Kilábalás
Benchmark Maradandó sebhelyek vagy kereslet-fűtött szárnyalás: mi jön a járvány harmadik hulláma után?
Bod Péter Ákos | 2021. április 8. 05:47
A makrogazdasági számokban nincs nagy eltérés a prognózisok között: a tavalyi súlyos visszaesést idén a mély 2020-as bázishoz képest növekedés követi. Az infláció is erős lesz, függően egyebek mellett a kereslet gyors visszaerősödésétől. De valóban költekezni kezd a magyar? Vagy inkább óvatosabbá vált a krízis hatására? Itt a fogyasztói lélektan olyan ügyeiről van szó, amelyekről homlokegyenest eltérő nézetek léteznek. Bod Péter Ákos elemzése.
Vállalat PwC: gyors kilábalást várnak a magyar nagyvállalatok vezetői
Privátbankár.hu | 2021. március 25. 14:34
Idén már minden második hazai vállalat létszámnövekedéssel számol. A koronavírus járvány azonban elmélyítette azokat az aggodalmakat, amelyekkel a vezetők eddig is kénytelenek voltak szembenézni – derül ki a PwC Magyarország 10. vezérigazgatói felméréséből.
Makro / Külgazdaság Zuhan a gazdaság, ki tudja, hol áll meg – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. május 29. 20:11
Egyre több gazdasági adat mutat abba az irányba, hogy a korábban vártnál mélyebb recesszió sújthatja a világgazdaságot, és emiatt a kilábalás is lassabb lehet a korábban reméltnél. Kollégánk összegzi az utóbbi napok gazdasági adatait és az abból leszűrhető következtetéseket.
Makro / Külgazdaság Jól csinálta Magyarország - még jó, hogy nincs eurónk?
Privátbankár.hu | 2014. január 7. 10:59
Az egykori szászországi miniszterelnök és pénzügyminiszter, Georg Milhardt szerint Magyarország figyelemre méltó módon mászott ki a gazdasági válság gödréből, és jól tette, hogy "elhalasztotta" az eurózónába való belépését.
Makro / Külgazdaság Mélyponton a világgazdaság
Privátbankár.hu | 2013. július 4. 08:59
Egyévi mélypontra süllyedt a világgazdaság kilábalási ütemét jelző legfőbb átfogó aktivitási mérőszám - közölte szerdán az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport.
Makro / Külgazdaság Mostmár 10 magyarból 9 szerint is válságban vagyunk
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 13:45
Nőtt azok aránya, akik úgy látják, hogy a következő 12 hónapban nem múlik el a recesszió. Egyébként globálisan Európában a legpesszimistábbak a fogyasztók a gazdaság jövőjét illetően.
Makro / Külgazdaság Ha lesz is, nem nagyon vesszük észre a növekedési fordulatot
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 14:59
Ha a mély visszaesés után meg is történik a növekedési fordulat, a 0,2 százalékos növekedést nem nagyon fogjuk megérezni. Az NGM Európára és az időjárásra mutogat. A vártnál is rosszabb GDP-adatot így kommentálták a szakértők és a gazdasági tárca.
Makro / Külgazdaság Bernanke bizakodó, de szerinte még sok küzdelem vár ránk
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 16:24
Ben Bernanke bizakodó, mert a kilábalás jeleit mutatják a legfontosabb adatok, de a sikerig még sok küzdelem vár az emberekre és a vállalkozásokra.
Makro / Külgazdaság Beindulhat a magyar gazdaság, ha nem bukjuk az uniós pénzeket
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 16:10
Az eurózóna kihívásokkal teli évvel néz szembe, ami refinanszírozásra váró nagy összegű állami és magánszektorbeli adósságot, szigorú hitelezési feltételeket, további költségvetési megszorításokat és elbocsátásokat tartogat a tagállamok számára. Mindezek ellenére az Ernst & Young Tavaszi Eurózóna Előrejelzése (EEF) mégis lassú növekedést jósol 2013-ra. Az Európai Központi Banknak továbbra is meghatározó szerepet kell vállalnia a kamatlábak csökkentésében és a periférikus országok államkötvényeinek vásárlásában. Az euróövezet előtt álló nehézségek Magyarországra is kihatással vannak, azonban jövőre már hazánk gazdasága is növekedésnek indulhat.
hírlevél
depositphotos