<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nyaralási szokások
Turizmus Tényleg rámegy a gatyánk a nyaralásra? Az idei év a last minute-ről fog szólni - Klasszis podcast
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 15:24
Idén nincsenek könnyű helyzetben sem azok, akik a nyaralásukat próbálják megszervezni, sem pedig azok a turisztikai szolgáltatók és vendéglátók, akik szeretnének valami értelmezhető bevételt összehozni. A bizonytalanság miatt sokan még mindig nem tudják, hova menjenek - akinek még nincs szállása, ne essen kétségbe. Itt a Klasszis podcast legújabb adása.
Vásárló Egyre többen karácsonyoznak szállodában
Privátbankár.hu | 2019. október 27. 10:00
Egy hosszú hétvége előtt már hat hónappal is alig találni szállást az országban, a magyarok szeretik előre megtervezni az utazásaikat.
Makro / Külgazdaság Nem fogadták meg Varga Mihály tanácsát a magyarok
Valkai Nikoletta | 2019. szeptember 17. 06:06
Ellenkezőleg: többször és több napot töltöttünk külföldön a kora nyári időszakban, mint egy évvel ezelőtt. Pedig a pénzügyminiszter a 325 forintos euróárfolyam mellett marasztalta itthoni nyaralásra a magyarokat. A forint azóta tovább gyengült, a nyaralókat ez a tény nem tántorította el az egynapos külföldi kiruccanásoktól és hosszabb nyaralásoktól. A legtöbb magyar Ausztriába, Szlovákiába és Németországba utazott. Rengeteg pénzt hagytunk a németeknél, ők meg nálunk.
Személyes pénzügyek Megvan, miért szeretnek autót bérelni a nyaralni induló magyarok
Privátbankár.hu | 2019. június 8. 17:24
Az autót valaha már bérlők közt jelentősen nagyobb a nők aránya, többen vannak a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, akik leginkább 2 fős háztartásban élnek, jellemzően 46-55 év közöttiek, és rendszeres kiadásaik mellett rendelkeznek pénzügyi tartalékokkal. A bérlés iránti legnagyobb motivációt mégis a saját jármű meghibásodása jelenti - derül ki egy friss kutatásból.
Vásárló Szép látnivalók itthon – hány magyar tervez belföldi és külföldi nyaralást?
Privátbankár.hu | 2019. június 6. 10:35
Hányan fogadják meg Varga Mihály tanácsát és maradnak belföldön?
Vásárló Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 15. 20:20
Felmérések szerint az utazás minden eddiginél fontosabb szempont a fiatal felnőtteknek: a magyar fiatalok megtakarítási céljai között a harmadik helyen szerepel az utazás. Az egyre növekvő kalandvágy ugyanakkor szerencsére nem jár vakmerőséggel - a számok azt mutatják, hogy a fiatal utazók egyre tudatosabbak.
Vásárló Nem félnek a magyarok a terrortámadástól
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 6. 07:36
Többet is költünk utazásra, mint korábban.
Személyes pénzügyek Mennyi pénzt vigyünk az útra? És bankkártyát? Tippek nyaraláshoz
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 21:02
Indul az utazási főszezon. Egy igazi nyaraláson kilépünk a mindennapi rutinból, mindezzel együtt pedig többet és másképp költünk. A család és a bőröndök után ezért nem árt a pénzügyeinket is felkészíteni a vakációra. Itt van néhány hasznos tanács a külföldre készülőknek, melyekre érdemes figyelni.
Vásárló Rémálom helyett élmény – mutatjuk, hogy éld túl a családi vakációt!
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 16:02
Hamarosan véget ér a tanév, a szülőknek pedig a nyakába szakad a gyerekek vakációztatásának megoldása, esetenként a családi nyaralás megszervezése. Ez rengeteg feszültséggel járhat, az apró részletek pedig könnyen rémálommá alakíthatják az együtt töltött időt. Van azonban néhány tipp arra, amivel megelőzhetjük a bajt, és végül mindenki boldogan töltheti a nyarat – gyerek és felnőtt egyaránt.
Vásárló Milliárdok lapulnak a magyarok zsebében – vajon elköltik ennyi idő alatt?
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 16:01
Nyakunkon a következő négynapos hétvége, a meleg, napos idő már a balatoni szálláshelyeknek kedvez Pünkösdkor. Az útnak indulók körében ilyenkor Siófok a legnépszerűbb, a forgalom egy átlagos májusi hétvége több mint másfélszerese is lehet. A legtöbben SZÉP-kártyával fizetnek, ami kifejezetten előny – május végéig rengeteg pénzt kell elköltenie a magyaroknak.
Vásárló Bolondulnak a magyarok ezekért a városokért
Privátbankár.hu | 2017. október 27. 20:02
Bővüléssel zárta a szezont a belföldi turizmus. Egy friss elemzés szerint 8 százalékos volt a növekedés tavaly nyárhoz képest. Továbbra is az 1-2 éjszakás foglalások a legnépszerűbbek, az átlagos foglalási érték 4,5 százalékkal 54 ezer forintra nőtt. Gyakrabban fizettünk SZÉP-kártyával, és Siófok népszerűsége a nyaralók körében továbbra is megdönthetetlennek tűnik.
Vásárló Rekord dőlt a magyar turizmusban - mindenki ide jár nyaralni?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 10. 09:04
Már szeptemberre megdőlt a magyar turisták tavalyi rekordja Horvátországban.
Makro / Külgazdaság Nyaralni is alig tudunk: gondolnád, hogy milyen szegények a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 11:54
Hátul kullogunk Európában, ami a nyaralásra költött összegeket illeti.
Vásárló Nyaralni mész? Tippek, hogy ne váljon az autód a bűnözők prédájává
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 13. 14:15
Számos vállalatnál a céges autó a béren kívüli juttatások közé tartozik, így nemcsak munkaügyben, hanem magáncélra is használják a dolgozók. Különösen igaz ez a nyári szabadságok idején, amikor a munkatársak a rendszeresen szervizelt, karbantartott céges járművekkel biztonságosabbnak érzik az elindulást.
Vásárló Ennyiből nyaral egy átlag magyar – és te?
Privátbankár.hu | 2017. július 27. 13:10
Tart a szezon, de hova és főleg mennyiből megyünk idén pihenni?
Személyes pénzügyek Ide mennek legszívesebben nyaralni a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. július 24. 20:33
A Google Trends szerint a legtöbben még mindig a horvátországi nyaralásra keresnek rá Magyarországról, de Görögország is már majdnem annyira népszerű, és feljövőben van az olcsó Bulgária. A Balatonhoz általában az utolsó pillanatban foglalnának, vidéki városaink pedig sehol sincsenek.
Vásárló Készülj: hamarosan megint megrohanják a határokat
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 07:21
A magyarok negyede tervez külföldön nyaralni az idén.
Vásárló Leginkább Horvátországban és Görögországban nyaral a magyar, de Olaszország is népszerű
Privátbankár.hu | 2017. június 17. 11:34
Horvátország továbbra is népszerű úti célja a magyaroknak nyáron, és Görögország iránt is átlagot meghaladó az érdeklődés.
Vásárló Elutaznál az ünnepekre? Hozd ki a legtöbbet a nyaralásból!
BR | 2016. december 30. 12:35
Nem elég jó helyet és jó útvonalat választani egy nyaraláshoz, az igazi élmény az apró részleteken múlik. Hogyan használjuk ki a szobaszervizt? Hogyan alhatunk végig egy hosszú repülőutat, és miért érdemes csacsogni a székszomszéddal? Mindegy, hogy a szilvesztert akarjuk külföldön tölteni, vagy egy hosszabb nyaralásra indulunk, van néhány trükk, amit érdemes kipróbálni - ezektől ugyanis garantáltan emlékezetes marad a látogatás.
Személyes pénzügyek 7 tipp, hogy ne legyen katasztrofális vége a nyaralásodnak
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 6. 13:40
Elkezdődött a nyár utolsó hónapja, de sokan vannak, akik még csak most kelnek útra, hogy eltöltsék jól megérdemelt pihenésüket. Ráadásul kezdődnek a 2016. évi nyári olimpiai játékok, melyre sokan látogatnak ki, hogy szurkoljanak a magyar versenyzőknek. A CIB Bank szakértői összegyűjtöttek néhány hasznos tippet a külföldre készülőknek, melyekre érdemes figyelni.
KKV Sok a kamucég – vigyázz, hol szervezed a nyaralásod!
Privátbankár.hu | 2016. július 21. 14:10
Egyre több utazásszervező céget számolnak fel, de így legalább tisztul piac.
Vásárló Így nyaral a magyar – az e-utazásé a jövő?
Privátbankár.hu | 2016. július 18. 16:36
Az olcsóbb megoldások a népszerűbbek, de ha nincs wifi, el se indulunk.
Közérdekű Nyaralás, napsütés, adatlopás – a bűnözőknél nincs szabadság
Privátbankár.hu | 2016. július 6. 12:36
A felhasználók ötöde kerül veszélybe a nyaralás alatt, amikor ingyenes hálózatra csatlakozik.
Vásárló Hogyan választ nyaralást a magyar? Sok minden kiderült rólunk
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 25. 19:30
Milyenek a magyar utazási szokások? Ami biztos, az üdülni vágyóknak legfontosabb szempont, hogy az út legyen pihentető legyen. De döntő az ár, az utazás alatt igyekszünk takarékosak lenni. A most megjelent kutatásból az is kiderült, hogy nélkülözhetetlen az internet használata a nyaralás megtervezéséhez, de sokaknak az utazás alatt is alapvetően fontos, hogy legyen internet.
Vásárló Mindenhol jó, de legjobb itthon? Ezek a magyarok kedvenc városai
Privátbankár.hu | 2015. július 10. 20:12
Kiugróan jó negyedévet tudhat maga mögött a belföldi turizmus, s úgy tűnik, hogy a nyári szezon sem okoz majd csalódást. A magyarok körében az elkövetkezendő hónapokban Siófok lesz a leggyakoribb választás. Érdekesség, hogy a szállásfoglalást pedig már minden 4. esetben mobilról intézik.
Utazás Nem mindenki engedheti meg magának - ennyi pénzből nyaralnak a magyar huszonévesek
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 8. 20:03
Kis spórolással legfeljebb egy hetet tölt pihenéssel az átlagos magyar fiatal. A vízpartot választják a legtöbben, de nőtt azoknak az aránya, akik külföldön élő rokonaikat látogatják meg - derül ki egy friss kutatásból.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG