<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kötvénycsere
Állampapír / Kötvény Nagyot spórolhatott Magyarország a példátlan lépéssel
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 07:45
Sokat spórolhatott az állam a példátlan húzással: rövid lejáratú, magasabb kamatozású dollárközvényeinket hosszabb lejáratú, alacsonyabb kamatozású eurókötvényekre cseréltük.
Állampapír / Kötvény Mi is sírni fogunk Argentína miatt? – kiskapun keresztül törlesztené kötvényeit
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 22. 19:33
Egy New Yorki bíró törvénytelennek minősítette Argentínának azt a tervét, hogy az USA helyett otthon fizetné ki kötvényeseit. Ezzel meg lehetne kerülni a bírói ítéleteket, de kettészakadhat az államkötvény-piac. Annak pedig Európáig, sőt Magyarországig érő hatásai is lehetnek.
Állampapír / Kötvény Ciprus is kötvénycserével harcol a csőd ellen
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 12:11
Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) üdvözli a ciprusi hatóságok bejelentését, amely szerint 1 milliárd euró értékű, három éven belül lejáró államkötvényt a befektetőkkel egyetértésben 5-10 év lejáratú papírra cserélnek.
Makro / Külgazdaság Amit szabad a görögöknek, azt másnak miért is nem?
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 07:32
Újra magyarázkodhatnak az uniós vezetők, hogy amit szabad Görögországnak, abban miért nem kaphat kedvezményt más, mentőcsomagot kapott eurózónatag? A portugáloknak is jól jönne most egy kis könnyítés, az írek pedig a növekedést bikáznák be - de megszorításokkal ezt sokkal nehezebb.
Állampapír / Kötvény Újabb görög kötvénycsere: kiderült, mennyit buknak a befektetők
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 10:09
A görög adósságkezelő az euróövezet ideiglenes mentőalapjának kötvényeit ajánlja fel hosszú távú görög adósságpapírokért cserébe: a befektetők pénzük 60%-át minimum bukják.
Állampapír / Kötvény Másfél év után sikeres kötvénycsere volt Portugáliában
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 12:59
Portugália először bocsátott ki kötvényeket azóta, hogy tavaly májusban nemzetközi mentőövet kapott az EU-tól és az IMF-től.
Makro / Külgazdaság Ilyet is rég láttunk: felminősítették a görögöket
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 12:46
Javította Görögország szuverén adósbesorolását a Standard and Poors. A hitelminősítő még mindig a bóvli, de már nem a szelektív nem törlesztői kategóriában van. Az ok, hogy lezárult a kötvénycsere-program.
Makro / Külgazdaság A görögök után Portugália is elindulhat a lejtőn
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 07:21
A PIMCO befektetési alap igazgatója szerint Görögországhoz hasonlóan a súlyosan eladósodott Portugália is megindulhat a lejtőn, és valószínűleg egy második mentőcsomagra is szükségük lehet.
Pénzügyi szektor Elmarad az egyesülés: az oltár előtt mond nemet a görög bank
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 10:55
A görög Alpha Bank visszalépne az Eurobankkal tervezett egyesüléstől - a kötvénycsere-program ugyanis váratlanul nagy terhet ró a görög bankszektorra. Novemberben még jó ötletnek tűnt a házasság, most azonban inkább kifarolnának a kapcsolatból.
Makro / Külgazdaság Itt a vége: a héten jóváhagyhatják a görög mentőcsomagot
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 07:30
Az Eurogroup miniszterei szerint várhatóan szerdán teljes egészében jóváhagyják az euróövezeti pénzügyminiszterek a Görögországot segítő újabb nemzetközi támogatási programot. Evangelosz Venizelosz Brüsszelben elmondta, hogy a kötvénycsereprogramban 96 százalékos részvételt sikerült már elérni, névértéken összesen 177,25 milliárd euró kötvény értékesítésével.
Állampapír / Kötvény Aktiválódhatnak a görög államcsődre játszó befektetési egységek
Privátbankár.hu | 2012. március 10. 09:24
Nem mindegy, hogy minek tekintik a befektetők és a hitelminősítők a görög kötvénycsere-programot. Görögország egyelőre levegőhöz jutott, de az adósságleírással felérő kötvénycsere aktiválhatja a görög CDS-eket. Ha nem is mondja ki senki, Görögország csődben van, és erre több befektető is játszott. Mi lesz az ő pénzükkel?
Makro / Külgazdaság A Moody's szerint a görög kötvénycsere egyenlő a csőddel
Privátbankár.hu | 2012. március 10. 08:34
A Moody's Investors Service saját definíciói alapján nem törlesztőnek tekinti Görögországot az adósságcserébe bevont, görög jogi szabályozás alá eső államkötvény-hányad esetében - közölte szombat hajnalban Londonban a világ legnagyobb hitelminősítő csoportja.
Állampapír / Kötvény A Fitch még mindig tudta hová leminősíteni Görögországot
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 17:54
A korlátozott nem törlesztői kategóriába minősítette vissza pénteken az euróövezeti tag Görögországot a Fitch Ratings, miután a görög kormány és az euróövezeti illetékesek is megerősítették, hogy a terveknek megfelelően lezajlik a görög államkötvények csereprogramja. A kötvénycsere után pedig majd jól újraminősítik a dél-európai országot.
Makro / Külgazdaság 35,5 milliárd euróval csönget a görög pénzespostás
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 15:20
Az eurózóna pénzügyminiszterei pénteken úgy döntöttek, hogy 35,5 milliárd eurót folyósítanak Görögország számára a 130 milliárd eurós mentőcsomag első részleteként.
Állampapír / Kötvény A görögök mégis lenyomják az ellenkezők torkán a megállapodást
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 11:48
Görögország a siker ellenére aktiválja kollektív fellépési záradékot a görög kormány, hogy az eddiginél is nagyobb legyen a részvétel a kötvénycsere-programban. Ez azt jelenti, hogy aki nem fogadta el a leírást, attól kikényszerítik. Ezzel csaknem 100 százalékos lesz a kötvénycsere sikere.
Állampapír / Kötvény Megint visszarántották Görögországot a szakadék széléről - de korai még az öröm
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 07:58
Sikeresen zárult a görög államadósságot tartó magánbefektetők számára a kötvénycsere-programban való részvételre meghirdetett jelentkezés. Ezzel várhatóan sikerül elkerülni, hogy Görögország rendezetlen államcsődbe süllyedjen, ami újabb válságba taszítaná az euróövezetet. A dolog azért nem zökkenőmentes: néhány hedge fund máris fogást talált a programon, hogy kisajtolhasson pár milliárdot az országból.
Deviza / Áru Nem áll meg a gyengülés: semmi sem szól a forint mellett (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 12:47
A nemzetközi hangulat sem túl fényes, mindenki a görög kötvénycsere-program eredményére vár, a forintot azonban még ezen túl is több nehézség sújtja. Szerdán tovább tart a gyengülés, az euró árfolyama 296 forint környékére emelkedett. (A cikk frissül)
Állampapír / Kötvény Brüsszeltől vagy a görög csődtől kell-e jobban félnünk?
Zsiborás Gergő | 2012. március 7. 11:06
A tegnapi csúnya bukta után ma 0,2%-os eséssel nyitott a BUX, miközben a forint is a 295-ös szint felett kezdte a napot az euróval szemben a devizapiacon. A kedélyek nem csillapodnak, a görög kötvénycsere-akció gerjeszti a piacokon a feszültséget, míg a magyar eszközökre az Európai Bizottság mai, a kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos döntései miatt nehezedhet nyomás.
Állampapír / Kötvény Érdemes régi kötvényeinket 9,5 százalékos kamatozásúra cserélni
Eidenpenz József | 2012. március 1. 14:50
Annak ellenére csökkent januárban a Prémium inflációkövető lakossági államkötvények állománya, hogy egy új, sokkal magasabb, 9,3 százalékos kamatozású sorozatot vezettek be, remek eladási adatok mellett. Ennek oka lehetett a végtörlesztés, korábbi papírok lejárata és az, hogy sokan a régi kötvényeiket cserélték újra. Az új kínálat még jobb, már 9,5 százalékos kamatozású papír is van.
Makro / Külgazdaság A görög parlament is rábólintott a kötvénycserére
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 16:50
A görög parlament megszavazta az adósságleírást a magánhitelezőkkel. A törvény megnyitja az utat a kötvénycserére, amellyel 107 milliárd eurót törölnek el a magánhitelezők kezében levő görög adósságból. A magánhitelezőknél levő, 200 milliárd euró értékű állampapíron 73-74 százalék lesz a reálveszteség.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy írják le a görög adósságot
Privátbankár.hu | 2012. február 19. 13:20
Március 8-án indítaná és március 11-én le is zárná a magánhitelezők adósságcseréjét a görög kormány. Az adósságcsere része az újabb 130 milliárd eurós mentőcsomagnak, amelyet a várakozások szerint hétfőn hagynak jóvá az euróövezeti pénzügyminiszterek. A görög államadósságból a magánhitelek 50 százalékát elengedik, a másik felét új, harmincéves lejáratú kötvényekre váltják az érintett hitelezők, bankok és biztosítók. Így Görögország kormányzati adóssága 100 milliárd euróval csökkenhet a mostani, körülbelül 350 milliárdhoz képest.
Állampapír / Kötvény A görögkötvény-tulajdonosok nem akarnak több békát lenyelni
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 13:19
A görög állam hitelezői visszautasítják, hogy még több kárt szenvedjenek el a görög adósságpiacon. Az IMF-fel folyó privát tárgyalásokon sajtóhírek szerint a nagyobb állampapír tulajdonosok most már hasznot realizálnának a kötvényeken, a Valutaalap viszont további türelmet kér tőlük. Az IMF arra biztatja a görög adósság finanszírozóit, hogy vegyenek részt az újabb kötvénykibocsátásban is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG