Hozamszint
Állampapír / Kötvény A nap negatív rekordja: te fizetnél, hogy a német állam őrizze a pénzed? 
Eidenpenz József | 2019. július 3. 18:55
Nem először vannak mínuszban a német államkötvény-hozamok, de ma újabb rekord született: a tíz éves papírokkal évente 0,4 százalékot lehetett elérni – mínuszban. Ami nem éppen megnyugtató jelzés a gazdasági növekedésre nézve.
Részvény / Deviza / Áru Nemsoká vége a jó világnak, egyre óvatosabbnak kell lenni 
Fellegi Tamás | 2017. november 30. 12:30
A Generali Alapkezelő ma tartott befektetői reggelije keretében előadások hangzottak el a makrogazdasági helyzetről, a jegybank politikájáról és a lakossági befektetésekről. A leglényegesebb kérdés persze az, hogy majdnem egy évtizednyi tőzsdei emelkedés után, igen alacsony kamatkörnyezetben mit tehetnek a befektetők?
Személyes pénzügyek Lakást vennél és kiadnád? Nem is sejted, mibe vágod a fejszédet! 
Privátbankár.hu | 2015. július 29. 17:08
A befektetési célú lakásvásárlásoknál az üzleti terv sokszor illúziókra, valótlanságokra, híresztelésekre alapoz – írja az Alapblog. A vásárlók nincsenek tisztában a kockázatokkal, várható költségekkel, például azzal, hogy csak hosszú idő után derülnek ki a rejtett hibák, és nem jól hasonlítják össze a bérleti díjat a kamatokkal sem.
Állampapír / Kötvény Magyar magyarnak hitelezője – jó nagyot csökkent a külföldiek állománya 
Privátbankár.hu | 2015. július 8. 18:05
A külföldi befektetők állampapír-állománya április óta mintegy 600-660 milliárd forinttal esett, miközben a hosszabb futamidejű hozamok is növekedtek. Volt ilyen régebben is, sőt lehet, hogy pont ez az MNB célja.
Állampapír / Kötvény Agyő, négy százalékos inflációkövető állampapír-kamat 
Eidenpenz József | 2015. május 14. 12:41
Új inflációkövető kötvényt bocsátott ki az állam, amelynek kamatprémiuma fél százalékkal alatta marad az előzőnek: 4 helyett 3,5, százalék az új érték. Azért így is ez az egyik legjobb befektetés jelenleg. Négy százalékos kamattal várhatóan már csak pár hónapig találkozhatunk.
Állampapír / Kötvény Itt a vihar? Elkezdtek emelkedni a hazai rövid hozamok 
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 13:16
Megállt a rövid futamidejű állampapírok hozamának már-már irreális esése, elfogytak a kényszervásárlók, illetve sok piaci szereplő valószínűleg más befektetést talált magának. Lehet, hogy itt a régen várt trendforduló, és innét jó darabig felfelé mennek majd a hozamok? – írja a Total Return Blog.
Állampapír / Kötvény Elfogy a kamat? Hatalmas esés a három hónapos kincstárjegyeknél 
Privátbankár.hu | 2014. április 29. 12:39
Annak ellenére, hogy az MNB által a múlt héten bejelentett intézkedések csak később lépnek életbe, a három hónapos kincstárjegyek aukcióján szokatlanul nagyot esett a hozam, 2,44 százalékkal új rekordot ért el.
Állampapír / Kötvény A tőkekivonási hullám elérte Magyarországot is - mi lesz ezután? 
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 09:18
Az amerikai kincstárjegyhozamok emelkedése a jelenlegi legnagyobb kockázat a felzárkózó piacok szempontjából az egyik vezető londoni pénzügyi szolgáltató csoport szerdán ismertetett legújabb befektetői felmérése szerint. Ez Magyarországnak is gondot jelenthet.
Részvény / Deviza / Áru Ez lehet az összefüggés a török tüntetések és a forint között 
Eidenpenz József | 2013. június 4. 14:23
A hétfői nagy zuhanásnak közel felét ledolgozta kedd délelőtt azt isztambuli tőzsdeindex, a török kötvények is magukhoz tértek, a török líra viszont alig. A tőzsdének azonban volt honnét esnie, még így is 40-50 százalékkal van az egy évvel korábbi szintek felett. Ha összemossák a befektetők a régió országait, az a forintra nézve is komoly következményekkel járhat.
Állampapír / Kötvény Ezért fontos, hogy nekünk is legyen tbsz-ünk 
Eidenpenz József | 2013. május 14. 06:11
A rekord alacsony, a nyolcvanas évek óta nem látott kamatszínvonal és a tranzakciós adó sok mindent átalakít a megtakarítások frontján. Nagyon alaposan meg kell nézni minden fillért ahhoz, hogy reálkamatot kapjunk, ügyelni kell a költségekre és adókra.
Állampapír / Kötvény Eximbank: 500 millió dolláros kötvénykibocsátás lesz idén 
Privátbankár.hu | 2013. május 8. 17:55
Az Eximbank idén 500 millió dollár értékű kötvénykibocsátást tervez meglévő, kétéves futamidejű, 2 milliárd eurós kötvényprogramja keretében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG