<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Manipuláció
Szubjektív Háború és média: gondoljuk meg kétszer, kinek hiszünk 
Wéber Balázs | 2023. január 17. 19:14
Háborúban a média is hadszíntér, a manipuláció a hadviselés része mindkét oldalon. Az ukrajnai vérontás elsődleges felelőse továbbra is Vlagyimir Putyin, de ez a történet sem teljesen fekete-fehér. Nagyító alatt a média, egy végzetes rakétacsapás és néhány kényes kérdés.      
Tudomány-technika Csalnak a streaming hallgatottsággal
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 14:48
Manipulálják a legnagyobb streaming zenei szolgáltatók online hallgatottsági számait. Egy most közzétett dokumentum szerint 2021-ben Franciaországban 1 és 3 milliárd között volt a hamis hallgatottság, vagyis az összes lejátszás 1-3 százaléka.
Részvény / Deviza / Áru Nehéz lesz jogi eszközökkel megállítani a tőzsdei sáskahadat
Király Béla | 2021. február 1. 19:01
Az elmúlt hetekben elképesztő áremelkedéseket indukáltak azok a befektetők, akik egy Reddites tőzsdei csoportban osztják meg egymással a befektetési ötleteiket. A GameStop nevű cég árfolyama 2000 százalékkal nőt egy hónap alatt, de számos más termék esetében is a megszokotthoz képest abnormális változásokat generáltak ezek a spekulánsok. Az együttesen fellépő befektetők komoly veszteségeket okoztak a Wall Street profijainak is, aminek egyik velejárója, hogy sokan a törvény elé küldenék őket.
Részvény / Deviza / Áru Így még soha nem verték át a Wall Street bankárait
Király Béla | 2021. január 30. 12:23
Meglehetősen érdekes szakmai és társadalmi vitát váltott ki az az eseménysorozat, ami az elmúlt napokban a részvénypiacok zajlott. Azon túl, hogy végképp süllyesztőbe küldi a részvénypiacok tökéletes működéséről szóló (egyébként már többször megdöntött) mítoszt, a felelősség kérdése is több aspektusból felmerül.
Közérdekű Rettentő szomorú, ami itthon zajlik: kiakadt a híres magyar tévés
Privátbankár.hu | 2018. november 23. 13:08
A magyar közélet megosztottságáról, a félelemmel való manipulációról és a tudattalan öncenzúráról is beszélt Al Ghaoui Hesna egy interjúban.
Makro / Külgazdaság Mit terveznek az oroszok? Hogyan piszkálnak bele a német választásokba?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 12:26
Az USA és Franciaország után a most következő német választásokba is megpróbálnak majd lopott információk, álhírek segítségével belepiszkálni az oroszok? Négy okot is találtak arra, hogy ez ne így legyen. Viszont a titkosszolgálatoknál látnak egy egészen másfajta veszélyt. Lehet, hogy a teljes választás tisztaságát akarják majd megkérdőjelezni, a társadalmat megosztani.
Makro / Külgazdaság Célkeresztben Merkel – megint belepiszkálhatnak a választásba az oroszok
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 15:21
Az USA megosztja az amerikai választások oroszok általi meghekkeléséről szóló titkosszolgálati adatokat Európával. A segítség azért érkezik, mert a közelgő német, francia, holland és norvég választások előtt erősödnek a félelmek az orosz beavatkozástól. Az oroszok érdeke a demokráciába vetett hit és a velük ellenséges politikusok ellehetetlenítése, célkeresztben Merkel.
Makro / Külgazdaság Tényleg manipulálnak? Japán válaszolt Trump vádjára
Privátbankár.hu | 2017. február 1. 14:50
Maga a japán miniszterelnök cáfolta az amerikai elnök kijelentését.
Vállalat Itt senki se szent? Újabb autógyár csalhatott a teszteken
Privátbankár.hu | 2016. december 8. 17:19
Most a Porschénél keresnek fogyasztásmanipuláló szoftvert.
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb az autós baj: csak a gyártó tudja, mi folyik a motorháztető alatt igazán?
Privátbankár.hu | 2016. november 20. 15:11
Gyakorlatilag úgy és akkor lehet trükközni a kilométerórával, amikor akarnak a kereskedők, ezért szervizkönyvet tenne kötelezővé Alsó-Szászország.
Részvény / Deviza / Áru Hírünk a nagyvilágban: magyarok manipulálták a londoni tőzsdét
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 13. 12:25
Több millió fontra büntették a három magyart.
Pénzügyi szektor Újabb nagybankot bírságoltak milliárdokra
Privátbankár.hu | 2014. július 28. 16:23
Összesen 370 millió dollár (84,5 milliárd forint) büntetés megfizetésére kötelezték a nagy-britanniai Lloyds Banking Groupot, mert részese volt a Libor kamatlábak manipulálásának.
Pénzügyi szektor Úgy trükközött, hogy ne kelljen kifizetnie 855 milliót
Privátbankár.hu | 2014. május 23. 14:07
A brit Barclays nagybankra 26 millió fontos büntetést szabott ki a brit FCA pénzügyi felügyeleti hatóság, mert a pénzintézet laza belső szabályai miatt egy volt alkalmazottjának lehetősége volt manipulálni a londoni aranyárat.
Pénzügyi szektor Tényleg manipulálhatták a devizaárfolyamot - megvan a bizonyíték?
Privátbankár.hu | 2014. május 20. 16:47
Legalábbis erre utaló jeleket talált a német pénzügyi felügyelet, ezért nemcsak a Deutsche Banknál, hanem más német bankoknál is vizsgálódnak.
Részvény / Deviza / Áru Lebuktak a bankok: manipulálták az arany árfolyamát
Privátbankár.hu | 2014. március 1. 12:08
Amerikai kutatók empirikus vizsgálata megerősítette azt a korábban megfogalmazott gyanút, miszerint a londoni aranyár-fixingben résztvevő bankok egy évtizeden át manipulálhatták az arany világpiaci árát - jelentette a Bloomberg hírügynökség.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG