<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Gyermekvállalás
Makro / Külgazdaság Sok gyereket akar az Orbán-kormány, de van néhány bökkenő
Privátbankár.hu | 2018. november 9. 17:30
A társadalmi folyamatok nemhogy segítenék a születendő gyermekek számára irányuló kormányzati törekvéseket, sokkal inkább azok ellen hatnak - derül ki a Tárki Társadalmi Riport 2018 egyik tanulmányából.
Makro / Külgazdaság Bejött Orbánék terve – több száz milliót osztottak szét a családoknak
Privátbankár.hu | 2018. július 19. 10:20
Rengetegen igénylik gyermekük után az egymilliós hitelkedvezményt.
Makro / Külgazdaság Mi kell a családalapításhoz? Erre vágynak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 12:48
A megkérdezett fiatalok pár éven belül vállalnának gyermeket, ehhez azonban saját lakásra is szükségük lenne.
Makro / Külgazdaság Bedobtak egy javaslatot: így lesz több gyerek Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. október 20. 13:53
Javaslatcsomagot nyújtott be a KDNP.
Karrier Mit tegyek? Megszületett a gyerek, ki intézze a papírjait?
Privátbankár.hu | 2016. július 27. 15:06
Robog tovább a friss "Mit tegyek?" rovatunk, ám elkanyarodunk egy kis időre a cégvilágtól, hogy egy gyönyörű esemény velejáróiról beszéljünk: bizony fontos papírmunkánk akad, ha gyermek születik a családba. Dr. Böröcz Helga közjegyző hasznos tippeket ad ahhoz, hogyan legyen minél előbb az ünneplésé a főszerep.
Makro / Külgazdaság Miért nem szülünk? A társadalom teste nem kísérleti nyúl
Eidenpenz József | 2016. január 28. 16:09
Miért alacsony Magyarországon még mindig a gyermekvállalási kedv, miért nem hoztak eddig áttörést az állami támogatások ellenére? Miért magasabb másutt? Lehet, hogy ez nem csak a pénzről szól, a gazdasági ösztönzők ezért tévesztenek célt? A Privátbankár konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén neves kutatók mondták el véleményüket.
Makro / Külgazdaság Orbán most követi el ugyanazt a hibát, mint Medgyessy?
Eidenpenz József | 2015. december 28. 16:30
Mennyibe fog kerülni az adófizetőknek az a 10+10 millió forintos állami támogatás, amit most a kormányzat a három gyermekes családoknak kínál? – erre meglepő válaszokat találtunk. Egészen biztosan az ezer milliárd forintos nagyságrendben lesz, és hasonló terhet jelent majd, mint az a kétezres évek elején érvényes lakástámogatás, ami nagyban hozzájárult az ország súlyos eladósodásához.
Makro / Külgazdaság Kövér László elárulta, mi kell ahhoz, hogy több gyerek szülessen
Privátbankár.hu | 2015. december 17. 10:05
A kiszámítható környezet a családpolitikában önmagában is fontos bátorító tényező a gyermekvállaláshoz - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió 180 műsorában.
Karrier Tudod, mik a jogaid, ha jön a baba?
Privátbankár.hu | 2015. július 4. 17:37
Egy jó munkahely támogatja munkavállalóit abban, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka és a magánélet között, hogy ne kelljen választaniuk, mi fontosabb számukra: a gyermek- vagy a munkavállalás. Magyarországon is erősödik a tendencia, hogy a nők csak egy-másfél évet maradnak otthon. A kismamákat a jogszabályok is támogatják a munka világába történő visszatérésben, de ismerjük-e ezeket?
Karrier Ilyen körülmények közé ki szülne gyereket? Kritikus helyzetben vannak az anyák
Kollár Dóri | 2015. május 9. 10:24
Világszinten elkeserítő az édesanyák helyzete, Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el, de utolsó az európai országok között. A legrosszabb eredményt ismét néhány afrikai ország produkálta, a brutálisan magas gyermek- és anya halandóság miatt ott gyakorlatilag életveszélyes bevállalni a szülést.
Személyes pénzügyek Hosszú távú megtakarítása alig akad nálunk valakinek
Eidenpenz József | 2014. május 8. 11:37
Miközben a lakosság nagy része nagyon fél attól, hogy a nyugdíja nem lesz majd elegendő, a közel felének semmilyen megtakarítása nincsen, másik harmadának pedig csak pár hónapra elegendő vagy átmeneti tartalékai vannak – derül ki egy friss kutatásból. Pedig a legtöbbünknek vannak olyan felesleges kiadásai, amelyeken spórolhatna.
Személyes pénzügyek Tudjuk, mit tettél karácsonykor! – Mikor születik a legtöbb gyerek?
Eidenpenz József | 2014. január 27. 17:10
Szeptemberben születik Magyarországon a legtöbb gyermek, alighanem azért, mert a karácsonyi ünnepekkor sokaknak több lehetősége és kedve van az együttlétre. Az osztrák statisztikusok napra pontosan is kimutatták a Karácsony jelentőségét, ott a tíz leggyakoribb születésnapból hét szeptember 19 és 26 között van.
Karrier Gyerekbarát diákhitel: hány százezret ér egy újszülött?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 07:53
Akár az egész hiteltartozást is elengedheti az állam. Az apák nem tehetnek róla, hogy nem tudnak szülni, nekik mégis csak feleannyi kedvezmény jár.
Makro / Külgazdaság A gyed extra mellé elengedhetik a diákhitelt is
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 17. 09:07
A gyed extra szinte biztosan jön, kérdés, milyen formában. Jól járhat az is, aki egyetemista korában szül - főleg, ha van hitele.
Személyes pénzügyek Kevesebb gyermek született idén, mégis lassabban fogy a magyar
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 17. 09:04
Bár lassabban fogy az ország népessége, mint tavaly, ez annak köszönhető, hogy a halálozások száma gyorsabban csökkent, mint a születéseké.
Személyes pénzügyek Carpe diem? Utazni kellene, nem a holnaptól félni
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 18:50
Szomorú tényre mutatott rá egy kutatás: a bizonytalanságot jelzi, hogy az azonnali kiadás megjelenik a megtakarítási célok között. A nemzetközi trendeket elemezve ez magyar sajátosság, a fiataloknak tanulni, utazni kellene vagy épp a gyermekvállalást tervezni.
Személyes pénzügyek Szülés 300 ezerért, ötletel a kormány
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 09:32
A kormány 300 ezerre emelné a kelengyepénzt, rugalmassá tenné a gyedet. Ötletek vannak dögivel, pénz nincs.
Adó Most a gazdag gyermektelenek nyernének az új szja-val
Tóth G. Csaba | 2013. június 7. 06:06
Az egy vagy két gyermeket nevelők közül éppen a legalacsonyabb jövedelműek nem nyernének semmit, ha 9 százalékra csökkenne az szja, a háromgyerekesek havi bruttó 620 ezres fizetés alatt nem látnak semmit abból a hatalmas összegből, amennyivel az intézkedés csökkenti a költségvetés bevételeit. A magas jövedelműek nagyon jól járnak, a nyugdíjkassza kevésbé.
Személyes pénzügyek Itt vannak a számok: ennyit költünk a gyerekekre
Privátbankár.hu | 2013. március 15. 15:15
Ön végiggondolta már mennyit költött gyerekére? A Generali Biztosító kutatásából az derült ki, hogy minél idősebb egy gyerek, annál drágább.
Személyes pénzügyek Pontra adnák a nyugdíjat - mennyit ér egy gyerek?
Gáspár András | 2012. szeptember 28. 13:29
A jelenlegi demográfiai folyamatok nem csak a TB-nyugdíjrendszert teszik fenntarthatatlanná, hanem a tőkefedezetit is, ezért fordulatra van szükség. A jelenlegi rendszerek igazságtalanok a gyermeket nevelőkkel szemben, létezik azonban olyan javaslat, ami a taníttatott gyermekeket díjazná a szülők nyugdíjában, a gyermekteleneknek pedig kevesebb állami nyugdíjat adna ugyanakkora befizetés után.
Karrier Félévig dolgozhatnak a kisgyermekes nők egy új program keretében
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 13:37
100 kisgyermekes szülő - főleg anya - kaphat legalább féléves munkát a májusban indult Munka kisgyermekkel program keretében. A programhoz a közép-magyarországi területet célozza, eddig multicégek csatlakoztak hozzá.
Személyes pénzügyek Otthon a babával: jó dolguk van a magyar anyáknak
Privátbankár.hu | 2012. július 20. 11:16
Fizetett szülési szabadság esetében a régión belül a magyar kismamák vannak a legjobb helyzetben. Az ukrán kismamák alap esetben 56 nap szabadságot kapnak, a magyar kismamákhoz hasonló kedvező helyzetben egyedül a román anyukák vannak.
Személyes pénzügyek Megszületett a gyerek, kezdhetünk spórolni a diplomájára
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 09:45
A magyar családok kétharmada nem számít rá, hogy az állam teljes körűen finanszírozza a jövőben az oktatást, mégis kevesen tesznek azért, hogy gyermekeiknek ne legyen ezzel gondja. A kisebb megtakarítási képességgel rendelkezőknél egyértelműen a gyerek áll az első helyen.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos