<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Gyógyszerkassza
Vásárló Ügyesen titkolják: sokkal többet költünk gyógyszerre, mint négy éve
Privátbankár.hu | 2015. január 28. 17:01
Az előző kormányzati ciklusban az egészségügyi kiadások közül jelentősnek számító gyógyszerkassza megnyirbálása már megtörtént, 28 százalékkal fizet többet a lakosság, mint korábban. A támogatási kulcsok, a változó nevű és gyártójú termékek olyan áttekinthetetlenek, hogy könnyű elhitetni a választókkal, az ő érdekükben történik minden.
Vásárló Jó vagy rossz hír? Emelik a gyógyszerkasszát 13 milliárd forinttal
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 16:35
Tizenhárommilliárd forinttal megemelik a gyógyszerkasszát, emellett több jut gyógyászati segédeszközre és kötszertámogatásra egy legutóbbi kormányhatározat szerint – írja az MTI. Évek óta minden év végén ez történik, nem elég a keret – írja a Vs.hu.
KKV A tavalyinál is durvább a kórházak év végi helyzete
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 07:04
A tavaly év véginél jóval kevesebb többletforrást kapnak a kórházak, amelyek több mint 40 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóik felé.
Részvény / Deviza / Áru Kormányzati bejelentések rángatták meg a vezető részvényeket
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 17:53
Kormányzati bejelentések miatt szenvedett az ismét történelmi mélypontra jutó MTelekom és a Mol is, a Richter és az Egis ugyanakkor most jól járt. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 263,31 pontos, 1,46 százalékos csökkenéssel, 17 792,09 ponton zárt csütörtökön.
Vásárló Áprilistól játszhatnak nyomkeresőt a gyógyszerészek
Privátbankár.hu | 2012. november 24. 16:12
A Magyar Gyógyszerészi Kamara konferenciáján elhangzott, hogy áprilistól követhetnék a gyógyszerészek a betegek egyes vényköteles gyógyszereinek kiváltását.
Vásárló NGM: a kormány nem tervezi a lakosság terheinek növelését
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 15:10
A kormány tervei között nem szerepel a lakosság terheinek növekedése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Népszabadság gyógyszerkasszáról írt cikkére reagálva.
Makro / Külgazdaság Cáfolja az OEP, hogy kilyukadt a gyógyszerkassza
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 24. 13:27
Az OEP azt a hírt cáfolja, amely szerint az államnak 70 milliárdot kellene gyorsan betennie a gyógyszerkasszába, hogy kihúzzák az év végéig.
Személyes pénzügyek A cukorbetegeken is spórol a kormány - videó
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 16:07
Mintegy 750 ezer cukorbeteget tartanak ma nyilván Magyarországon, ez a szám azonban folyamatosan nő. Az OEP most szigorítani fogja a gyógyszertámogatásukat.
Adó Átnyomták a spanyol modellt: többet fizethetnek a gyógyszergyártók
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 17:24
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már ebben az évben 850 millió forint körüli összeget vár a spanyol modelltől, amelyet a parlament által hétfőn elfogadott egészségügyi salátatörvény vezet be.
Makro / Külgazdaság Máris megvan, honnan teremtünk elő 130-140 milliárd forintot?
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 10:15
A nemzetgazdasági minisztérium államtitkára szerint 130-140 milliárd forint megtakarítást kell elérni az ez évi költségvetésben, hogy a kormány bizonyítsa elkötelezettségét a GDP-arányos államháztartási hiány 3 százalék alá csökkentésében. A pénzt a Széll Kálmán-terv felpörgetésével tervezik előteremteni: a tömegközlekedés és a gyógyszerkassza lehet a fő forrás.
KKV Elgurult a gyógyszer: a patikáknak a február fekete hónap volt
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 08:40
Az elmúlt öt évben nem indult annyi felszámolási eljárás gyógyszer-kiskereskedelemmel foglalkozó cégek ellen, mint februárban. A legnagyobb társaság, amely felszámolással végezte, a budapesti Gyógyszerpont Magyarország Kft. volt. Idén 100-nál is több vállalkozás ellen indulhat a felszámolás.
KKV Nincs ellenszer? A patikák negyede veszteséges
Privátbankár.hu | 2012. február 26. 11:20
Tavaly 50 gyógyszer-kiskereskedelemmel foglalkozó társaság ellen indult felszámolás, ami a teljes piac 2 százalékát jelenti. Idén a dupláját is elérheti ez a szám, ha a trend folytatódik. A gyógyszerkassza folyamatos megkurtítása miatt tovább romolhat a helyzet. A patikák negyede veszteséges.
Makro / Külgazdaság Tovább húzza a nadrágszíjat a kormány: máris igazítanak a büdzsén
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 08:08
A BKV támogatásán és a gyógyszerkasszán akar spórolni a kormányzat, hogy tartani tudja az idei és a jövő évi hiánycélt - derül ki a Magyar Közlönyből. A takarékossági intézkedésekre záros határidőn belül kell tervet kidolgoznia a tárcavezetőknek, Matolcsynak és Némethnének lesz a legtöbb dolga, több száz milliárdos kiigazítás jöhet jövőre.
Részvény / Deviza / Áru Visszafordíthatatlan károk: temeti a magyar piacot a Richter vezére
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 11:33
Magyarországon az idén 15-20 százalékos forgalomcsökkenéssel számol a Richter Gedeon Nyrt., összességében pedig stagnálást vár - közölte Bogsch Erik. A gyógyszergyártó cég vezérigazgatója szerint a 12 évvel ezelőtti szintre zuhan vissza a Richter magyarországi tevékenysége - ez munkahelyek megszűnésével is jár.
Részvény / Deviza / Áru A Cariprazine a motor – vételre ajánlja a Richtert a KBC
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 14:02
Vételre emelte a Richter részvényeire vonatkozó ajánlását a KBC Securities gyógyszeripari elemzője a korábbi tartásról. A részvény legfontosabb katalizátora a Cariprazine és az Esmya nevű készítmények sikere lehet, ami egyéb tényezők segítségével képes lehet a szigorodó magyar szabályozási környezet hatását is ellensúlyozni – írja a cég hírlevele.
Biztosítás Csökken a gyógyszerek ára, de spórol a kassza
Zsiborás Gergő | 2011. november 2. 12:43
Az azonos hatóanyagú készítmények támogatásának október elsejei változtatása olcsóbb gyógyszereket és a gyógyszerkasszában éves szinten mintegy húszmilliárdos megtakarítást eredményezett - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló