<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kárpótlási jegy
Részvény / Deviza / Áru Elúszni látszik a kárpótlási jegyesek utolsó reménye is
Csabai Károly | 2019. július 31. 14:22
Legalábbis azoké, akik eddig nem voltak hajlandók a tőzsdén, áron alul megválni a papírjaiktól, mert abban bíztak, hogy egyszer még fizethetnek azzal az állam valamelyik privatizációs tenderén.
Részvény / Deviza / Áru A Mészáros-cégek világkörüli útra indulnak, zuhan a bitcoin
Fellegi Tamás | 2018. november 26. 11:18
Hétvégén felgyorsult a kriptodevizák múlt héten indult összeomlása, és pénteken az olajár is újabb nagy esést könyvelhetett el. Szárnyal az olasz tőzsde, miután a kormány mégis hajlik a költségvetés módosítására. Itthon a Konzum és az Opus emelkedik, a kárpótlási jegy esik.
Részvény / Deviza / Áru Tankönyvi fordulat az Opusnál, kitartóan veszik a kárpótlási jegyet
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 11:10
Magukhoz tértek az amerikai tőzsdék a szerdai szakadás után, de az Amazon óvatos pesszimista előrejelzése mára újabb esést vetít előre, zuhannak is az európai piacok. A hazai börze is gyengélkedik, viszont fontos szintről nagyot pattant az Opus, és hasít a kárpótlási jegy is.
Részvény / Deviza / Áru A két héttel ezelőtti összeomlás még csak a kezdet volt
Fellegi Tamás | 2018. október 25. 11:00
Újra zuhannak az amerikai részvények, ismét a technológiai papírokkal az élen. A magyar tőzsde jól állja a sarat, igaz, nem is nálunk fújtak lufit. Gyengélkednek azonban a Mészáros-papírok, és a Vajna-őrület is alábbhagyott. Szárnyal a kárpótlási jegy.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olaj, adják a részvényeket, veszik az aranyat
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 11. 11:05
Amerika szépet esett, akárcsak Ázsia, és kontinensünkön is az eladók dominálnak. Ma már mi sem ússzuk meg, főleg az OTP esik. Harmadik napja emelkedik a Waberer’s.
Részvény / Deviza / Áru Újabb jeles dátum a modern világ egyik legnagyobb átverésében
Fellegi Tamás | 2016. július 8. 18:00
Évek óta izgalomban tartja a pénzügyi világot a bitcoin, a meglehetősen rejtélyes instrumentum, melyet sokan tényleges pénznek hisznek. Valójában egy zseniális trükk, amelyben most újabb fordulat következik: szombattól aki előállítja ezt a bonyolult elektronikus terméket, már csak feleannyit kap belőle.
Részvény / Deviza / Áru Amikor még csápoltak a brókerek: a BÉT negyed százada - 1.
Fellegi Tamás | 2015. június 17. 13:39
Itt az évforduló, 25 éves a BÉT. Ugyan nem kifejezetten fényes az ünnep, mivel szebb a múlt, mint a jelen, de ez a technikai fejlődés eredménye. A tőzsdetermek bezártak, a nemzetállami tőzsdék szerepe csökken. Ha át is alakulnak azonban a piacok, a lehetőségek ugyanúgy megmaradnak. Ahogy Kostolany mondja: a tőzsdén sosem megy le a nap.
Részvény / Deviza / Áru Gondoltad volna? 23 éves a kárpótlási jegy
Fellegi Tamás | 2014. december 23. 11:20
Íme, a 3 évesre tervezett, de végtelenül elhúzódó történet. És még nem látszik a vége…
Részvény / Deviza / Áru Beperelték az államot: jogszabályi rendezést ígérnek
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 13. 07:41
Hét éve nem lehet felhasználni a kárpótlási jegyet, hiába forog a tőzsdén a papír, ezért perli egy jegytulajdonos a magyar államot; a fejlesztési tárca jogi képviselője szerint készül a jogszabályi rendezés - írta a napi.hu.
Részvény / Deviza / Áru Szörnyű rossz befektetések 5.: A beválthatatlan és elinflált kárpótlási jegy
Eidenpenz József | 2012. október 16. 10:45
Nemsokára húsz éve annak, hogy bevezették a kárpótlási jegyet a tőzsdére, azóta reálértékben elveszítette értékének több mint 92 százalékát. Semmi jele nincs annak, hogy ezt a furcsa hazai értékpapírt a jövőben bármikor is értelmesen fel lehet majd használni, így az értékpapírok elinflál(ód)ása tovább folyhat. Utoljára hat éve volt keletje a jegyeknek, árfolyamuk is akkor érte el csúcsát.
Befektetési alapok 15 év alatt 5,5-szörös tőke - ezért nem érdemes ki-be ugrálni az alapokból
Eidenpenz József | 2012. szeptember 13. 12:22
A Concorde 2000 alap 15 éves fennállása óta évente átlagosan 12 százalékos hozamot ért el, aki kezdettől fogva tartja, 5,5-szörösére növelte tőkéjét. Akik azokban ki-be szálltak, azok ennél 6,2 százalékkal kevesebbet kaptak, ami a nemzetközi tapasztalatoknak is megfelelő érték – mondták el az alapkezelő sajtótájékoztatóján. Ez idő alatt sokat lehetett keresni magyar kötvényeken, de jóval szerényebben a részvényeken.
Részvény / Deviza / Áru Marad a szőnyeg alatt a kárpótlási jegyek ügye?
Borbély Péter | 2012. március 7. 06:20
Évek óta nem történik semmi a kárpótlási jegyek ügyében, pedig az államnak a törvény szerint biztosítania kellene azok ellenértékét. Több földárverést is tartanak nemsokára, de ezeken csak azok indulhatnak, akiket alanyi jogon kárpótoltak. A tőzsdén forgó jegyekkel még várni kell - hogy meddig, azt a szaktárca sem tudja. Az is kiderült, hogy több mint 12 milliárd forintnyi papírt fel sem vettek a jogosultak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG