Hozamemelkedés
Állampapír / Kötvény Izgalmak az állampapírpiacon, meglepően jól teljesítő kriptodevizák 
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 16:15
Sok fontos hír érkezett januárban az állampapírpiaci befektetők számára, új inflációs adat, új államkötvénykamatok, lényeges hozamszintváltozások. A kriptodeviza-piac is izgalmas volt, tíz éve nem volt ilyen jó hónapja a bitcoinnak, de néhány kriptóágazat sokkal jobb eredményt ért el.
Befektetési alapok Felvirrad végre a kötvényalapok, nyugdíjpénztárak napja? 
Eidenpenz József | 2022. december 9. 05:17
Az utóbbi három hónapban nagyon szép hozamot értek el a magyarországi kötvényalapok, sokan bőven két számjegyűt. Egyelőre ez sem tudja feledtetni a korábban elszenvedett veszteségeket, de látszik, hogy aki most, alacsonyabb árakon száll be, az sokkal jobb esélyekkel indul, mint aki korábban.
Befektetési alapok Miért veszítek még mindig a befektetési alapomon, nyugdíjpénztáramon, biztosításomon? (Lesz vigasz 2) 
Eidenpenz József | 2022. november 11. 05:37
A kötvényalapok, kötvénytúlsúlyos alapok, pénztárak és biztosítói vagyonok továbbra is nagyon szenvednek a megugrott magyar kötvényhozamok miatt. Akad közöttük olyan is, amelynek egyéves vesztesége a 20 és 40 százalék közötti tartományba esik. Kiszállni azonban továbbra sem érdemes, mert nehéz lenne az alacsony kockázatú papírok között magasabb hozamúakat találni, mint a magyar állampapírpiacon.
Részvény / Deviza / Áru Ma is nagyot erősödik a forint, hasítanak a német autógyárak 
Fellegi Tamás | 2018. július 5. 10:55
Úgy tűnik, véget ér a dráma, amely a forint piacán zajlott: sokkal gyorsabb az erősödés, mint a gyengülés volt. Nagy rali van a német tőzsdén: lelkesen veszik az autógyárak papírjait. Itthon az Opus és a Konzum gyengül, a blue chipek árfolyama kismértékben csökken.
Állampapír / Kötvény Heves hozamemelkedés indult – a magyar kamatszint is megmozdult 
Fellegi Tamás | 2018. január 31. 06:06
Régóta várt, de eddig be nem következő folyamat szemtanúi lehetünk: a befektetők már nem elégednek meg a nevetségesen alacsony, esetenként negatív kötvényhozamokkal, már igénylik a normálisabb kamatszinteket. Heves eladások indultak a kötvénypiacon, komoly hozamemelkedés zajlik, lehet, hogy ez csak a kezdet?
Részvény / Deviza / Áru Hiába ugrott a hozam: senkinek sem kell magyar állampapír? 
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 12:53
Hosszú stagnálás után emelkedett a hozam, épp csak a kutyát sem érdekelte.
Állampapír / Kötvény Ez az egyetlen dolog, ami megfékezheti az árfolyamok száguldását 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 21. 18:30
Csúcson, mármint csúcs alacsonyan áll a hazai államkötvények hozama. A részvényárfolyamokról minden nap megemlékezik a sajtó, a kötvényekről szinte soha, pedig a magyar befektetőknek is sokkal több van belőlük, mint részvényekből. Régen várnak a szakemberek egy kötvénypiaci fordulatra, amely azonban nem akar megérkezni.
Állampapír / Kötvény Szabadul a külföld az amerikai államkötvényektől 
Fellegi Tamás | 2017. február 13. 13:35
Éveken, sőt évtizedeken át az amerikai állampapír számított gyakorlatilag a legbiztosabb befektetésnek, és néhány ország nagy devizatartalékából jól be is vásárolt belőle. Most megfordult a trend, és elég sokat kiszórtak a papírokból. Ez vajon Trump hatása, vagy ettől függetlenül is törvényszerű a folyamat?
Makro / Külgazdaság Könnyen felgyorsulhat az infláció és a hozamemelkedés 
Fellegi Tamás | 2017. január 31. 17:02
Megtörtént, amire a jegybankok várva vártak: az infláció a fejlett országokban közelíti a jegybanki célt. Az amerikai monetáris politika már reagált, máshol még nem léptek. Az infláció azonban nem feltétlenül áll itt meg, korábbi példák alapján szeret tovább szaladni, és akkor aztán kipukkad a kötvénypiaci lufi.
Állampapír / Kötvény Még hogy kötvénypiaci vérengzés, az majd csak ezután jön 
Eidenpenz József | 2016. november 18. 14:52
Jelentősen emelkedett az utóbbi két hétben az államkötvények hozama a világban, az amerikai elnökválasztás után. Azt jelzi ez vajon, hogy végre vége a nulla kamatok és miniinfláció korszakának? Vagy csak olyan átmeneti megingás, ami az utóbbi egy évben is előfordult? Sok a kérdőjel.
Állampapír / Kötvény Emiatt van minden, ezért szenvednek a részvények és a forint 
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 14:10
Az utóbbi napokban az unásig ismert görög problémák mellett más is komolyan nyomasztotta a tőzsdéket, ráadásul olyasvalami, ami mindig is szokta. A tőzsdével foglalkozó szakirodalomban ugyanis kiemelt helyen szerepel, hogy ha magas vagy nő a kamat, akkor a részvényekből inkább a kötvények felé kezd el áramlani a tőke, és fordítva.
Állampapír / Kötvény Alaposan felment a legrövidebb kincstárjegyek hozama 
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 15:17
A meghirdetettnél nagyobb összegben, 70 milliárd forintért értékesített tíz hetes lejáratú diszkont kincstárjegyeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői aukcióján. A hozam viszont magasnak tűnt, a referenciahozam is megugrott.
Állampapír / Kötvény Milyen állampapírt érdemes most vennünk ilyen kamatok mellett? 
Fellegi Tamás | 2014. december 16. 18:25
A hazai kamatszint az utóbbi időben drasztikusan visszaesett a korábbi magas értékekről. Az elérhető hozamok durván lecsökkentek, így érthetően gondosabban próbálunk értékpapírt választani, hogy a korábbinál kisebb hozamainkat maximálhassuk. Mit érdemes most vásárolni?
Állampapír / Kötvény Itt a vihar? Elkezdtek emelkedni a hazai rövid hozamok 
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 13:16
Megállt a rövid futamidejű állampapírok hozamának már-már irreális esése, elfogytak a kényszervásárlók, illetve sok piaci szereplő valószínűleg más befektetést talált magának. Lehet, hogy itt a régen várt trendforduló, és innét jó darabig felfelé mennek majd a hozamok? – írja a Total Return Blog.
Állampapír / Kötvény Mit kezd az állam a devizaadósságával? 
Privátbankár.hu | 2013. december 12. 14:12
A Fed eszközvásárlási programjának visszafogása (tapering) már többnyire beárazódott a kelet-közép-európai kötvényekbe, miközben a költségvetési fegyelem és a GDP-növekedés gyorsulása a várakozások szerint jelentős mértékben elősegíti az államadósság fenntarthatóságát a térség egészében. Magyarországon a külső adósság nagy mértéke és az államkötvény-állomány rövid lejárata miatt emelkedhet a hozamszint az Erste Group friss elemzése szerint.
Állampapír / Kötvény Nőttek a hosszú távú magyar hozamok a mai aukción  
Privátbankár.hu | 2013. február 7. 13:09
50 milliárd forint értékben adott el 3, 5 és 10 éves futamidejű államkötvényeket az ÁKK, az ötéves kötvényből a tervezettnél 5 milliárddal többet értékesített.
Állampapír / Kötvény Emelkedtek az állampapír-hozamok az IMF-para miatt  
Zsiborás Gergő | 2012. október 26. 17:34
Az állampapírpiaci referenciahozamok is emelkedtek arra a sajtóinformációra, hogy megszakadtak az IMF-tárgyalások, de a rövidtávú hozamok még így is bőven az alapkamat alatt vannak. A tárgyalások körül ugyanakkor továbbra is sok a bizonytalanság, bár a piac megegyezésre számít. Az IMF egyelőre hallgat.
Állampapír / Kötvény Hozamemelkedéssel keltek el az olasz kincstárjegyek 
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 13:42
Hozamemelkedéssel sikerült csak eladnia kincstárjegyeit Olaszországnak szerdán, jelentős túljegyzés mellett ment el 3 milliárd eurónyi papír, de a hozam 0,765 százalékra nőtt.
Állampapír / Kötvény Elűzte a hőség a befektetőket az állampapír-aukcióról? 
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 13:15
Mérsékelt jegyzési érdeklődésre a meghirdetett összegben némi hozamemelkedéssel értékesített 3 hónapos diszkont - kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ heti rendszeres aukcióján.
Állampapír / Kötvény Csökkenve növekedett a mennyiség az államkötvény-aukciókon 
Privátbankár.hu | 2012. május 31. 13:50
Az előzetesen meghirdetetthez képest ugyan több, a két és négy héttel korábbihoz képest azonban kevesebb állampapírt bocsátottak ki a csütörtöki államkötvény-aukciókon. A hozamok pedig 10-13 bázisponttal nőttek az előző napi másodpiaci referenciahozammal összehasonlítva.
Állampapír / Kötvény Megfertőzték a spanyolok az olaszokat is, csúcson a kötvényhozamok 
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 12:20
Míg januárban az olasz kötvényhozamok miatt rettegett egész Európa, így a spanyolok is, most fordított lett a szereposztás. A spanyolországi fejlemények miatt lett január óta először évi hat százalék felett az olasz tíz éves kötvényhozam a szerdai aukción. Az öt éves hozamuk pedig 4,86 százalékról 5,66 százalékra emelkedett.
Állampapír / Kötvény Három nap alatt több mint kétmilliárd forintnyi fogyott az új kincstárjegyből 
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 14:55
Az első héten, május első, csonka hetében 2,134 milliárd forintért jegyeztek a befektetők az új fél éves lakossági kincstárjegyből. Az utóbbi hetekben látványosan megélénkült a kereslet az egy éves Kamatozó Kincstárjegy iránt, a lejegyzett összeg többször is elérte a heti tízmilliárd forintot.
Állampapír / Kötvény Állampapírpiac: van egy jó hírünk meg egy rossz 
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 12:33
A hathetes kincstárjegyek aukcióján a felkínált 50 milliárd forintnyi papírra mindössze 38 milliárdnyi ajánlat érkezett, amiből 30 milliárdnyit fogadtak el. Ennyire kevés jegyzés erre a fajta értékpapírra utoljára november közepén érkezett. Újabb és újabb csúcsot dönt viszont a külföldiek állampapír-állománya, a múlt héten 141 milliárddal ugrott meg egy nap alatt.
Állampapír / Kötvény A végtörlesztés finise után növekedésnek indult a lakosság állampapír-állománya 
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 11:06
Februárban 27 milliárd forinttal emelkedett a lakosság állampapír-állománya, ebből az inflációkövető államkötvényekre 13,3 milliárd forint jut. A külföldiek állampapír-állománya napról napra új csúcsokra ér, amiben közre játszhat, hogy a hosszú kötvények hozamai ismét vészesen közelítenek az évi kilenc százalékhoz.
Állampapír / Kötvény Mary néni nem érti, miért nem fizetik vissza soha az ő kötvényét 
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 06:15
Száz éves, vagy soha le nem járó kötvények kibocsátásának ötlete merült fel Nagy-Britanniában, de a történelmi tapasztalatok alapján sokan óva intenek ettől. A háború utáni infláció ugyanis csúnyán megfosztotta értéküktől a korábban kibocsátott hasonló, nagyon hosszú futamidejű sorozatokat, és már most is magasabb a pénzromlás, mint az állampapírok hozama.
Deviza / Áru Gyengül a forint, megint 290 az euró 
Borbély Péter | 2012. február 23. 14:25
Folytatódott a forint tegnap kezdődött gyengülése. A hazai deviza tegnap gyorsan és nagyot, ma egyelőre lassan, de biztosan gyengült. A háttérben ismét megjelentek a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak, bár a nemzetközi hangulat is korrekciót jelez. Ezúttal szerepet játszhat a forintgyengülésben az olaj árának tartós emelkedése is.
Állampapír / Kötvény Franciaországban jól, a spanyoloknál felemásan sikerült a kötvényaukció 
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 12:00
Folytatódott az állampapírhozamok csökkenése Franciaországban, Spanyolországban viszont volt olyan időtáv, amin kismértékben emelkedtek. A szoros figyelemmel kísért és mértékadó európai állampapír-aukciókon a kereslet is nagy volt, többnyire csökkentek az államadósságok finanszírozási költségei. Az euró erősödik, miután napok óta folyamatosan csökkennek a hozamok, ami a bizalom lassú visszatérését jelzi.
Állampapír / Kötvény És visszatért: újra tíz százalék fölé ugrott a tíz éves magyar kötvényhozam 
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 16:44
A 2009 júniusa óta nem látott évi tíz százalékos szintet is elérte a 10 és 15 éves magyar forintállamkötvények másodpiaci hozama hétfőn. A külföldön kibocsátott eurókötvényeink hozama is az egekben, évi 8,5-10,0 százalék között mozog. A jelenség magyarázata nem ismert, a trend már régóta tart.
Állampapír / Kötvény Jelentős hozamemelkedés volt a magyar állampapír-aukción 
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 12:09
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett állampapír-aukción keményen emelkedtek a hozamok. Ez egyértelműen jelzi a Magyarországgal szemben növekvő bizalmatlanságot. A kötvények iránti kereslet ugyan minden futamidőn meghaladta a kibocsátott mennyiséget, de a három éves kötvényekből végül egyet sem adtak el.
Állampapír / Kötvény Minden hiába: botrány az olasz kötvénypiacon 
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 12:03
Történelmi csúcsra emelkedett az olasz állampapírok hozama. Ez arra utal, hogy a piac továbbra is bizalmatlan az olasz államháztartási helyzet rendezésével kapcsolatban. Az EKB továbbra sem jelentett be kötvényvásárlási programot, a piac pedig egyre drágábban finanszírozza az olasz államadósságot.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG