<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Király Júlia
Makro / Külgazdaság Király Júlia: A forint radikális romlása a kormány túlköltekezésének következménye - videóval
Privátbankár.hu | 2021. december 17. 16:49
Az MNB volt alelnöke, Király Júlia volt a Klasszis Klub vendége, aki az infláció elleni küzdelem nehézségéről, a gyenge forint fő okairól, egy leendő ellenzéki kormány legsürgősebb gazdasági teendőiről beszélt. Az MNB-nek nincs könnyű dolga, mivel elveszítette hitelességét. Meg kell szüntetni a perverz jövedelem-elosztást, méltányos adózásra, méltányosabb nyugdíjra van szükség – hangozott el.
Makro / Külgazdaság Király Júlia a Klasszis Klubban: mi lesz az inflációval? Nyerhet az ellenzék?
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 10:15
Csütörtökön kerül sor élő, interaktív adásunkra, amelyben egyebek mellett megtudhatjuk, el lehet-e tüntetni a negatív reálkamatot, mint ahogy azt is, mit tenne az ellenzék, ha nyerne.
Makro / Külgazdaság Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció? Mekkora lesz a kormány mozgástere? Király Júlia lesz a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 18:06
Banki vezető tisztségébe került, hogy kiállt Márki-Zay Péter mellett. Ma már az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének tanácsadója. Nemcsak e minőségében kérdezzük Király Júliát a Klasszis Klub következő, december 16-ai adásában arról, győzelme esetén szerinte mit kellene tennie az ellenzéknek. Hanem arról is, hogy mint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt alelnöke, vajon milyen lépéseket tart indokoltnak a 14 éves csúcson lévő infláció lassítása érdekében.
Makro / Külgazdaság A nap, amikor bekövetkezett az elképzelhetetlen - Király Júlia írása
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 12:01
Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ. A Lehman Brothers hirtelen összeomlása egy szemvillanás alatt 25 ezer munkahelyet törölt el, és olyan dominóeffektust indított el a globális pénzpiacokon, mely a legsúlyosabb pénzügyi krízisbe torkollt a nagy gazdasági világválság óta. De sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be - ezúttal Király Júlia, az MNB akkori alelnöke mondja el, hogyan emlékszik a 10 évvel ezelőtti eseményekre.
Makro / Külgazdaság Éles vita a magyar gazdaságról: növekedési csoda vagy leszakadás?
Privátbankár.hu | 2015. március 20. 11:06
A HBLF pénzügyi csúcstalálkozóján rendezett panelbeszélgetésen a magyar gazdaság jelenlegi helyzetével és kilátásaival kapcsolatban nem alakult ki egyetértés a résztvevők között: növekedési csodának vagyunk részei vagy leszakadóban vagyunk a versenytársainktól? Jobban, ugyanúgy vagy rosszabbul állunk, mint 5 éve?
Karrier Volt MNB alelnök a KBC igazgatóságában
Privátbankár.hu | 2013. november 18. 17:37
Király Júlia lett a KBC igazgatóságának új tagja, miután Dirk Heremans lemondott.
Karrier Áder János ma nevezi ki az új MNB alelnököt
Privátbankár.hu | 2013. április 22. 07:35
Áder János köztársasági elnök ma délután nevezi ki Gerhardt Ferencet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének.
Karrier Hétfőn hallgatja meg a szakbizottság Király Júlia utódját
Privátbankár.hu | 2013. április 12. 10:52
Hétfőn hallgatja meg Gerhardt Ferencet, a Magyar Nemzeti Bank alelnökjelöltjét az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága - derül ki a parlamenti honlapon közzétett bizottsági meghívóból.
Deviza / Áru Már nincs, aki zavarja Matolcsyt: 296-nál a forint!
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 12:21
Király Júlia lemondott, közben Matolcsy megreggelizett: a forint pedig egészen a 296-os szintig erősödött az euróval szemben.
Karrier MNB: Király Júlia lemondott
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 11:01
"Ifjú kori önmagával" magára maradt Matolcsy György, az MNB elnökségében. Karvalits Ferenc múlt hónap végén távozott, Király ma jelentette be: lemond.
Makro / Külgazdaság Király Júlia: kizárt az adósság gyors kinövése
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 07:08
A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a jelenlegi magyarországi körülmények közepette szinte kizárt az adósság gyors kinövése.
Makro / Külgazdaság Ha nem egyezik ki a kormány a bankokkal, nagyon nehéz dolga lesz
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 12:12
A magyar gazdaság legnagyobb problémája, hogy nincs növekedés és nincsenek beruházások. Ebben segíthetnének a bankok, amihez egy kiegyezésre lenne szükség a magyar kormány és a bankrendszer között. – hangzott el a mai portfolio.hu Budapesti Gazdasági Fórum konferencián.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály és Simor András az IMF és a Világbank közgyűlésén
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 07:36
Elkezdődött a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank közös éves közgyűlése Tokióban, közép-európai idő szerint ma hajnalban. Magyarországot többek között Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, és Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára képviseli.
Makro / Külgazdaság Kamatcsökkentés jöhet kedden: beérik Orbán taktikája?
Borbély Péter | 2012. július 19. 15:24
Napok óta töretlenül erősödik a forint. Bár a 284 forint körüli euró éppen nevezhető erősnek, a folyamatot tekintve egyelőre bizakodóak lehetünk. A devizánkat nemcsak az IMF erősíti, sokat számít az is, hogy a kamatok világszerte nullához közelítenek, így nő az előnyünk. Akár kamatvágás is jöhet júliusban.
Személyes pénzügyek A magyar gazdaságnak szüksége van a félretett forintjainkra
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 13:07
Nemcsak az egyéni életút miatt fontos, hogy a magyarok pénzügyileg tudatosabbak legyenek és növeljék megtakarításaikat. A magyar gazdaságnak is fontos forrást jelentene, ha többet tudnánk félretenni. Az adósságunkat legalább elkezdtük leépíteni.
Makro / Külgazdaság Öten tartották a magyar alapkamatot - nem kizárt, hogy később emelni kell
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 15:05
Egy tag jelzésértékű kamatemelés mellett voksolt, egy pedig csökkentette volna az alaprátát a jegybank legutóbbi, április 24-i kamatdöntő ülésén készült jegyzőkönyv szerint. A növekedés idén még nem indul be, az adóemelések, a forint árfolyama és az olajár érdemben növelhetik az inflációt. Többek szerint is szükség lehet egy újabb emelésre.
Makro / Külgazdaság A szabadságharcunknak vége: ne álmodozzunk tovább?
Privátbankár.hu | 2012. április 22. 08:00
Új, EU-konform stratégiára van szüksége Magyarországnak annak érdekében, hogy beinduljon az egyensúlyőrző növekedés - jelentette ki Csaba László akadémikus, a "Földobott kő?, tények és tendenciák a 21. században" című, az Akadémiai Kiadónál megjelent kötet szombati bemutatóján Budapesten.
Makro / Külgazdaság Alapkamat: elárulták, kik voltak a héják
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 14:59
Simor András már korábban jelezte: a jegybank legutóbbi kamatdöntő ülésén nem egységes döntés eredménye volt az alapkamat szintentartása. Most már azt is tudjuk, hogy az emelés 1 szavazaton múlt. Nem volt egyetértés a tagok között a gazdaság állapotát és a kockázatokat illetően, azzal azonban mindenki egyetértett: kell a megállapodás a nemzetközi szervezetekkel.
Pénzügyi szektor Két új alelnökkel gazdagodhat a jegybank
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 12:10
Az origo információ szerint az új jegybanktörvény többek között egy, vagy akár két új alelnökkel növelné a Magyar Nemzeti Bank alelnökeinek számát és az igazgatóságot is visszaállítanák. Az értesülés szerint a törvénytervezetet már tárgyalja a kormány, amely akár napokon belül a parlament elé kerülhet.
Pénzügyi szektor Király Júliát küldi tárgyalni a jegybank
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 17:36
A Magyar Nemzeti Bank Király Júlia alelnököt delegálná a nemzetgazdasági miniszter által felkért Nagy Márton igazgató helyett a bankszövetségi javaslatokról tárgyaló delegációba. A Nemzetgazdasági Minisztérium délutáni közleményében tudatta, hogy a nemzetgazdasági miniszter háromfős tárgyalódelegációt nevezett meg a bankszövetséggel tartandó konzultációhoz.
Makro / Külgazdaság Itt az MNB jegyzőkönyve
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 15:31
A monetáris tanács október 25-i kamatdöntő ülésén Király Júlia, az MNB alelnöke 0,25 bázispont emelésre szavazott, és hatan szavazták meg a 6 százalékos alapkamat szinten tartását - ez derül ki az ülésről közzétett rövidített jegyzőkönyvből. A hazai makrokörnyezet még megfelelő, de egyre rosszabb az ország megítélése, és folytatódott a bakrendszer helyzetének romlása.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG