<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Garancia
Vásárló Nem tetszik? Kettőt kaptál? Így tudod kicserélni a karácsonyi ajándékot
Privátbankár.hu | 2015. december 27. 14:43
Vége a karácsonynak, de mit tegyünk akkor, ha kedvenc könyvünket két példányban kaptuk meg, vagy az ajándék pulcsi nem jó méretű vagy nem teszik a színe? Mire kell ügyelni és mihez van jogunk a reklamációknál? Íme néhány jótanács a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól (NFH) a bosszúságok elkerülésére.
Vásárló Tönkrement és a számla sincs meg róla - mihez kezdjek most?
Privátbankár.hu | 2015. november 22. 13:15
Azt talán mindenki tudja, hogy a blokkot el kell tenni vásárlás után, különösen a nagyobb értékű termékek esetében. De mi a helyzet akkor, ha ez elmarad, vagy éppen elveszítjük a blokkot, és meghibásodik a vásárolt termék? Mihez van ilyenkor joga a fogyasztónak egyáltalán?
Vállalat Ezt tartogatja az elkövetkezendő néhány év a kisvállalkozásoknak
Privátbankár.hu | 2015. július 9. 09:41
Az elmúlt öt évben fejlesztettek, most azt remélik, sikeres lesz a működés a jövőben. Egyre több cég fordulhat a bankokhoz hitelért.
Vásárló Mostantól nehezebb a vevőkre sózni valamit, ami nem működik
Privátbankár.hu | 2014. május 2. 09:14
Az új Ptk. értelmében nem csak az eladótól kérhetünk javítást vagy cserét, hanem a gyártónál is jelezhetjük garanciális vagy szavatossági igényeinket - ez az új intézmény az úgynevezett termékszavatosság. Mindegy, hány kézen megy át a termék, ha már eleve rossz volt.
Vásárló Most majd megtudja, mi a különbség a garancia és a jótállás között
Privátbankár.hu | 2014. március 9. 15:38
A kormány újraszabályozta a fogyasztók és a vállalkozások közötti szerződések részleteit, a cél, hogy a fogyasztók jogairól szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvet átültessék a magyar szabályozásba.
Fogyasztóvédelem Szakállnyíró, medence, riasztó: ezekre is jár a garancia
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 15:35
A jövőben akár elektronikus dokumentumban is átadhatja az értékesítő vállalkozás a vásárló fogyasztónak a jótállási jegyet, viszont a hőpapírra nyomtatott blokkra nem lehet rávezetni a jótállást - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet tervezet, amelyek a kormány honlapján jelent meg.
KKV Kivonul egy autómárka - már szedik is a sátorfát
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 07:29
Megkezdődött a Chevrolet márka szervezett piaci kivezetésének előkészítése Magyarországon is, a budaörsi székhelyű Chevrolet Central and Eastern Europe (CCEE) az anyavállalat tavaly decemberi bejelentése után azonnal nekilátott a szervezésének - közölte a cég az MTI-t.
Vásárló Még a legnagyobb magyar cégek is tisztességtelenül játszanak?
Privátbankár.hu | 2013. december 21. 14:57
A Budapesti Békéltető Testület eljáró tanácsai előtt lévő ügyekből jól látszik, hogy a Magyar Telekom a mobiltelefonokat olyan jótállási feltételekkel árusítja, amelyek egy részéről már a Fővárosi Ítélőtábla is kimondta korábban: azok tisztességtelenek, ezért pedig érvénytelenek. És nem a Magyar Telekom az egyetlen.
Biztosítás Ismerős? Lejár a garancia, rögtön elromlik a gép - így védekezz!
Privátbankár.hu | 2013. december 12. 19:43
Leesett, eltört, megrágta a kutya: minden negyedik elektronikai készülék megsérül, de az is gyakori, hogy a garancia lejárta után egyszerűen elromlik a készülék. Már ezekre is lehet biztosítást kötni, amivel akár 5 évre növelhetjük a biztosítási védelmet.
Vásárló Nem adnak el dirket hibás terméket, de megvannak a trükkök
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 19:30
A gyártók tudják tervezni az elévülés idejét, de nem rontják el direkt az áruk, más trükkjeik azonban vannak.
Biztosítás Tényleg bedöglik a mosógép, ha letelik a garancia? Felkészülhet rá
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 17:30
Összeesküvés-elmélet, vagy tényleg használhatatlanok lesznek a háztartási gépek nem sokkal a garancia letelte után? Egy felmérés szerint csaknem minden második eszközzel volt gond. Javítani nehézkes és sok esetben drága is. Megmutatjuk, mik romlottak el leggyakrabban.
KKV Félrevezeti a Bricostore a vásárlóit?
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 15:39
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerint megtévesztő tájékoztatást ad a Magyarországról az év végén kivonuló Bricostore áruház a jótállással kapcsolatban a vásárlóknak.
Vásárló Végkiárusítás a Bricostore-ban: a fogyasztóvédelem óvatosságra int
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 14:52
Vásárlási láz lehet a Bricostore kivonulása miatt. Csak akkor vásároljunk, ha muszáj és tisztában vagyunk azzal, hogy esetleges rossz termék eladása után nem sok jóra számíthatunk - figyelmeztet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.
KKV A fogyasztóvédők szerint a Telenor megtéveszti az ügyfeleket
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 16:20
A FEOSZ bejelentéssel élt a Telenor ellen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál (NFH), mivel álláspontja szerint a vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat. Úgy tünteti fel reklámjaiban az öt napos visszavásárlási garanciát, mintha azt saját akciója keretében biztosítaná, holott ezt jogszabályi kötelessége lehetővé tenni a fogyasztó számára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG