TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nem elég jó helyet és jó útvonalat választani egy nyaraláshoz, az igazi élmény az apró részleteken múlik. Hogyan használjuk ki a szobaszervizt? Hogyan alhatunk végig egy hosszú repülőutat, és miért érdemes csacsogni a székszomszéddal? Mindegy, hogy a szilvesztert akarjuk külföldön tölteni, vagy egy hosszabb nyaralásra indulunk, van néhány trükk, amit érdemes kipróbálni - ezektől ugyanis garantáltan emlékezetes marad a látogatás.
Merre tovább, melyik úton?

Általánosságban elmondható, hogy az emberek szeretnek utazni - mindegy, hogy belföldre vagy külföldre indulunk, egy kis levegőváltozás mindig jót tesz az embernek. Az már biztos, hogy idén fél Magyarország útra kel és valahol vidéken tölti a szilvesztert, ráadásul a külföldi utazás is ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ha már sikerült átverekedni magunkat a szállásfoglaláson és olcsó repülőjegyet is sikerült szereznünk, nem marad más hátra, mint élvezni az utazást.

A Bloomberg rendszeresen interjúztat híres világjárókat, hogy osszák meg a tapasztalataikat a tökéletes nyaralásról, és arról, hogy ezt hogyan érhetjük el. Persze, nem mindenki engedhet meg magának ötcsillagos szállodát és a luxust, de ha ismerjük a helyet, ahová megyünk, néhány egyszerű trükkel tényleg a legjobbakat hozhajtuk ki a nyaralásunkból - mindegy, hogy valahová messze vagy csak a szomszéd országba ugrunk el. Ezúttal a világhírű séf, Curtis Stone osztotta meg a tanácsait.

Koszos ruha, egy üveg jó pezsgő - ez nem hiányozhat a bőröndből!

Bőröndöt pakolni külön művészet, az azonban biztos, hogy akármennyire is vigyázunk, valami biztosan gyűrötten kerül majd ki belőle. Ez különösen kellemetlen, ha egyébként kényes ruhát is viszünk magunkkal, például egy kultúresemény vagy opera látogatása miatt. A séf így igen egyszerűen csak koszos ruhát visz magával az utazásaira, a mosást és vasalást pedig rábízza a szobaszervizre - így ugyanis garantáltan friss, élére vasalt holmikkal indulhat neki a nyaralásnak.

Bármennyire jó is egy szálloda minibárja, a benne lévő italok jellemzően másodosztályúak - és szörnyen drágák - Stone szerint. A séf így soha nem utazik el egy üveg jó pezsgő nélkül, ezt gondosan becsomagolva fel is tudjuk adni a bőrönddel együtt. A szállásra érve pedig elég behűteni az itókánkat, és már élvezhetjük is. Ez nem csak megspórol nekünk némi pénzt és bosszúságot, de egy kis hazait is élvezhetünk, ha esetleg honvágyunk támad.

A szórakozás gátja: a mocskos anyagiak

Sokan nem szeretnének plusz pénzt fizetni némi extra élményért, például egy jó vacsoráért vagy egy színházjegyért, ha már kifizettek egy fél vagyont az útra és a szállásra. Stone azt tanácsolja, hogy ezekkel a váratlan kiadásokkal már előre számoljunk, és mindig vigyünk magunkkal egy kis plusz készpénzt az előre tervezetten felül. Ezzel amellett, hogy egy kicsit impulzusvásárolhatunk is - hozzátéve a nyaralás élményéhez -, biztosítjuk is magunkat, ha esetleg valami baj történik.

Ha esetleg megmarad némi készpénz a nyaralás végén, ne váltsuk vissza azonnal. A séf elmondása szerint neki több valutából származó apró, valamint legalább egy fényképes igazolványa mindig van a pénztárcájában. Ezek nélkül soha ne is induljunk el: ezek jellemzően kis helyet foglalnak, és így könnyen megúszhatunk egy váratlan igazoltatást, vagy ha taxival kell hazajutnunk a szállásra az éjszakából.

Barátságok és álmok - így repüljünk

A hosszú repülőutakkal az a baj, hogy egy idő után a felhők és a hangyányi falvak látványa is unalmassá válik, sokak számára azonban gondot okoz, hogy aludjanak a repülőn. Stone megoldása erre meglehetősen profán: érkezz kimerülten a reptérre. Ő maga mindig sokáig fent marad, és csak néhány óra pihenést engedélyez magának, mielőtt kimegy a reptérre, így garantáltan végig lehet aludni egy 8-10 órás transzatlanti repülőutat is.

Ha mégsem akarunk végigaludni egy utat, érdemes információszerzésre kihasználni a repülést. Ehhez persze kell egyfajta szociális érzékenység, hogy érzékeljük, mennyire beszédes a székszomszédunk, adott esetben azonban nem csak jó ismeretséget köthetünk, de többet megtudhatunk az úticélunkról. Ha azonban valaki felteszi a fejhallgatóját, legjobb, ha mi is más, csendesebb elfoglaltság után nézünk.

Kerüld a turistákat - így fedezd fel a várost

Ha már ott vagyunk, és nem akarunk minden nap a szálláson enni, érdemes megkeresni a város legjobb helyeit. Amellett, hogy erre ma már remek alkalmazások vannak, ahol akár a pénztárcánknak is megfelelő kifőzdéket és éttermeket találhatunk, azoknak, akik kicsit jobban el vannak eresztve, Stone-nak van egy remek javaslata: együnk ott, ahová a séfek járnak műszakon kívül. Ha épp zár az étterem, vagy rendezvény miatt zárva van, csak kérdezzük meg, mit javasolnak a környéken. Jellemzően nagyon jó, eldugott kis zugokat lehet így találni a városban.

Végezetül pedig: ha nem szeretjük a tömeget, kerüljük a turistaszezont. Ez különösen a mediterrán országokra igaz, ezek ugyanis teljesen más arcukat mutatják, amikor ellepik őket a különböző nációk, és mást - és jellemzően olcsóbbat -, amikor a helyieket a saját, békés, téli valójukban ismerjük meg. Stone szerint ez  nem csak egy lelki pluszt ad a nyaraláshoz, de lehet, hogy jobban fogjuk szeretni a téli Görög- vagy Olaszországot, mint ha a nyári kánikulában keresnénk fel a tömött tengerpartot.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Koronavírus: idén kétséges, hogy lesz-e roham a plázákban
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. december 2. 14:04
A koronavírus-járvánnyal megváltozott az emberek hétköznapi rutinja és ez minden bizonnyal hat a karácsonyi vásárlásokra is. Habár az üzletek a mostani szabályozás szerint este hétig nyitva vannak, idén az ünnepi bevásárlásokban minden eddiginél hangsúlyosabb lesz az online kereskedelem.
Vásárló Nem szabad halogatni a kazáncserét!
Natív tartalom | 2020. december 2. 10:04
Ha egy háztartási gépünk elromlik, megjavíttatjuk vagy lecseréljük egy újra – egy kazán esetében azonban nem ilyen egyértelmű a helyzet. A legfontosabb talán az, hogy nem szabad megvárni, amíg menthetetlenné válik a berendezés, hiszen családunk egészsége is múlhat azon, hogy megfelelő fűtést biztosítsuk a téli hónapokban.
Vásárló CSOK felvétel ellenőrzőlista: a 7 legfontosabb előfeltétel
Márkázott tartalom | 2020. november 30. 09:02
A CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, gyermekek után igényelhető, vissza nem térítendő állami támogatás kétségtelenül az Otthonteremtési Program egyik éllovasa. A támogatás 2021 éves feltételrendszere az idők folyamán sokat módosult, így bemutatjuk a 7 legfontosabb előfeltételt, ami egy konkrét ellenőrző listaként fog szolgálni a felvételnél.
Vásárló Fűtési kisokos a fától a hőszivattyúig: hogyan működnek?
Natív tartalom | 2020. november 25. 12:47
Dübörög a fűtési szezon Magyarországon. Ez nem csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha a hőmérőre nézünk: a légszennyezettségi adatokat nézve is látszik, hogy országszerte füstölnek a kémények. Magyarországon a szakértői becslések szerint 800 ezer és 1 millió közé tehető az elavult, több mint 20 éve felszerelt kazánok száma, így sok háztartásban esedékes vagy válik hamarosan esedékessé a fűtőberendezés cseréje.
Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
Az Idősek Tanácsa javasolja.
Vásárló Hagyományos vagy modern karikagyűrű?
Márkázott tartalom | 2020. november 18. 10:35
Milyen is az a hagyományos karikagyűrű? Mivel érdemli ki egy gyűrű ezt a titulust, és mitől válik modernné? Ezekre keressük ma a választ, és ezzel talán segítünk abban, hogy ki tudd választani azt is, hogy hozzád melyik stílus áll a legközelebb.
Vásárló Ragyogó tisztaság a HORECA szektorban is!
Márkázott tartalom | 2020. november 16. 12:22
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben, az éttermek, a szállodák és a kávéházak személyében, azaz a HORECA szektorban kifejezetten fontos a vendégek számára a higiénikus és egészséges környezet biztosítása. Hiszen ahol az ember alszik és ételeket vagy italokat fogyaszt, ott érzékenyebb a megfelelő higiéniára. Amennyiben ezzel nincsen megelégedve, akkor többször garantáltan nem fogja látogatni az adott helyszínt, és más lehetőség után néz.    Az ő helyzetében könnyű a váltás, míg a szektorban tevékenykedő szálloda, kávéház vagy étterem hírneve egyetlen rossz tapasztalat hatására is romolhat. Ennek tükrében érdemes beszerezni a legideálisabb ipari tisztítószereket, hiszen jó minőségű szerek segítségével képes az ember biztosítani a megfelelő higiéniát és elégedetté tenni a vendégeit. 
Vásárló Ne féljen a budapesti költözéstől! Így néz ki a költöztetés egy profi csapattal
Márkázott tartalom | 2020. november 15. 12:43
Sajnos a legtöbben félnek a költözéstől. Akik nem vesznek igénybe költöztető cégtől segítséget, azoknak többféle félelmük is van. Egyrészt attól félnek, hogy hogyan fogják kilogisztikázni az egész fuvart. Gondolok itt a segítőkre, a parkolásra, a fel-le cipelésre, a sérülésmentes szállításra, stb. Ez mind-mind jogos félelem, mert nem profi költöztetők végzik a költöztetést, a pakolást, a rakodást.   Akik viszont költöztető segítségét veszik igénybe, részben másfajta félelemmel rendelkeznek. Persze ők is félnek attól, hogy valóban épségben meg fog-e minden érkezni, vagy megérkezik-e egyáltalán minden. Attól is tartanak, hogy a felpakolás pillanatában valóban meg fog-e érkezni a teherautó, és megkezdik-e a felpakolást. És természetesen ott van a végösszegtől való félelem, nehogy többe kerüljön, mint amire számítanak. Nézzük, hogy miért érdemes költöztető cég segítségét kérni, és kis körültekintéssel miért alaptalanok a félelmek!
Vásárló Így lehet megoldani házilag a gumicserét a robogón
Márkázott tartalom | 2020. november 14. 17:55
Mi szükséges ahhoz, hogy a robogó gumicseréje akár önállóan, házilag is megoldható legyen? Ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni ebben a bejegyzésben. Megnézzük a műveletet indokoló tényezőket, a beavatkozás eszközigényét, illetve a leghasznosabb tudnivalókat a robogó gumicseréjére vonatkozóan. Szóval, amennyiben előszeretettel javítjuk és tartjuk karban a motorunkat önállóan, akkor a házilag történő gumicserét is sikeresen oldhatjuk meg.
Vásárló Szigorítások - mit léptek a vidéki városok?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 12. 18:18
Több helyen is korlátozták, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a piacokon. Van, ahol újra bevezették az idősek vásárlási idősávját.
Friss
hírlevél