TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A Google Trends szerint a legtöbben még mindig a horvátországi nyaralásra keresnek rá Magyarországról, de Görögország is már majdnem annyira népszerű, és feljövőben van az olcsó Bulgária. A Balatonhoz általában az utolsó pillanatban foglalnának, vidéki városaink pedig sehol sincsenek.

Megnéztük, hogy a Google Trends mit mond arról, milyen nyaralási lehetőségekre, főként mely országokra keresnek rá leggyakrabban Magyarországról. A csúcstartó nem túl meglepő módon a „Horvátország nyaralás” lett, a legközelebbi mediterrán tengerpart a jelek szerint továbbra is népszerű.

Utána azonban csak egy kissé lemaradva Görögország következett, vélhetően szépségein kívül szolid árai is szerepet játszottak ebben. Az árban szinte verhetetlen Bulgária a harmadik helyen végzett, Olaszország és Spanyolország kicsivel lemaradtak. Ciprus Görögországnál kevésbé ugyan, de szintén népszerű, Tunézia is viszonylag előkelő helyen szerepel. Törökország és Egyiptom viszont eléggé hátul kullog, annak ellenére, hogy olcsók, nyilván főleg a terrorveszély miatt. (A terrorveszély és a nyaralás egyes összefüggéseiről itt írtunk.)

Persze ezek alapján nem lehet tudni, valóban oda mentek-e nyaralni az emberek, hiszen nem minden keresés jelent automatikusan utazást is. Ráadásul az országokon kívül sok más dologra is lehet keresni, egyes városokra (például a horvát Porec vagy Rovinj, Krk), a „last minute” utakra, körutazásokra vagy csak „horvát szállás”-ra. Mások pedig ma sem az interneten keresnek, hanem besétálnak egy hagyományos utazási irodába, és személyesen érdeklődnek.

Spanyolországban például a Costa Brava keresőkérdés majdnem kétszer olyan népszerű, mint maga Spanyolország, de a Costa Del Sol vagy Mallorca is futottak még rendesen.

A Google grafikonjai szerint az összes külföldi célpont már kissé lecsengeni látszik így júliusban. A belföldi utazásokat általában, vagy például a Balatont viszont úgy tűnik, most keresik többen. Úgy látszik, azok, akik csak az utolsó pillanatban tudtak dönteni, nagyobb eséllyel keresnek hazai célpontot. A külföldi utazásokat a legtöbb esetben korábban, tavasszal vagy nyár elején, sőt sok esetben már télen igyekeznek lefoglalni.

Nagyon minimális, nulla közeli mennyiségű keresést regisztráltak a „Szlovákia nyaralás”, „Erdély nyaralás”, „Felvidék nyaralás”, „Tisza nyaralás” szavakra. Ha belföld, akkor főleg Balaton, erre utal az is, hogy nagyobb városainkra, mint Szeged vagy Pécs, szintén nem keresnek szinte soha a nyaralással összefüggésben. Németországba, Csehországba vagy Lengyelországba sem akarnak menni nyaralni a magyarok – vagy legalábbis nem keresnek rá.

Míg a „Csehország nyaralás” kifejezésre nincs érdeklődés, a „Prága szállás” azonban most nyáron is népszerű, majdnem annyira, mint a főbb nyaralási célpontok. De mint tudjuk, Prágába a legtöbben inkább hosszú hétvégére szoktak menni.

Részben a terrorveszély miatt a belföldi nyaralás a németek körében is népszerűbbé vált. Az ország északi, hideg vizű tengerpartjainál úgy látszik, már majdnem minden ágy elkelt, legalábbis ezt írja egy helyi, lübecki újság.

A németek körében a belföldi nyaralás Olaszország és az USA után az idén a harmadik helyen áll – írtuk a napokban. Az internetes keresések viszont mást mutatnak, ami jelzi, hogy az érdeklődés és a valós utazás nagyon eltérhet egymásról. Egy másik felmérésben ugyanis a keresések között az első Törökország, míg az előző lista célpontjai között csak a hetedik helyen állt.

Utána Horvátországra és Görögországra keresnek a legtöbben, pedig a másik lista szerint csak a 9. és 10. helyen állnak népszerűségben az utazók között. Lrehet, hogy sokan rákeresnek a problémás országokra is, hogy megnézzék az árakat, de azután őgy döntenek, hogy nem éri meg a spórolás a kockázatot.

Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Közel kétezer milliárddal tartoznak a NAV-nak a magyarok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 27. 07:33
Igaz, minimálisan, de mérséklődött az adóhivatal követelésállománya.
Személyes pénzügyek Világutolsó olajcégek, stagnáló magyar munkavállaló-szám Ausztriában
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 17:04
Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.
Személyes pénzügyek Újdonsággal rukkolt elő a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 12:23
A hazai bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank. E kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárniuk a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Személyes pénzügyek Álomnyugdíj: így halmozhat fel tízmilliókat
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 11:35
Több mint 24 millió forintot tud felhalmozni egy huszonéves nő a nyugdíjba vonulásáig, ha a nettó átlagfizetésének körülbelül 10 százalékát havonta félreteszi. Egy tíz évvel idősebb férfi pedig 26 millió forintra tehet szert - derül ki a K&H Biztosító összeállításából. A társaság tapasztalatai szerint az öngondoskodás és a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás egyre inkább a fókuszba kerül szinte mindegyik korosztályban. Ezt jelzi az is, hogy a K&H Biztosító az idei első félévben - a koronavírus-járvány ellenére – nyugdíjbiztosítások értékesítésében 24 százalékos növekedést ért el.  
Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Friss
hírlevél