Kereslet
Részvény / Deviza / Áru Öt év vagy harminc: meddig habzsolja még az olajat a világ?
Fellegi Tamás | 2018. november 28. 20:00
A világ olajfogyasztása a belső égésű motor elterjedése óta növekszik, az utolsó 70 évben különösen nagy ütemben. Most kerek számhoz érkeztünk: napi 100 millió hordó a felhasználás, de növekedés üteme már lassul. Vajon mikor érheti el a csúcsát és fordulhat meg a trend, különös tekintettel a megújuló energiák és az elektromos autók térnyerésére?
Makro / Külgazdaság Most spájzolj be kávéból - ezért szállhatnak el az árak
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 10:37
Iparági egyeztetésen vitatták meg a kávépiac helyzetét - az alacsony termelői bevételek és a klímaváltozás ugyanis kiszámíthatatlanul hat a kávé árára.
Vásárló Van az a pénz, amiért visszatérünk a kutakra
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 16:45
Nőtt az üzemanyag-fogyasztás az első negyedévben Magyarországon, dízelből és benzinből is több fogyott.
Deviza / Áru Három éve nem látott ilyet az aranypiac
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 12:41
Elsősorban az arany árcsökkenése miatt hároméves mélypontra hanyatlott a globális aranykereslet az idei első negyedévben.
Makro / Külgazdaság Itt a jegybank indoklása: nem veszítik el a fejüket
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 16:08
Az alacsony kereslet okozta dezinfláció teret ad az alapkamat-csökkentésnek, de a globális helyzet miatt óvatosnak kell lenni - indokolta a kamatdöntést a Monetáris Tanács. Bár a piac már beárazta a 4 százalék körül alapkamatot, a jegybank a lassabb, fokozatos kamatcsökkentés mellett döntött.
Deviza / Áru Soros, a kínaiak vagy a gráf áll a háttérben? - aranyláz és aranyshort-láz
Eidenpenz József | 2013. február 19. 15:00
Miután az utóbbi napokban, hetekben nagyot esett az arany árfolyama, a befektetési sajtót ellepték a találgatások a folytatással kapcsolatban. Nagy hedge fundok eladásaitól a kínai holdújévig és technikai tényezőkig sok érv hangzik el, de a válsággal kapcsolatos hírek elmaradása is szerepet játszhat.
Makro / Külgazdaság Az év végéig biztosan stagnál a német gazdaság
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 13:10
A a negyedik negyedévben a német gazdasági növekedés stagnál, jövőre pedig a növekedésnek indul - olvasható a DIW gazdaságkutató intézet mostani konjunktúrajelentésében.
Makro / Külgazdaság Váratlanul begyorsul a szlovák gazdaság
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 16:06
A harmadik negyedéves előrejelzésében a pozsonyi nemzeti bank kissé növelte a szlovák gazdaság idei bővülésére vonatkozó várakozásait.
Makro / Külgazdaság Júliusban nőtt a világ acéltermelése a júniusi csökkenés után
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 17:27
Májusban már volt egy szerény globális emelkedés, azonban a júliusi növekedés nagy részét Kína produkálta, az Európai Unióban viszont csökkenés volt.
Vásárló Rekord bevétel a Porschénál
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 17:08
A gazdasági válság ellenére is eladási rekordokat dönt a Porsche. A társaság bejelentette, hogy idén az első hét hónapban 14 százalékkal több kocsit adtak el, mint egy évvel korábban.
KKV A második félévben húzta be a féket az ipar
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 09:10
Tavaly 5,4 százalékkal emelkedett az ipari termelés volumene, míg 2010-ben több mint 10 százalékos volt a növekedés. 2011 első félévében még dinamikusan bővült az ipari termelés, a második félévben a kedvezőtlen konjunkturális hatások miatt azonban csökkent a termelés. A belső keresletet továbbra is alacsony, míg az export növekedési üteme is jelentősen csökkent.
Állampapír / Kötvény Emelkedő hozam, de bőséges ajánlat a kincstárjegy-aukción
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 13:06
Több mint kétszeres túljegyzés mellett, de emelkedő hozammal értékesített hat hetes, úgynevezett likviditási kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői aukcióján – írja az MTI.
Friss
hírlevél