Munkaadók
Vállalat A home office örökre velünk marad 
Privátbankár.hu | 2020. július 4. 10:21
Ez is kiderül az OTP Bank megbízásából a szeretlekmagyarorszag.hu-val közösen, májusban és júniusban, 777 (zömében nők, budapesti lakosok és szellemi foglalkozásúak körében) elvégzett,  online felmérésből.
Vállalat Magyarországról is kivonul és százezreket rúg ki a világ egyik legnagyobb takarítócége 
Privátbankár.hu | 2018. december 11. 11:47
A dán ISS A/S, a világ egyik legnagyobb karbantartó vállalata komoly átalakításokra készül.
Karrier Nem szakemberhiány van itt, kérem, hanem fizetéshiány 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 30. 15:10
Egy német kutatóintézet azt állítja, hogy négy főbb ágazatban nincs is lényeges munkaerő-hiány az országban, csak a fluktuáció magas. Az egészet csak a munkaadók híresztelik, hogy alacsonyabb béreket kelljen kínálniuk. Nem munkaerőből van hiány, hanem fizetési készségből. A bevándorlók pedig csak rontanak a helyzeten.
Karrier Egy jobb állásért bármikor külföldre költöznének a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. március 21. 20:04
A magyar munkavállalók szerint a külföldi üzleti utak növelik a munkájuk értékét, mégis alig dolgoznak olyan pozícióban, amely erre lehetőséget adna. Mindössze tízből egy magyar szokott külföldre menni céges ügyben, amely messze elmarad az átlagtól. Ötből három megkérdezett egy jó állásért még a határon túlra is költözne.
Karrier Harapnak az eladókra és a mérnökökre - így lehet most a legkönnyebben állást találni 
Privátbankár.hu | 2015. október 19. 20:46
Negyedével több pozícióból válogathatnak a munkakeresők, mint tavaly ilyenkor és 16 százalékkal többen is néznek új munkahely után.
Karrier Te is elalszol a munkahelyeden? Ennyire vagyunk fáradtak  
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 18:01
Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők az átlagnál is kevesebbet. Ezzel szemben a fiatalok kifejezetten sok időt töltenek ezzel a tevékenységgel. Ugyanakkor rossz hír, hogy a munkáltatók alig gondolkodnak az egészséges életmódot segítő újításokon.
Karrier Állást keresel? Itt lehet most a legkönnyebben elhelyezkedni 
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 10:33
A legkeresettebbek az értékesítés területén jártas dolgozók, megnőtt a szakmunkásokat kereső cégek száma is.
Karrier Beragadunk a startvonalon, ha nem változik a beruházási hitelezés 
Privátbankár.hu | 2012. december 29. 13:52
A magyar gazdaság teljesítménye nem támasztja alá a minimálbér 5,4 százalékos, illetve a szakképzettek garantált bérminimumának 5,6 százalékos emelését 2013-ban, de a szociális indokok miatt a munkaadók mégis vállalták ezt a kompromisszumot - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.
Karrier Emelik a minimálbért, de mennyivel? 
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 15:18
Míg a szakszervezetek legalább a várható infláció mértékével növelnék az összeget, a munkaadók legfeljebb 2,6 százalékkal emelnék a minimálbért és a szakmunkás bérminimumot.
Biztosítás Népszerűbb az egészségbiztosítás, ha a munkaadó fizeti a díjat  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 30. 09:35
A magyar lakosság 37 százalékát érdekli az olyan egészségbiztosítás, amely magán szakrendelésre is jogosít, melynek előnye, hogy rövidebb várakozási idő, jobbak az ellátási körülmények. A lakosság 66 százalékát érdekelné ugyanez abban az esetben, ha a magánbiztosítás díját a munkaadó fizetné - derült ki az Union Biztosító reprezentatív felméréséből.
Makro / Külgazdaság A kormányzat gyorsan szétosztott 600 millió forintot 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 18:17
A Miniszterelnökség elismerte, hogy nyilvános szerződés alapján kapott fejenként 100 milliós támogatást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán részt vevő hat érdekvédő szervezet.
Karrier Két év alatt nem vagy alig javult a munkaerő-piaci helyzet 
Privátbankár.hu | 2012. május 31. 17:46
A kormány első két éve nem hozott jelentős elmozdulást a munkaerő-piacon, s bár többen dolgoznak mint két évvel ezelőtt, a munkanélküliségi ráta kis mértékben emelkedett - vélekedett Adler Judit és Török Zoltán a kabinet első két évét értékelve. Összességében legalább nem romlott, hanem stagnált, vagy minimális mértékben javult a munkaerő-piaci helyzet.
Karrier A szakszervezetek szerint nehéz év vár a munkavállalókra 
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 18:07
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint nagyon nehéznek ígérkezik a 2012-es év a munkavállalóknak: veszélyben vannak a munkahelyek, a foglalkoztatásban visszaesés várható.
Karrier Az MSZOSZ szerint tényleges keresetnövekedésre nagyon kevés az esély 
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 15:52
Tényleges keresetnövekedésre nagyon kevés az esély az idén - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke kedden Kaposváron. A bérkompenzáció Somogy megyében a munkavállalók 75-90 százalékát érinti. Azzal nem szembesült, hogy a bérkompenzáció miatt elbocsájtottak volna munkavállalókat, azzal azonban igen, hogy munkaidőt csökkentettek annak érdekében, hogy ki tudják fizetni a béreket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG