Ingatlanvásárlás
Személyes pénzügyek Van valami, ami komoly előnyt jelenthet lakásvásárláskor, és nem kerül semmibe 
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:18
Akár a készpénzes vevőket is be lehet így előzni.
Ingatlan Jó hír érkezett a budapesti ingatlankeresőknek 
Privátbankár.hu | 2023. november 9. 14:45
Bár országos szinten alig változott az eladásra kínált használt és új lakások ára októberben az egy évvel korábbihoz képest, Budapesten és a nyugat-dunántúli régióban jelentősebb módosulás volt - derül ki az ingatlan.com októberi lakásárindexéből, ami hosszú és rövid távon is bemutatja az eladó lakóingatlanok árának változását országos és regionális szinten.
Ingatlan Kellemetlen meglepetéseket is elrejtett a kormány a CSOK módosításaiban 
Privátbankár.hu | 2023. július 12. 08:21
Azt már tudni lehetett, hogy csak a kistelepüléseken marad a kedvezmény, de van szigorítás, ami csak a rendeletből derült ki.
Ingatlan Hatalmasat drágult a budapesti agglomeráció  
Privátbankár.hu | 2022. február 3. 13:46
A tavalyi év ingatlanpiacának egyik, sőt talán legnagyobb nyertese a budapesti agglomeráció. A KSH 2021. I-III. negyedévére vonatkozó statisztikái  alapján az országos lakáspiaci forgalom 17 százalékkal bővült és ezzel elérte a 2019-es, járvány előtti szintet.
Személyes pénzügyek Legalább 16 évig törlesztik a lakáshitelüket a magyarok  
Valkai Nikoletta | 2019. október 16. 06:06
Bár darabszámot tekintve kevesebb lakáshitelt engedélyeztek az év első felében, összegben mégis többet, mint 2018. azonos időszakában. Ami továbbra is látszik a lakáshitelezésben: a használt ingatlanok vásárlására fordított kölcsönök domináltak, a folyósított hitelek több mint fele erre megy, átlag 9 millió forint. Miközben korszerűsítési, bővítési kölcsönt kevesebben igényeltek, megduplázódott a hitelkiváltások száma. Mennyit számít a csok a lakáshitelezési piac alakulásában?
Ingatlan Jól jött a csok könnyítése – több tízezer család lélegezhet fel  
Privátbankár.hu | 2019. július 25. 09:58
Július elsejétől számos változás lépett életbe a csok összegével és felhasználhatóságával kapcsolatban. Az egyik legfontosabb könnyítés, hogy júliustól már a használt lakások esetében sem kell a felső, 35 millió forintos értékhatárt szem előtt tartani.
Makro / Külgazdaság Építőanyag van, csak lassan nem lesz, aki betegye? 
Csabai Károly | 2019. február 19. 11:58
Az idén a tavalyi kevesebb mint felére, de még mindig 10 százalék körülire csökkenhet a hazai építőipar növekedése, 2020-ban viszont már csak gyakorlatilag stagnálhat – véli a GKI Gazdaságkutató Zrt.
Személyes pénzügyek Mit adtak a lakástakarékok? Megszólalt az egyesület  
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 17:33
Reagált a Lakás-takarékpénztárak Egyesülete. Szerintük az eddigi üzleti modell nemcsak a lakosságnak jelentett biztonságot, hanem az egész gazdaságnak. Várják, hogy a kormány velük együtt hozzon újabb lépéseket a lakástámogatási rendszer átalakítása során.
Személyes pénzügyek Nagy bejelentés az MNB-től – még olcsóbb lakáshitelek érkeztek 
Privátbankár.hu | 2018. június 29. 11:19
Már elérhetők az állami kamattámogatott fogyasztóbarát lakáshitelek.
Ingatlan Mintha ingyen osztanák – elszáll a magyar nyaralópiac? 
Privátbankár.hu | 2018. május 7. 19:01
Erősen nyitott az idei szezon, a lakáspiaci fellendülés ugyanis elérte a „második otthonok”, a nyaralók piacát. Élénk az érdeklődés a Balaton keleti medencéjében lévő központi településeken, azaz Balatonfüreden és Siófokon is. Az érdeklődők nagyobb része vízparti, vízpart közeli, amennyiben anyagi forrásai engedi, újépítésű társasházakat szeretne venni, melyek kínált négyzetméterára a fővárosi újépítésű lakásokkal megegyező, írja az Otthon Centrum elemzése.
Személyes pénzügyek Megjárhatod, ha ezt kifelejted az adóbevallásodból 
Privátbankár.hu | 2018. május 3. 08:20
Érdemes átnézni az szja-bevallási tervezetet, előfordulhat, hogy a tervezetet ki kell egészíteni.
Ingatlan Ki nem találod, kik veszik a legtöbb lakást Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2018. április 23. 08:16
20 százalékkal több ingatlant vettek a kínaiak, mint tavaly.
Ingatlan Ahány gyerek annyi szoba? Erre nagyon figyelj a lakásvásárlásnál 
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 11:15
A lakásvásárlóknak fontosabb a lakószobák száma, mint a lakás alapterülete. Sőt, amióta az egekbe szöktek a lakásárak, a vásárlók minél több szobát szeretnének belezsúfolni minél kisebb alapterületbe. Ezt az igényt az építők is igyekeznek kielégíteni – gyakran áthágva a vonatkozó előírásokat is. Pedig nem árt odafigyelni a szobák szabályoknak megfelelő méretére.
Ingatlan Nyakadba szakadt az egész világ – te mire költenél egymilliárd forintot? 
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 08:02
A lottó ötöst mindenki elkölti legalább egyszer, legalábbis fejben. Álmodozni mindenképp érdemes, hiszen ha ekkora vagyon szakad a nyakunkba, azt érdemes jól elkölteni – például lakásra fordítani. A magyar emberek majdnem fele azonnal elköltözne jelenlegi otthonából, ha ennyi pénzt nyerne, mintegy ötödük ráadásul biztosan külföldön kezdene új életet – derül ki az Otthon Térkép online felméréséből.
Ingatlan Világörökséget vennél? Lecsaphat rá az állam 
Privátbankár.hu | 2018. január 13. 09:04
Új törvényt fogadtak el a világörökségi területen álló egyes ingatlanokra.
Személyes pénzügyek Hitelből szárnyalt a lakáspiac – jövőre még ennél is nagyobb fellendülés jön?  
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 16:45
Idén a hitelezés beindulása is nagyban segítette a lakáspiac szárnyalását: nőtt a lakáscélú hitelkihelyezés volumene, havi szinten átlagosan 38,5 milliárd forint volt a háztartásoknak nyújtott lakáscélú hitelek szerződéses összege. Ez a szám 2017-ben várhatóan tovább emelkedik, amit az is segíthet, hogy minap az MNB alelnöke bejelentette: leszorítanák a lakáshitelek kamatfelárát.
Makro / Külgazdaság Mire készülnek Matolcsyék a szellemjárta ingatlanban?  
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 13:38
Már több mint egy éve vette meg az MNB az MTA rózsadombi volt kémiai kutatóintézetét egyik alapítványának, de még mindig üresen áll - írja a Világgazdaság.
Pénzügyi szektor Matolcsyék a Bálnát is megvennék 
Privátbankár.hu | 2015. november 28. 09:01
Látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot alakítana ki a Magyar Nemzeti Bank a sikertelen épületben.
Ingatlan Házat veszel, de gyanús az eladó? Ellenőrizd, hogy nem vágnak-e át! 
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 20:31
Viszonylag közismert, hogy a NAV nyilvántartást vezet az eladott ingatlanok értékéről és ez alapján választja ki ellenőrzésre azon tranzakciókat, ahol feltételezhetően az illetékkiszabásra bejelentett érték alacsonyabb, mint a valós piaci érték. Azt már kevesebben tudják, hogy ebből a nyilvántartásból, csupán 7 500 forintos alapdíjért az adózók is kérhetnek információkat.
Pénzügyi szektor Itt fogják tanítani az unortodoxiát? Újabb ingatlant vett a jegybank  
Privátbankár.hu | 2015. január 29. 18:12
A Pusztaszeri úton lévő ingatlant árverésen vette az MNB a Magyar Tudományos Akadémiától, mintegy 2,7 milliárd forintért. Azt is elárulták, mire fogják használni.
Ingatlan Ukránok, oroszok, arabok? Kik vásárolnak Magyarországon ingatlant?  
Privátbankár.hu | 2014. november 21. 20:01
A 2000-es évek ingatlanpiacán még nagy arányban voltak jelen a főleg nyugat-európai vásárlók, befektetők. A válságot követően azonban keveset hallani felőlük, azonban a Duna House most utánajárt, milyen arányban és honnan érdeklődnek a külföldiek.
Ingatlan Vége a 7 szűk esztendőnek? Ezért kell most lakást venni! 
Privátbankár.hu | 2014. április 26. 13:48
Egyre több ingatlanpiaci szakértő állítja, hogy fordulat előtt áll a hazai lakóingatlan piac és a hét szűk esztendőt követően megindulhatnak a lakásárak felfelé. Véleményüket az ingatlan árak 2008 óta tartó csökkenésére, a hitelkamatok mélypontra süllyedésére, az alternatív befektetések (bankbetét, állampapír) hozamainak lemorzsolódására, a pozitív tapasztalatú, korábban hitelt felvevő ügyfelek ismételt megjelenésére az ingatlanpiac keresleti oldalán és a megújult állami támogatási rendszerre alapozzák, legfontosabbak a lakáscélra felhasználható kamattámogatások és a szocpol.
Ingatlan Öt év után újra lesz Lakásbörze 
Privátbankár.hu | 2014. április 22. 14:36
Hétvégén ismét lesz Lakásbörze, ahol 100 ezernél is több lakásából válogathatnak a látogatók.
Ingatlan Meglepetés az ingatlanpiacról - itt vannak a legdrágább lakások 
Privátbankár.hu | 2014. március 10. 16:20
Meglepően magas a Duna House által becsült idei februári forgalmi adat, amely a válság utáni egyik legerősebb ingatlanpiaci forgalmát mutatja. Nemhogy szinten maradt, hanem még tovább nőtt az egyébként is kiugrónak számító januári keresleti adat.
Ingatlan Mindenki másért csinálja: így használjuk a lakástakarékot 
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 11:06
Vannak, akik hitel nélkül újítanák fel a lakásukat, sokaknak azonban nem megy hitel nélkül. A legtöbben pedig maximum egymilliót költenek felújításra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG