<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nacionalizmus
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Magyar revízió és európai fejreállás – újraindul a játszma
Káncz Csaba | 2020. február 26. 16:13
A nemzeti érzések világszerte robbanásszerűen erősödnek Indiától Brazíliáig és az Egyesült Államoktól Magyarországig. A NATO tagjai közül legmagasabb arányban hazánk lakosságának 67 százaléka állítja, hogy a szomszéd országok területének egy része valójában hozzánk tartozik. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán és szövetségesei – katonai megoldások felé sodródik a világ
Káncz Csaba | 2020. február 20. 09:29
Az új nacionalizmus - amelyet Trump képvisel az Egyesült Államokban, Orbán Magyarországon, Bolsonaro Brazíliában és Abascal Spanyolországban - fokozatosan emeli be a hadsereget a nagypolitikába. A világ tényleg sodródik a katonai „megoldások” felé? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán és Nagy-Magyarország: miért pont a horvátok robbantak?
Káncz Csaba | 2019. december 20. 09:35
Értesülésünk szerint a Fidesz felsőbb döntéshozóinak irodáit többségében Nagy-Magyarország térképek díszítik. Sokakat meglephet Horvátország érzékenysége, de az országnak a magyar- és az olasz határ kivételével az egykori jugoszláv tagállamokkal a mai napig vitatottak a határai. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Felejtsétek el Merkelt: itt jön Orbán Viktor barátja
Wéber Balázs | 2018. július 26. 12:40
Habár Steve Bannon európai nacionalistákat támogató alapítványa várhatóan nem fog milliárdokból gazdálkodni, mégis komoly hatással lehet Európa politikájára. Trump volt főtanácsadója Soros György ellenpólusa szeretne lenni, és olyan jobboldali forradalmat vizionál, amelynek vezére Orbán Viktor miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Mérhetetlen ostobaság Trump döntése – tombolnak az amerikaiak
Káncz Csaba | 2017. február 16. 08:27
A nacionalisták szerint Flynn tábornok, nemzetbiztonsági főtanácsadó aláaknázásával egy meg nem választott hatalmi központ háborút indított a legitim, megválasztott Trump-kormányzat ellen. A nacionalisták úgy gondolják, hogy az orosz-amerikai közeledést megakadályozni akaró CIA-nek hosszú történelme van külföldi kormányok megbuktatásában, akár ’színes forradalmak’ szításával. Most ez az erőközpont ugyanezt akarja végrehajtani – de már amerikai földön.
Makro / Külgazdaság Új jelentkező az EU fontos posztjára – felborul az egyensúly?
Privátbankár.hu | 2017. január 6. 15:25
A liberális frakcióvezető elcserélné Brexit főtárgyalói pozícióját az Európai Parlament elnöki tisztségéért.
Makro / Külgazdaság Kiszabadult a szellem a palackból – semmi nem állítja meg Trumpot?
Káncz Csaba | 2016. november 18. 12:51
Teljesen új politikai korszak kezdődött az Egyesült Államokban, a fehér nacionalizmus szelleme kiszabadult a palackból. Ez különösen egy multi-etnikus társadalom esetében veszélyessé válhat. Kulcskérdés, hogy Trump teljesíteni tudja-e választási ígéreteit.
Makro / Külgazdaság Fasiszta-e Donald Trump?
Káncz Csaba | 2016. március 16. 08:33
A vezető republikánus elnökjelölt két kézzel szórja ki az ablakon Reagen elnök értékrendjét. Az elnökjelölt kiáll a dolgozók szociális érdekeiért, de úgy, hogy mindezt az erőteljes nacionalizmus bázisán teszi – ez pedig több baloldali szerint szimpla fasizmus. Trump tervezett vámrendszerét Amerika már 1930-ban kipróbálta és az akkor katonai konfliktusokhoz vezetett.
Makro / Külgazdaság Isten óvjon bennünket a terroristáktól – főleg, ha keresztények?
Privátbankár.hu | 2015. november 27. 16:48
Már tavaly is jelentősen nőtt a terrorista cselekmények és az annak gyanújával őrizetbe vett személyek száma, de jelentős részük nem muzulmán, hanem nacionalista, szeparatista indíttatású volt – derül ki az Europol nemzetközi bűnüldözési szervezet jelentéséből. A statisztikákat leginkább a spanyol rebellisek rontják.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos