | 2015. október 12. 07:29
Nőhet a hazai kéményfelújítások száma a GfK szerint, de szükség is van rá, mert a hazai kéménypark közel harmadán lehet javítanivaló.
Vásárló Itt a fűtési szezon, de örülhetünk: nem lesz gázáremelés
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 21. 07:34
Örülhetünk a rezsicsökkentésnek és az oroszoktól se függünk már annyira. Indul a fűtési szezon, mennyi gáz van a tárolókban?
Deviza / Áru Gazdasági öngyilkosság lenne – nem valószínű, hogy az oroszok elzárják a gázt
Privátbankár.hu | 2014. október 25. 13:35
A kiélezett orosz-ukrán konfliktus ellenére az idei fűtési szezonban nem várható hosszú távú csapelzárás, földgázellátási válság Magyarországon. Az ugyanis minden érintett számára katasztrófa lenne, Oroszországnak és Ukrajnának is égető szüksége van a bevételekre, „gazdasági öngyilkossággal” lenne egyenértékű.
Vásárló Minden állami erdőgazdaság részt vesz a tűzifa-rezsicsökkentésben (frissített)
Privátbankár.hu | 2014. október 4. 12:55
Mind a 22 állami erdőgazdaság részt vesz a pénteken megkezdődött tűzifa-értékesítési akcióban, amelynek keretében mintegy 170 ezer köbméter lakossági tűzifát árusítanak tíz százalék árkedvezménnyel országszerte – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
Vásárló Fűtésszezon: hogy előzzük meg a bajt és mit csináljunk, ha már megvan
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 19:15
Indul a fűtésszezon, ilyenkor az egyik legnagyobb veszély a szén-monoxid-mérgezés. Érdemes évről évre ellenőriztetni a fűtőberendezéseket. A megelőzés mellett jó, ha tudjuk azt is, hogy szén-monoxid-mérgezés esetén a leghatékonyabb segítség az oxigén.
Vásárló Kérjen SMS-t a kéményseprőtől, ha nem akar bírságot!
Privátbankár.hu | 2013. október 15. 12:12
Indul a fűtési szezon, több mint 50 ezer fővárosi lakásba még nem jutottak be a kéményseprők.
Vásárló Felkészült a télre? Veszélyes üzem a fűtés, de megelőzhető a baj
Privátbankár.hu | 2013. október 5. 13:10
A fűtési szezon kezdetével egyre több a kéménytűz, a füstmérgezéses eset, naponta riasztják a tűzoltókat robbanások és szén-monoxid-mérgezések miatt, pedig az ilyen esetek többsége kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
Vásárló A pókokat kisöpörték már? Így érdemes készülni a fűtési szezonra
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 29. 07:45
A TIGÁZ azt javasolja a fogyasztóknak, hogy a kifogástalan szolgáltatás érdekében még a hideg beállta előtt gondolják végig, milyen teendőkkel kell szembenézniük. Több olyan feladat is van, amit maguk is elvégezhetnek, és vannak olyanok, amelyekhez már szakember segítségét kell kérni.
Vásárló Spóroltunk a gázzal, kevesebb fogyott
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 09:59
A szezon elhúzódott, így is kevesebb gázt használtunk, mint tavaly. A tárolókat már elkezdték újratölteni.
Ingatlan 50-70 ezer forintos megtakarítás a fűtési szezonban? Nem lehetetlen
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 12:06
Az elavult, régi, alacsony hatásfokkal működő fűtési rendszerek lecserélésével, korszerűsítésével akár 20-30 százalékkal is csökkenthető az ingatlanok energiafelhasználása, ami egy fűtési szezonban akár 50-75 ezer forintos megtakarítást is eredményezhet – derül ki az OTP Lakástakarék frissen végzett modellszámításaiból. Az ilyen beruházások megtérülése 4-10 év között mozoghat, és már most érdemes elkezdeniük az előkészítő munkákat azoknak, akik tavasszal belevágnának a korszerűsítésbe.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG