HVCA
Makro / Külgazdaság A volt görög miniszterelnök Budapesten vonja le a válság következtetéseit
Privátbankár.hu | 2015. június 1. 13:06
A válság első éveit levezénylő görög miniszterelnök megnyitójával indul a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) regionális konferenciája a jövő héten. A statisztikák arról szólnak, hogy a kockázati tőke piacok már kilábalóban vannak a válságból.
Uniós pályázatok Mi lesz veled, Jeremie? Így alakulhat a vállalkozások sorsa
Privátbankár.hu | 2015. április 16. 14:22
Múltkor szemügyre vettük, hogy mi történhet befektetők szempontjából a fennmaradó 30-40 milliárd forinttal, amelyet be lehet fektetni kockázati tőkeként az Európai Unió Jeremie programjának keretein belül. A kihelyezés határideje azonban hamarosan lejár: december végéig lehet kifizetni a vállalkozásoknak a pénzeket. De mi lesz utána?
Karrier Új elnököt kap a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület
Privátbankár.hu | 2014. december 3. 09:42
Január elsejétől Zsembery Levente vezeti az egyesületet. A cél az eddigi projektek felgyorsítása.
Makro / Külgazdaság Már Dr. Végzet sem ijesztget - jó-e a magyaroknak az államkapitalizmus?
Gáspár András | 2014. június 3. 14:03
Úgy tűnik, tényleg vége a válságnak: szokatlanul optimista hangulatú előadást tartott Dr. Végzet Budapesten. A világgazdaság jó irányba tart, Közép-Kelet Európa is jó irányba tart, de azért bőven vannak kockázatok, amire oda kell figyelnünk: Kínára, a Fedre, Európára, Ukrajnára és az oroszokra, az inflációra, a hitelezésre, a bankokra és a magyar kormányra is.
Pénzügyi szektor Dr. Végzet szerint Magyarország a leggyengébb láncszem
Privátbankár.hu | 2014. május 30. 18:00
Főként a külső finanszírozás helyzete miatt - a magas külső eladósodottság, a forintárfolyam bizonytalanságai és a külföldi befektetők magas aránya az állampapír-tulajdonosok között - egy újból bekövetkező piaci nyomás esetén Magyarország a régió egyik sebezhető pontja lehet – állítja Nouriel Roubini.
KKV Budapesten randevúznak a régió kockázatitőke-befektetői
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 14:41
Hogyan alakul a befektetési klíma a következő évek során a kelet-közép-európai (CEE) régióban? Milyen lehetőségekkel szembesülhetnek a következő időszakban a priváttőke-befektetők a térségben? Mely területeken erősödhet a kockázatitőke-befektetések szerepe a következő években?
KKV Határozott növekedést várnak a kockázatitőke-piac szereplői
Privátbankár.hu | 2014. május 19. 12:50
Összességében igen pozitív várakozásokkal tekintenek a következő évekre a hazai kockázatitőke-piac meghatározó szereplői. Álláspontjuk szerint az ukrajnai válság csak igen korlátozottan és rövid távon befolyásolja a kelet-közép-európai (CEE) régióban zajló befektetéseket.
KKV Külön engedélyt kaptunk Brüsszeltől: újabb milliárdok munkahelyteremtésre
Zsiborás Gergő | 2013. május 27. 15:32
Miközben a deficiteljárás miatt kisebb számháború alakult ki Brüsszel és Budapest között, az Európai Bizottság Magyarországnak adott először felmentést az uniós projekt-finanszírozásban aranyszabálynak tekintett 70-30%-os kötöttség alól. Nemcsak innovatív cégek juthatnak így plusz forráshoz, aminek elsősorban a munkahelyteremtésben lehet fontos szerepe.
KKV Idén tele leszünk pénzzel: erre figyelj, ha céget indítanál
Zsiborás Gergő | 2013. február 14. 13:35
Lassan beindulnak a Jeremie II-es magvető alapok, a kisebb cégek számára bőven lesz forrás idén, az alapkezelők a nyitottságban hisznek, de valójában nagyon óvatosak.
Karrier Régi-új elnököt választott a HVCA
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 12:18
A közelmúltban tartotta közgyűlését a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület, amelyen újabb két évre megerősítette pocizójában Bethlen Miklós elnököt.
KKV Kifut egy generáció: ki viszi tovább a magyar családi cégeket?
Zsiborás Gergő | 2012. december 11. 13:52
A fiatal vállalkozói generáció figyelme manapság leginkább a startupok felé irányul, pedig működnek ebben az országban sikeres vállalkozások 10-20 éve is, melyek most szembesülnek a generációváltás problémájával. "Röghöz kötöttségek" és a jogszabályi háttér is akadályozza, hogy a nagy családi cégek gyorsan és hatékonyan tudják le az utódlást.
KKV Innen szerezhetnek még pénzt a feltörekvő vállalatok
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 14:34
A Jeremie-programok felpezsdítették a hazai induló vállalkozásokat, de mit csináljanak azok a kezdők, akik nem jutnak az uniós milliók közelébe? Tippek, hogyan szerezzünk stratégiai partnert?
KKV Nincs már Kelet-Közép-Európa, Macedóniával vagyunk egy csoportban
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 10:10
A rossz hangulat miatt csökkent a befektetési étvágy, a közép-európai magántőke-hangulatindex a tavaly áprilisi 153 pontról októberre 70 pontra esett, s azóta is csekély a javulás. A közép-európai régió többé nem létezik, az egyik része Észak-Kelet-Európa, amelynek legalsó országa Szlovákia, a másik Dél-Kelet-Európa, amely Magyarországtól Macedóniáig tart – mondták el egy konferencián.
KKV Mitől lesz versenyképesebb Magyarország? 21 pontos javaslat a kormánynak
Gáspár András | 2012. május 22. 10:38
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 21 pontos javaslatcsomagot juttatott el a kormányhoz annak érdekében, hogy a magyar kockázati és magántőke iparág hatékonyabban vehessen részt a gazdaságélénkítésben. Kedvezőbb körülményeket teremtenének a befektetőknek és a vállalkozásoknak is, segítenék a legkisebbeket, hogy felkerüljenek a befektetők térképére.
Friss
hírlevél
depositphotos