Német márka
Részvény / Deviza / Áru Te is olyan vagy, mint ő, Te döntötted be a forintot, tudsz róla? 
Eidenpenz József | 2017. május 8. 17:28
Mármint, ha azok közé tartozol, akik leértékelődésre várva német márkát, vagy eurót szoktak venni. Ugyanazt csináltad, mint Soros György, csak nem pár száz millió dolláros, hanem pár száz ezer forintos, vagy pár milliós tőkével. Ráadásul ugyanúgy nyertél rajta. Közben esetleg megmentettél 1-2 munkahelyet.
Személyes pénzügyek Ezért menekülnek készpénzbe a németek 
Privátbankár.hu | 2016. február 8. 16:06
Más európai országok után a német kormány is korlátozná a készpénz-használatot, de ez a németeknek nem igazán tetszik, ők nagyon is elvannak a régi módszerrel. Még a jegybankelnök is védelmébe vette őket. Vajon praktikus okokból van ez, vagy a hiperinfláció hagyott bennük kitörölhetetlen nyomokat?
Makro / Külgazdaság Sokkal jobban élünk, mint 25 éve – euróban 
Fellegi Tamás | 2015. augusztus 19. 17:30
A KSH ma közzétette az első féléves hazai bérnövekedési adatokat. A számok egész jók lettek: a közmunka nélküli 4,5 százalékos növekedés biztató. Egy tekintetben óriásit nőtt béreink értéke a rendszerváltás óta, ezt nézzük most meg kicsit alaposabban.
Részvény / Deviza / Áru Na de miért ilyen bivaly az euró, ha ekkora para van? 
Privátbankár.hu | 2015. június 29. 14:40
Itt a görög összeomlás, az „európai Lehman” hétvége, esnek a piacok, megy a rettegés, csak pont az euró nem esik érdemben. Hogy lehet ez?
Részvény / Deviza / Áru Devizapiaci anomáliák: miért nem a jüan az egyik világvaluta? 
Fellegi Tamás | 2015. május 6. 14:12
Tegnap látott napvilágot a méretes amerikai külkereskedelmi hiányadat, és kiderült hogy a hiány jó része Kínával szemben mutatkozik. Kína közben egyre nagyobb és nagyobb dollárhegyen üldögél. Ott lenne egy hatalmas valuta, a jüan, de helyette a fél világ török lírával és svájci frankkal spekulál, és lévén a fél világhoz képest kis devizák, adott esetben extrém mozgás lehet bennük.
Deviza / Áru Sorosnak nem tetszik az európai pénzeső 
Fellegi Tamás | 2015. január 23. 16:14
Soros György, a magyar származású részvény-, és devizapiaci guru állást foglalt a tegnapi európai monetáris lazítással kapcsolatban. Neki nem tetszik a lépés, kedvezőtlen mellékhatásokra hívja fel a figyelmet.
Deviza / Áru Drága Draghi úr, most aztán fel van adva a lecke! 
Fellegi Tamás | 2015. január 21. 15:30
Végletesen felfokozott várakozások övezik az Európai Központi Bank csütörtöki ülését. A piac úgy tekint az eseményre, mint lehetséges világmegváltásra. Pedig a helyzet ennél sokkal bonyolultabb, az EKB igen nehéz helyzetben van, iszonyatos felelősség nyugszik a vállán.
Pénzügyi szektor Mit gondol, melyik a világ legkedveltebb valutája? 
Privátbankár.hu | 2014. december 25. 10:02
Továbbra is virul a márka: 2100 milliárd forint értékű, 2002-ben lecserélt érme és bankjegy van még forgalomban, s az emberek még fizetnek is vele...
Deviza / Áru Éppenséggel a németek is kiléphetnének az euróövezetből  
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 10:41
Németország megfontolhatná a kilépést az euróövezetből, ha nem sikerül megteremteni az államháztartási fegyelmet a válsággal küszködő tagállamokban - Wolfgang Reitzle beszélt erről először. Az egyik legnagyobb német iparvállalat első embere szerint nem kell minden áron megmenteni az eurót.
Deviza / Áru A németek szerelmesek a márkába 
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 18:08
Meglehetősen romantikus felmérés látott napvilágot a németek pénzügyi szokásairól. Egy friss kimutatás szerint tíz évvel az euró bevezetése után, a németek túlnyomó többsége még mindig átszámítja az árakat időnként márkára. Sőt nem csak számolnak vele, de rengeteget meg is tartottak a régi fizetőeszközből. Van aki el is fogadja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG