<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Magyar-orosz kapcsolatok
Makro / Külgazdaság Meglepő elmélet látott napvilágot az Orbán-Putyin találkozóról
Wéber Balázs | 2022. február 2. 14:40
A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint adódik a kérdés, hogy Putyin a Magyarországnak juttatott olcsó gázzal megvásárolta-e Orbán Viktor uniós szankciókkal szembeni vétóját egy Ukrajna elleni támadás esetére. Nyugati lapok bajtársi-baráti viszonyt emlegetnek a tegnapi találkozóval kapcsolatban, a magyar kormányfőt ugyanakkor főleg gazdasági érdekek motiválják. Az orosz Vedomosztyi szerint Orbán Viktor kulcsfontosságú, Moszkvához lojális európai vezető.
Makro / Külgazdaság Egymilliárd köbméter gáz, Szputnyik oltóanyag, vegyesvállalat - mit intézett Moszkvában Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2022. február 1. 18:55
Öt órán át tárgyalt Moszkvában Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin; jó eséllyel sikerül 1 milliárd köbméterrel növelni a gázszállításokat, lesz magyar-orosz vegyesvállalat az ukrán határon épült konténerterminál kihasználására, és látnak reményt arra is, hogy háború nélkül megoldódjon a feszültség az orosz-ukrán határon. A késlekedő paksi atomerőműről nem tudtunk meg újat, a magyar vakcinagyár Szputnyik V-t is gyárthat, és hamarosan kész a Szputnyik Light engedélyezése Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Sikamlós látogatás Moszkvában: erről tárgyal Orbán és Putyin
Wéber Balázs | 2022. február 1. 14:46
Gázszállítások növelése, Paks 2, Szputnyik, ukrán-orosz konfliktus – erről tárgyal ma Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Moszkvában. A magyar kormányfő szerint látogatása békemisszió is. A Nyugat viszont rossz szemmel nézi a vizitet.
Közérdekű Így nőtt háromszorosára a rezsicsökkentett gáz ára itthon
Privátbankár.hu | 2022. február 1. 11:09
Októberben negyedével többet kért tőlünk Moszkva a fűtőanyagért, ami így már a "rezsicsökkentett" lakossági díj több mint háromszorosára rúgott.
Makro / Külgazdaság Felkavaró lengyel jelentés Putyin fokozódó magyarországi befolyásáról
Káncz Csaba | 2021. november 25. 15:17
A varsói külügyi jelentés leszögezi, hogy az Oroszországot semleges gazdasági partnernek tekintő budapesti álláspont szembemegy Lengyelország, a Visegrádi Négyek, a NATO és az EU érdekeivel. Az elemzés kiemeli, hogy a magyar politikai osztályra és a közvéleményre gyakorolt orosz befolyás messze túllép a hivatalos kapcsolatokon. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kiosztotta az új uniós biztost Szijjártó Péter
Wéber Balázs | 2020. január 21. 15:28
A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint „nem igazán számít”, hogy Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős uniós biztos a jogállamisághoz kötné az uniós pénzek kifizetését. Szijjártó Péter a France 24-nek adott interjúban beszélt arról is, hogy a magyar kormány továbbra sem fogja megvétózni az uniós szankciókat Oroszországgal szemben, a Fidesz pedig maga dönt majd arról, hogy marad-e az Európai Néppártban.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter nem fél a hideg téltől
Privátbankár.hu | 2019. november 3. 15:00
Szerinte gáztartalékok tekintetében kényelmes a helyzetünk.
Makro / Külgazdaság Putyin kedvéért zárja be a CEU-t a magyar kormány?
Káncz Csaba | 2017. április 3. 08:00
A Paks bővítési szerződésével függő helyzetbe került Orbánt információnk szerint Putyin utasíthatta a CEU kiebrudalására - Bokros Lajos orosz sajtóforrásokra hivatkozva ugyanezt állítja. A hazai szélsőjobb ujjong. A CEU vezetése az amerikai nagypolitikát is könnyedén fölhevítheti.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG