<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Közszolgáltatás
Személyes pénzügyek Mennyibe fáj nekünk valójában, hogy megnézzék a villanyórát, gázórát, kéményt?
Privátbankár.hu | 2019. április 11. 06:03
Órákba kerülhet, amíg kivárjuk, hogy leolvassák vízóránkat, villanyóránkat, gázóránkat, megnézzék a kéményseprők a kéményt, vagy bekössenek egy kábelt a telekom-cégtől. Mennyi lehet ennek a társadalmi költsége, ráfordítása Magyarországon éves szinten? Nem könnyű becsülni, de az biztos, hogy tízmilliárdos nagyságrendű.
Személyes pénzügyek Mik maguk, ócska tanácshivatal? A közszolgáltatók tovább packáznak az emberekkel
Privátbankár.hu | 2017. június 15. 20:30
Bürokráciacsökkentésben, emberközeli bánásmódban, átláthatóságban vagy csak racionalitásban nemcsak az államnak vannak restanciái. A közszolgáltatókkal továbbra is értékes órákat pocsékolhatunk el az életünkből, ráadásul tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit számítógéppel lehet a leghatékonyabban. (Jegyzet.)
Vásárló Állami közműholding: októberre kész a törvény
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 13. 10:05
Októberre készül el a közszolgáltatási rendszer átalakítását célzó jogszabálycsomag.
Karrier A klímapoltikiának is lesz államtitkársága
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 11:58
Az energiaügyeket egy másik államtitkárság viszi tovább.
Makro / Külgazdaság Tovább csökkenhet a rezsi, de a bankadó is
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 14:14
Az energiaszolgáltatókra vonatkozó szigorúbb fogyasztóvédelmi előírásokat tartalmazó törvényjavaslat-csomaggal készül februári kihelyezett frakcióülésére a Fidesz - közölte Rogán Antal. A képviselőcsoport vezetője az MTI-nek adott interjúban beszélt arról is, a kormánytöbbség csökkentené a bankadót, ha a pénzintézetek több hitelt adnának a kisvállalkozásoknak, továbbá érintette a néhány héten belül esedékes jegybankelnökváltást, amelytől azt reméli, az Európában tapasztalhatóhoz hasonló együttműködést tanúsít majd az új vezetés a kormánnyal.
Vásárló Így fizet majd mobilon a nemzet: mennyit ér az államnak a kényelmünk?
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 07:06
A kormány kihirdette a nemzeti mobil fizetési rendszer részletszabályait csütörtökön. A nemzeti mobil fizetési rendszerről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.
Vásárló Szlovákia kikerülhet a drága közszolgáltatások élvonalából - mi maradunk
Privátbankár.hu | 2012. december 1. 11:24
Szlovákiában jövőre átlagosan 3,28 százalékkal csökken a villamosenergia ára a háztartások számára, a földgáz pedig mindössze 0,46 százalékkal drágul.
KKV Így szemétkedhetnek a kormánnyal Brüsszelből
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 10:22
Uniós eljárások sorát indíthatják el a hazánkban működő, külföldi tulajdonú hulladékgazdálkodási cégek az új magyar törvény kapcsán.
Makro / Külgazdaság Nem drágul a kéményseprés
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 22. 17:51
A kormány nem tervezi a kéményseprői díjak emelését, egyes településeken pedig éppen a jelenleg kiugró díjak ellen lép fel - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
Vásárló Nem kell külön díjat fizetni, ha sárga csekken érkezik a közműszámla
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 08:33
A parlament az új fogyasztóvédelmi törvény hétfői elfogadásával kimondta, hogy a közszolgáltatók nem szedhetnek külön díjat azért, mert ügyfelük a számláját sárga csekken, postai befizetéssel egyenlíti ki.
KKV Jövőre már csak az állami kukás viheti el a szemetünket
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 14:05
A lakossági hulladék átvételét, elszállítását és kezelését (hulladékgazdálkodási közszolgáltatást) 2013. január 1-től csak többségi állami, illetve önkormányzati tulajdonban lévő cég végezhet - egyebek mellett ezt tartalmazza a vidékfejlesztési miniszter által még december végén a parlament elé terjesztett hulladéktörvény-javaslat.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG