Ingatlancsütörtök
Ingatlan A használt lakásokra kapott csok lesz az igazi sztár? 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 8. 19:12
Az OTP Bank első féléves adatai alapján, az igényelt csok támogatások 50 százalékát fordították használtlakás vásárlásra, bár a piaci tranzakciók 95 százaléka ezeket érinti.
Ingatlan Egymillió forint négyzetméterenként - lakáspiaci árrobbanás közeleg 
Privátbankár.hu | 2019. február 17. 12:50
Tavaly összesen 8400 új társasházi ingatlant adtak el a fővárosban, amely – ha néhány százzal is, de – elmarad az egy évvel korábbi számtól. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérkép legfrissebb adatai szerint idén tetőzhet a lakásátadások száma, miközben egyre több területen kell megbarátkozni az egymilliós négyzetméterárakkal.
Ingatlan Nagyot kaszálhattak, akik időben csaptak le a panellakásokra 
Privátbankár.hu | 2018. november 1. 15:18
Az elmúlt egy évben közel 6 százalékos hozamot realizálhattak azok, akik kiadási céllal panellakásba fektették a pénzüket. Ez a befektetési forma továbbra is kifizetődő, noha az elérhető hozamok mérséklődnek, még mindig érdemes beszállni.
Ingatlan Saját lakásról ne is álmodjunk? Évtizedeket kell gyűjtögetnie a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2018. október 21. 09:48
Kétarcú a fővárosi lakáspiac: egyrészről a budapesti lakásárak még mindig csak a régió középmezőnyébe tartoznak, bár ötödik éve kitartóan emelkednek. Másrészről egyre több vevő szemléli elképedve az árakat, mert azokat a saját jövedelméhez viszonyítva nagyon magasnak találja.
Ingatlan Betörések és veszélyes környék: mennyire érdekli a lakásvásárló magyarokat? 
Privátbankár.hu | 2018. július 7. 18:57
Egy-két kattintás, és bárki megnézheti, mennyire kell tartania bűncselekményektől ott, ahol lakást szeretne vásárolni. A lakásárakat azonban nem a bűnügyi statisztikák alakítják az OTP Ingatlanpont kutatása szerint, de így is vannak érdekes összefüggések.
Ingatlan Tágas terek, szűk lehetőségek – ilyet alig találsz a magyar lakáspiacon 
Privátbankár.hu | 2018. június 16. 08:09
A lakberendezési magazinok kedvence a loft-lakás – a hatalmas terekben szabadon szárnyalhat a belsőépítészek fantáziája. Ugyanakkor az ilyen lakásokból szűk a kínálat a fővárosi ingatlanpiacon, és ezeket jellemzően csak tehetős ínyencek engedhetik meg maguknak.
Ingatlan Félelmetes árak és nagy kockázatok - lakásvásárlás csak erős idegzetűeknek! 
Privátbankár.hu | 2018. február 15. 12:21
A tavalyi év igen érdekesen alakult Budapesten, a lakásvásárlók egyik szeme sírt, a másik nevetett.
Ingatlan Túlpezsgett a lakáspiac – idén jöhet a robbanás? 
Privátbankár.hu | 2018. február 2. 14:31
A hazai ingatlanárak immár ötödik éve folyamatosan nőnek, az építkezési kedv és az új beruházások sorra döntik a rekordokat. 2017 egyértelműen az újlakás építések éve volt, és az árak is dinamikusan emelkedtek - a legdrágább területen, a főváros V. kerületében megközelítették a 700 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagárat. A tendencia folytatódni látszik, de mégis mit hozhat 2018 az ingatlanpiac számára?
Ingatlan Valami készül: hirtelen durván elindulnak felfelé az ingatlanárak? 
Privátbankár.hu | 2017. november 25. 09:07
Belátható időn belül bezárul az M0-ás körgyűrű: a tervek szerint 2022-re megépülhet a Megyeri-híd budai hídfőjétől az M1-es autópályáig tartó pályaszakasz is. Hogyan hat az érintett települések ingatlanáraira a beruházás? Ma még óriási eltérések vannak a négyzetméterárakban: Telkiben 430 ezer forintos, míg a tőle alig 7 km-re fekvő Perbálon 160 ezres négyzetméter áron kapható ház.
Ingatlan Szitokszóból lett a vásárlók kedvence - ma már ennek alapján választunk lakást? 
Privátbankár.hu | 2017. november 18. 14:01
Évekkel ezelőtt a távfűtés szitokszónak számított az ingatlanhirdetésekben. Mégis egyre többen keresik, mert ma már ez az egyik legkényelmesebb és leggazdaságosabb fűtési mód az otthonokban. A növekvő érdeklődést az eladók is kihasználhatják – ha helyesen építik be az árba. Mennyit ér valójában a távfűtés?
Karrier Eleged van a mostani munkádból? Ez lehet a megoldás 
Privátbankár.hu | 2017. november 12. 17:30
A válság elmúltával újra évi kb. 150 ezer ingatlan cserél gazdát a hazai piacon, nem túlzás tehát összességében több ezermilliárdos piacról beszélni. Ráadásul a fellendülés, így a bővülés vége még nem látszik: csak tavaly 15 százalékkal, idén akár újabb egytizedével nőnek a lakásárak.
Ingatlan Venni és kiadni – tényleg ekkora biznisz a lakáskiadás? 
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 16:32
A panellakások kifizethető, egyben ideális befektetési célpontot jelentenek azok számára, akik kiadási céllal szeretnének ingatlant vásárolni. Budapest ugyan már drágának számít, de néhány nagyvárosban még érdemes beszállni ebbe a befektetési formába. Kevesen ismerik, de létezik mesterképlet is, ami alapján könnyen tervezhető a megtérülés – mutatjuk, mi ez.
Ingatlan Elszálló lakásárak: hogyan kezdenek a fiatalok önálló életet? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 14. 20:21
A lakásárak emelkedése még mindig megállíthatatlan, a KSH statisztikái szerint Budapesten március végén átlagosan 700 ezer forinttal került többe egy ingatlan, mint 2016 decemberében. Tovább nyílik az olló a főváros és a vidéki települések között. A különbség mértékét jól mutatja, hogy míg egy budapesti fiatal átlagosan közel 18 millió forintért, addig községben élő kortársa 4,2 millió forintért juthat hozzá első ingatlanához.
Ingatlan El akarod adni a lakásod? Ne ess ebbe a hibába! 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 10. 08:02
Albérlet-keresésnél vagy lakásvásárlásnál gyakorlatilag elengedhetetlen, hogy az érdeklődő alaposan megnézze magának a kiszemelt ingatlant, mielőtt leteszi a voksát. A magyarok különösen türelmesnek bizonyulnak ezen a téren: átlagosan 15 lakást tekintünk meg, mire elszánjuk magunkat valamelyik mellett. De hogyan zajlik egy ilyen bejárás, és mire érdemes ügyelni, ha biztosan el akarjuk adni a lakást?
Ingatlan Jó dolog az új ház, de miből tudhatod, hogy nem dől a fejedre? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 25. 06:06
Egyre többen vágnak bele az építkezésbe a dübörgő piacon, gombamód nőnek a házak és így szaporodnak a kivitelező vállalkozások is. Ráadásul legalább még egy évig folytatódik az ingatlanárak növekedése a hazai piacon. A gyors beruházások és a rövid kivitelezési idő miatt így teljesen jogosan merülhet fel a kérdés a vásárlókban: az újépítésű ingatlanok esetében honnan lehet tudni, hogy megfelelő minőségű a kivitelezés?
Ingatlan Nem mindennapi szempont lakásvásárlásnál – te figyelsz erre? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 17. 17:01
Hétvégén ismét megrendezik az év egyik leglátványosabb eseményét, az augusztus 20-i tűzijátékot, idén ráadásul új helyszínen. A város ilyenkor megbénul néhány napra, a rendezvényre ugyanis már évek óta több millióan kíváncsiak, és százezrek nézik együtt a város különböző pontjairól. De hol érdemes lakást venni annak, aki jövőre a kanapéjáról nézné a tűzijátékot – méghozzá élőben?
Ingatlan El akarod adni a lakásod? Nem mindegy, mikor vágsz bele! 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 11. 12:34
Hiába vannak most elszállva az árak, egy jó ingatlannak mindig, minden körülmények között lehet gazdát találni. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, és persze, hogy mennyiért. Vannak apró trükkök, amik segítségével – és persze némi odafigyeléssel – a maximumot hozhatjuk ki a lakás eladásából. Ha megtehetjük, hogy várunk a szerződéskötéssel, akkor inkább halasszuk ezekre az időszakokra a kulcs átadását.
Ingatlan Tűrhetetlen árak Budapesten - menekülnek a magyarok a fővárosból?  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 12:56
A vásárlók döntő részének van elképzelése, hogy lakást vagy házat választana szívesebben lakhelyének. A döntés meghozatala előtt érdemes figyelembe venni olyan objektív tényezőket is, mint például az ár-érték arány, a rezsiköltség, bővíthetőség, kiadhatóság, vagy éppen a leendő szomszédok – írja közleményében az OTP Ingatlanpont.
Ingatlan Tényleg elbontják magyarok tízezreinek feje fölül a házat? 
Privátbankár.hu | 2017. július 6. 17:05
A rövid válasz: nem. Az OTP Ingatlanpont közleményében ír arról, hogy bár létezik a német példán alapuló terv, attól a közeljövőben még nem kell senkinek sem tartania, ugyanis nálunk a panelházak egyáltalán nem népszerűtlenek, sőt. De akkor mi lesz a lakótelepekkel?
Ingatlan Dulakodnak az ingatlanokért a magyar Provence-ban 
Privátbankár.hu | 2017. június 22. 13:02
A Káli-medence napjaink egyik legfelkapottabb belföldi turista célpontja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG