<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Közjegyző
Személyes pénzügyek Fizetési meghagyás – ne dugjuk a fejünk a homokba!
Privátbankár.hu | 2019. július 25. 15:04
A tartozással előbb-utóbb együtt járhat, hogy csönget a postás és fizetési meghagyást (fmh) kézbesít. Fontos tudni, mi a teendő ilyenkor. A legfontosabb, hogy valamit mindenképp lépni kell, ha nem akarjuk, hogy néhány hét múlva zárolják a bankszámlánkat. A cégeknek arra is ügyelni kell, hogy elektronikus úton és ne papír alapon reagáljanak rá.
Személyes pénzügyek Így kerülheti el a hosszú pereskedést
Privátbankár.hu | 2019. március 21. 15:03
A pörgő építési piacon nem ritkák a minőségi kifogások és az ebből adódó jogviták. Ilyen esetekben mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a hosszú és költséges pereskedés helyett hatékony megoldás szülessen, az előzetes bizonyítás ezt lehetővé teszi.
Személyes pénzügyek 10-ből 9 magyarnak nincs végrendelete – rengeteg a tévhit és a félreértés
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 16:31
A magyarok 90 százalékának nincs végrendelete, aki pedig rögzítené végakaratát, nincs tisztában a végrendelkezés szabályaival — derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara megbízásából készített online felmérésből. A kutatás szerint sok a tévhit a szóbeli végrendelkezéssel és az öröklésből való kitagadással kapcsolatban is, a félreértések pedig gyakran vezetnek pereskedéshez az örökösök között. A felmérés arra is rávilágít, hogy a tévhitek ellenére a magyarok egyre tudatosabbak, a résztvevők harmada tervezi, hogy a jövőben írásban rögzíti végakaratát, 80 százalékuk pedig igénybe venné közjegyző segítségét.
Ingatlan Régóta bajlódsz a lakáseladással? Ezért kérj szakmai segítséget
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 2. 12:03
Hosszabb ideig tartó ingatlanügyleteknél érdemes közjegyzőhöz fordulni!
Személyes pénzügyek Nem fizetted be a számlát, büntetést? Egyre biztosabb, hogy behajtják rajtad
Privátbankár.hu | 2017. június 19. 07:43
Közműtartozást és parkolási bírságot, bliccelés miatt kiszabott büntetést hajtanak be a leggyakrabban, de a cégek is is egyre több eljárást indítanak - és ennek örülnünk kell.
Személyes pénzügyek Kölcsönadtál valakinek? Így biztosan vissza fogod kapni a pénzed
Privátbankár.hu | 2017. március 18. 12:44
A magánkölcsönök esetében sem elég a szóbeli megegyezés, célszerű szerződést írni - mondta Mikó Ádám közjegyző.
Mokk Jogosan köthetjük feltételhez a karácsonyi ajándékot – akár vissza is kérhetjük
Dr. Kuti Szilvia | 2016. december 12. 06:06
Anikó és Tibor úgy döntöttek, segítik tanulmányaiban jól haladó keresztfiukat, Pétert, ezért tavaly karácsonyra egy használt autóval ajándékozták meg, hogy a fiú könnyebben közlekedhessen a lakhelyétől távoli egyetemére. A kulcs átadásakor azonban figyelmeztették: az autót azért kapja, hogy ezzel is egyszerűbb legyen elvégezni az iskolát, így csak abban az esetben tarthatja meg az ajándékot, ha a terveknek megfelelően, tavasszal lediplomázik. Péter azonban elhanyagolta tanulmányait, így a diplomáját még a mai napig sem vette át. Keresztszülei most úgy gondolják, hogy bár csak szóban egyeztek meg az ajándékozás feltételeiről, az autó részükre visszajár.
Mokk Beázott lakás, terméketlen tenyészkanca, hibás elszámolás? Van segítség
dr. Reviczky Renáta | 2016. szeptember 12. 08:05
Gyakran merülhet fel olyan helyzet, hogy az elvárásainkon alul teljesítik a kifizetett szolgáltatásokat, aztán csak széttárja üzleti partnerünk a kezét, hogy ő bizony mindennek maximálisan eleget tett. Jó, ha tudjuk, hogy ilyen károkozás esetén is van megoldás, ehhez pedig elég egy közjegyző segítségét kérni.
Vásárló Hosszú távra szerződnétek? Segít a közjegyző!
Izsó Márton | 2016. augusztus 19. 18:48
Ha már tegnap arról számoltunk be, hogy milyen volt a közjegyzőkkel a Sziget, vizsgáljuk meg kicsit jobban a szakmát, ugyanis még mindig sokan vannak, akik nem tudják, miben is lehetnek hasznunkra a jog ezen képviselői. Dr. Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke rengeteg olyan esetre világít rá, amikor a közjegyzővel járunk a legjobban.
Vásárló Ezért vállalják be az év legnagyobb buliját a szürkének hitt közjegyzők
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 18. 17:35
Digitális társadalomról, félreismert szakmákról és megújulásról is beszélgettünk Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökével, Dr. Tóth Ádámmal a Sziget Fesztivál utolsó napján. A kamara célja, hogy megmutassa a közjegyzőség másik arcát is a fiataloknak, hiszen még mindig kevesen tudják, mennyi mindenben nyújthatnak hasznos segítséget.
Személyes pénzügyek Összedőlt a ház, amit örököltem - én vagyok a felelős?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 16. 17:11
Örököltem egy céget, holnap áfabevallás van, de még nem történt meg a hagyatéki tárgyalás. Örököltem egy romos házat, aminek omladozik a teteje. Elvileg már az enyém, papírom még nincs róla. Kié a felelősség, ha beomlik a tető és kárt tesz valakiben? Beharangozó videó.
Mokk Kerüljük el a pereskedést: mire figyeljünk az adásvételi szerződésnél?
Dr. Mikó Ádám | 2016. május 9. 10:34
A hosszú jogviták elkerülésének eszköze az adásvételi szerződés. Mire figyeljünk mindenképp, ha tulajdonosként ingatlant adunk el vagy vevőként lakást, házat, vagy akár erdőgazdasági hasznosítású földet szeretnénk venni? Miért érdemes közjegyzőt is bevonni az adásvétel folyamatába? Ezekre a kérdésekre adunk most választ.
Mokk Komoly változás: mi lesz azzal, aki nem fizeti a közös költséget?
Dr. Rádonyi Dénes | 2016. február 8. 10:01
2016-tól tartozás-elismerés, jogerős ítélet vagy fizetési meghagyás után jegyezhetnek be jelzálogot ingatlanra tartozás esetén. Az újításból az adós és a társasház is profitálhat.
Pénzügyi szektor Meddig mehet el a közjegyző? Döntöttek a devizahitelesek ügyében
Privátbankár.hu | 2015. október 1. 12:37
Az Európai Bíróságtól kért iránymutatást a Fővárosi Törvényszék egy devizahiteles ügyében, aki szerint a közjegyző csúnyán becsapta.
Mokk Fizetési meghagyást hozott a postás - mi jöhet ezután?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 22. 08:15
Cikkünk első részében bemutattuk azt az olcsó és hatékony megoldást, amivel hozzájuthatunk pénzünkhöz akkor is, ha már lejárt a tartozás megfizetésének határideje. Megnéztük, hogyan működik a fizetési meghagyás, milyen esetekben alkalmazhatjuk és mikor nem. Mi történik azonban akkor, ha nem ismeri el az adós a követelésünket? Mi a teendő, ha mi kapunk fizetési meghagyást – megítélésünk szerint jogtalanul? Hogyan járjunk el, ha a kötelezett nem magyar, hanem egy másik uniós tagállam területén él vagy működik? Cikkünk második részében ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk.
Mokk Tartoznak neked vagy a cégednek? Ne hagyd veszni a pénzed, van megoldás!
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 6. 10:10
Rendkívül bosszantó dolog, ha tartoznak nekünk, az összeg nagyságától függetlenül. Sokan csak legyintenek, hogy arra már keresztet vethetünk – kisebb pénzekért senki sem szeretne hosszabb bírósági csatározásba bonyolódni, verőlegényeket küldeni pedig egyáltalán nem civilizált megoldás és pláne nem törvényes. Fontos tudni, hogy létezik olcsó és hatékony megoldás is: a fizetési meghagyás. Ilyenkor az adós a lakcímére, értesítési címére kap egy hivatalos közjegyzői határozatot arról, hogy kinek miért és mennyivel tartozik.
Karrier Újabb pert indított ellenünk Brüsszel
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 15:08
Az Európai Bírósághoz fordult az Európai Bizottság. Ezzel új szakaszba lépett az a kötelezettségszegési eljárás, ami azért indult, mert Magyarországon csak magyar állampolgár lehet közjegyző.
Személyes pénzügyek Ha végrendeletet ír, mindenképpen mondja el valakinek!
Borbély Péter | 2012. augusztus 31. 06:20
Az örökösödésről sokan csak annyit tudunk, hogy évek óta nem kell illetéket (haláladót) fizetni az ingatlanok után, viszont sokszor nem is látjuk mennyire szövevényes a rendszer. Érdemes-e végrendeletet írni, és mi van akkor, ha kizártak minket abból? Egyáltalán mi a menetrend akkor, amikor elmegy egy hozzátartozónk? Utánajártunk.
Pénzügyi szektor Kész aranybánya lehet a közjegyzőknek az árfolyamrögzítés
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 07:25
Lapinformáció szerint akár hatmilliárd forint bevételt jelenthet a közjegyzőknek és ugyanekkora többletkiadást a bankoknak, ha az új árfolyamgát szerződésmódosításait közjegyzői okiratba kell foglalni.
KKV Kifizetetlen számlák: nem kell azonnal a bíróságra rohanni
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 08:13
2011. nyara óta a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elektronikus rendszerében több mint 700 ezer fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeztek. A kis- és középvállalkozások még keveset használják a lehetőséget, de volt aki milliárdos behajtással ütötte ki a biztosítékot a közjegyzőknél.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos