BR

BR cikkei

Vállalat Kiakadt a világ az Uber vakmerő döntésén – életveszélyessé teszik az autóikat? 
BR | 2018. május 25. 16:32
Különös részletekre derült fény a márciusi arizonai baleset kapcsán, amelyben egy Uber jármű halálra gázolt egy gyalogost. Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság vizsgálata ugyanis kimutatta, hogy az Uber kikapcsolta a járműben az automata vészfékezést, és bár a rendszer jelezte, hogy szükséges lassítani, az erre kiadott reakcióidő nagyon kicsi volt. A felelős már megvan – kérdés, hogy miért kapcsolták ki az életmentő funkciót.
Karrier Meghalt Magyari Béla 
BR | 2018. április 23. 12:36
A második kiképzett magyar űrhajós hosszú betegséget követően hunyt el.
Makro / Külgazdaság Végünk van? Gyilkológéppé vált egy mesterséges intelligencia 
BR | 2018. április 3. 20:31
Úgy tűnik, nem teljesen alaptalanok a sci-fikből ismert félelmek: a Google mesterséges intelligenciája ugyanis hiperagresszív magatartást tanúsít bizonyos stresszes szituációkban. Ez a fajta reakció kérdésessé teszi az öntanuló neurális hálózatos további fejlesztését – mit tehetünk, hogy megelőzzük a robokalipszist?
Makro / Külgazdaság Orwelli világ jön? Egy nyugati ország épp most köpte szemen a demokráciát 
BR | 2018. március 22. 11:33
Ijesztően kiegyensúlyozott volt az adatkiadásról szóló népszavazás, de végül nagyjából mindegy is, mit gondolnak a hollandok: a kormány eltökélte, hogy keresztülveri a „Nagy Testvér”-törvényt, így május elsejétől szabad kezet kapnak a titkosszolgálatok. A népszavazást annak ellenére tartották meg, hogy előre eldöntötték, hogy figyelmen kívül hagyják az eredményt. Mit szól majd ehhez Brüsszel?
Makro / Külgazdaság A modern világ szégyene: szomjan halhat egy nagyváros lakossága? 
BR | 2018. február 2. 12:43
Áldatlan állapotok uralkodnak Fokvárosban, a dél-afrikai térséget ugyanis akkora szárasság sújtja, hogy hacsak nem érkezik valamilyen kisebb csoda folytán egy nagyobb eső, úgy legkésőbb április 22-re elfogyhat a város teljes vízkészlete. A vezetés sorra hozza a megszorító intézkedéseket, a lakosság mellett a turisták is megszenvedik a hiányt. Mi vezetett idáig? Van-e egyáltalán megoldás?
Makro / Külgazdaság Meggondolta magát? Ingyen osztogatná az állampolgárságot Trump 
BR | 2018. január 26. 08:35
Csak nem sikerül zöld ágra verekedni a bevándorló gyerekek ügyében Amerikában. A demokraták hol szavukat adják, hol kihátrálnak az ügy rendezéséből, Trump pedig sorra arcpirító követelményekhez köti a DACA-programban érintett gyerekek befogadását. Most valószínűleg elege lett, és egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett az elnök, ami – remélhetőleg – mindenkinek tetszeni fog.
Makro / Külgazdaság Az elnök csak dísznek van? Megint elmeszelték Trump rendeletét 
BR | 2018. január 11. 08:41
Végül csak lett megmentője a bevándorlók gyerekeinek, az amerikai főügyészség ugyanis megvétózta Trump azon rendeletét, amely eltörölné a DACA-programot. Ezzel mintegy 800 ezer fiatal sorsa stabilizálódott ideig-óráig, az elnök azonban tombol haragjában, „igazságtalannak és töröttnek” nevezte a szövetségi bíróság működését. Korábban több rendeletét is elgáncsolták, kérdés, hogy jöhetnek-e szankciók – és hogy mennyi időt nyerhetnek ezzel a gáncsoskodással.
Vállalat Valami nem stimmel: meggondolta magát a Tesla-vezér? 
BR | 2018. január 4. 12:39
Különös események zajlanak a Tesla háza táján. Bár a vállalatnak sikerül negyedévről negyedévre meghaladnia saját magát a gyártás területén, Elon Musk rendre visszavágja a várakozásait. Most sem történt másképp: az első negyedévben heti 2500 jármű gyártására lesz kapacitás, Musk azonban alig 5000-rel számol a következő negyedévre. Tud valamit, amit mi nem?
Vásárló A te gyereked is mobilozik és gépezik? Te is rombolod a jövőjét 
BR | 2017. december 28. 18:31
A számítógép és a mobil eszközök megjelenése nem csak könnyebbé tette az életünket, de népbetegségek egész sorát indította el a modern társadalomban. A mozgásszegény életmódból adódó elhízás mellett van azonban valami, ami elsősorban a gyerekeket sújtja, és egyre nagyobb számban kerül elő: a rövidlátás. Tiltani vagy kompromisszumot kötni? Mutatjuk, mit tehet a szülő.
Makro / Külgazdaság Újabb mérföldkő jön a magyar űriparban: megvan Masat utódja 
BR | 2017. december 28. 10:15
Jövőre új magyar műhold állhat pályára.
Vállalat Súlyosabb, mint gondoltuk? Egy évtizedre rács mögé kerülhet a Samsung vezére 
BR | 2017. december 28. 08:30
Gyakorlatilag március óta húzódik a dél-koreai korrupciós botrányba keveredett Jay Y. Lee ügye, és még most sem sikerült ítéletet hozni az ügyben. Korábban öt év börtönre ítélték az alelnököt, az ítélet ellen fellebbeztek, a bíróság azonban szigorúbb, 12 éves büntetést ítélne meg. Ráadásul a botrányban érintett – és azóta a hivatalából eltávolított – dél-koreai ex-miniszterelnök, Pak Kunhje szintén továbbra is előzetesben vár a saját ítéletére. De mi vezetett idáig?
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a tőzsde, megszületett az év legnagyobb felvásárlása 
BR | 2017. december 14. 18:39
A magyar piacon jó volt a hangulat, Amerikát a vállalati hírek és a Fed mozgatta.
Részvény / Deviza / Áru Vihar előtti csendben oldalazik a forint: holnap jön a kamatemelés? 
BR | 2017. december 12. 11:20
Óvatos optimizmus uralja jelenleg a piacot, a Nyugat-Európai indexek erősödésben kezdték a napot, míg Budapesten vegyesen mozogtak a bluechipek. A piac alapvetően a holnapi Fed üléssel van elfoglalva, az elemzők szerint ugyanis végre bejelenthetik a várva-várt kamatemelést. A forint csak oldalazgat a feszült csendben, az olaj ára azonban 2,5 éves csúcsra ugrott.
Személyes pénzügyek Készülj: sosem volt még ilyen könnyű részletre vásárolni 
BR | 2017. december 5. 14:00
Újított a MasterCard, indul a hitelkártyás részletfizetés a boltokban.
Vásárló A dohányzás veszélyes? Van öt dolog, ami hamarabb végez veled 
BR | 2017. november 5. 16:05
Szinte a csapból is az egészséges életmódról, a dohányzásról való leszokásról és a káros szenvedélyek elhagyásáról szóló életmód-könyvek és tanácsadások folynak. Nem kell azonban elhízni vagy dohányozni ahhoz, hogy súlyos – és gyakran hosszú szenvedéssel járó – betegséggel végezzük be földi pályafutásunkat. Mutatunk öt, első látásra ártalmatlannak tűnő rossz szokást, ami titokban éveket csipked le az életünkből.
Vásárló Halottak napja, Mindenszentek, Halloween – te tudod, mi a különbség? 
BR | 2017. október 31. 14:52
Eláruljuk: egyik sem fedi a másikat.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros újabb céget vett, megtorpant a forint 
BR | 2017. augusztus 25. 10:40
Igazi pénteki hangulat uralkodik a tőzsdéken: alig van mozgás, de az legalább jó hangulatban telik. A forint az MNB közbeavatkozás után egészen 304-ig gyengült az euróval szemben, a bluechipek alig változtak a nyitást követően. Amerika továbbra is bizonytalan Trump szerdai szavait követően, Európa Yellen és Draghi szavaira vár.
Részvény / Deviza / Áru Van valami közös Magyarország múltjában és a Tesláéban  
BR | 2017. augusztus 8. 17:11
Az amerikai cégpiac talán egyik legnagyobb, de legalábbis legnépszerűbb pénznyelője új módszerrel próbál tőkét bevonni a projektjeibe. Korábban a magyar kötvényeket is bóvli kategóriában jegyezték, amiből csak nehezen sikerült kimásznunk, Elon Musk azonban teljesen tudatosan döntött úgy, hogy ilyen kötvényeket bocsásson ki a Teslával. A cél 1,5 milliárd dollárnyi tőke bevonása – kérdés csupán az, hogy mennyi kockázatot hajlandóak még benyelni a Tesla-rajongó befektetők.
Vásárló Malajzia lehet a csokoládégyárak Mekkája – te megkóstolnád a halal csokit? 
BR | 2017. június 18. 15:32
Az élelmiszergyártás meglehetősen rugalmasan alkalmazkodik a különböző kultúrák és diéták szokásaihoz, így az édességek között is találunk már mindenféle mentes, vagy épp szigorú előírásoknak megfelelő termékeket. A csokoládé sem kivétel, ráadásul most egy igen nagy támogatói kört sikerült megnyernie magának – könnyen lehet, hogy ezentúl a sarki üzletben is lehet majd muszlim csokit kapni?
Vállalat Istent játszik a Tesla-vezér: hamarosan feltöltheted az érzelmeidet a netre? 
BR | 2017. március 28. 20:30
Az elektromos autózás meghonosítása és a Mars kolonizálása úgy tűnik, kevés Elon Musknak. A 45 éves futurista üzletember most egy egészen új oldalát csillogtatja meg, a Neuralink bejegyeztetésével ugyanis nem kevesebbre készül, mint hogy feltöltse az emberi tudatot a számítógépre. Mindezt ráadásul az évtized végéig. Megnéztük, mekkora esély van az őrült álom megvalósítására.
Személyes pénzügyek Itt a lusta bankolás – mostantól otthonról vehetsz fel hitelt 
BR | 2017. március 23. 10:47
Új, digitális szolgáltatást indított az OTP Bank.
Karrier Nem csak gyerekjáték: milliárdos piac lett a kockulásból 
BR | 2017. március 22. 16:06
Sokan megvetéssel, de legalábbis fenntartásokkal kezelik a naponta akár több órát a számítógép előtt töltő játékosokat. A számítógépes játékok piaca azonban ma már nem csak a fejlesztőké, hanem egyre inkább a professzionális játékosoké – vagyis e-sportolóké. Magyarországon jelenleg 200 ezren űzik az ipart valamilyen szinten, évente pedig több milliárd forint bevételt generálnak az országnak. Az eNet kutatása összeszedte, pontosan hogyan.
Részvény / Deviza / Áru Behúztak egyet az OTP-nek és a Telekomnak, 308 alatt az euró 
BR | 2017. február 23. 10:52
Vegyesen alakul a kereskedés Budapesten és a nagyvilágban is, a forint alig mocorog, a BUX Európa sereghajtója lett.
Makro / Külgazdaság Óriási felfedezés: hét élhető bolygót talált a NASA a szomszédban  
BR | 2017. február 23. 08:10
A hét Föld-típusú bolygóból álló rendszer alig 40 fényévre van tőlünk, a szakemberek vizsgálják az utazás lehetőségét.
Vásárló Intim fotók, szaftos videók: megvan a lejáratás tuti receptje  
BR | 2017. február 14. 20:50
Február 14-e a virágboltosok és a szerelmesek piros betűs ünnepe. Akik azonban nem akarják költségekbe verni magukat, hogy meglepjék a párjukat a szerelem napja alkalmából, még mindig bármikor készíthetnek egy-két szaftosabb fotót vagy épp videót, hisz az erotika az élet sava-borsa. Kérdés, hogy így érzünk-e majd akkor is, amikor egy videómegosztón jön szembe az arcunk egy szakítás vagy válás után.
Makro / Külgazdaság Tényleg működik? Most mindent megtudhatsz Trump nagy tervéről 
BR | 2017. február 13. 17:32
Ott a kínai, ott volt a berlini, hamarosan pedig jön a Mexikói Nagy Fal. Trump a kampánya során is nagy hangon ígérte, majd első intézkedései közt el is indította a hatalmas projektet. De ki fog fizetni érte? Mikorra készül el, és egyáltalán: tényleg indokolt egy ekkora monstrum felhúzása? Összeszedtünk mindent, amit tudni akartál Trump faláról, de sosem merted megkérdezni.
Karrier Az örök élet kapujában: a százéveseké lesz a világ? 
BR | 2017. február 11. 15:32
Egyre több ember éli meg a három számjegyű kort, sőt, vannak, akik bőven száz év felett halnak meg. Az orvostudomány fejlődésének és az egészségtudatosabb világnak köszönhetően a mostani szuperöregeket egy még hosszabb életű generáció követheti. De mi a hosszú élet titka, és mihez kezd majd a világ a 120, vagy 150 éves emberekkel?
Karrier Nevedben a végzeted: tényleg ennyin múlik a siker? 
BR | 2017. február 11. 13:48
A telefonkönyvben és a hirdetőlistában szereplő nevünk, legyen az a saját vagy a cégünké, alapjaiban határozza meg a sikerességünket. Mennyire lehet az ember kreatív? Tényleg csak a Kovácsoké, Tóthoké és Szabóké a világ? Megnéztük, mennyibe kerülhet, ha szokatlan névvel áldott – vagy vert meg – minket a sors, és hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet.
Karrier Tudtad? Több szabadság jár neked, mint gondolnád 
BR | 2017. február 10. 20:30
A szülési- és a betegszabadságot mindenki ismeri, ahogy a kötelezően meghatározott, fizetett szabadság fogalmát is. Manapság azonban egyre több vállalat ismeri fel, hogy bizonyos különleges esetekben sem árt, ha ad néhány nap szusszanásnyi szünetet a dolgozóinak, Amerikában most vezették be a gyász- és a beteggondozási szabadságot. De mi a helyzet Magyarországon?
Makro / Külgazdaság Orbán: az orosz-magyar kapcsolatokból mindent megmentettünk, amit lehetett 
BR | 2017. február 2. 17:25
Putyin találkozóján természetesen az energetika volt a fő téma, szó esett Magyarország gázellátásáról és Paksról is, de figyelmet kapott az ismét lángra kapott ukrán konfliktus. Egy biztos: az idei az orosz-magyar barátság felvirágzásának éve lesz.
Makro / Külgazdaság Obama végnapjai – ezek lehetnek a leköszönő elnök utolsó intézkedései 
BR | 2017. január 4. 20:10
Új korszak kezdődik Amerikában január 20-án, ekkor iktatják be ugyanis hivatalosan is Donald Trumpot az Egyesült Államok új elnökeként. Ezzel alig több mint két hét áll Obama rendelkezésére, hogy még utoljára tegyen valamit az országért, és bár törvénymódosításra már nincs idő, van három dolog, amivel sok borsot törhet a republikánusok és Trump orra alá.
Vállalat Megmentenél egy kihaló fajt? Bérelj koalát! 
BR | 2017. január 3. 20:10
Különös megoldást találtak ausztrál természetvédők a tömeges kihalás megállítására: gazdag vállalkozók által üzemeltetett intézményekbe és kertekbe mentenék a fenyegetett állatokat, persze, megfelelő kölcsönért cserébe. Ezzel ráadásul nem csak a faj menekülhet meg, de az adott vállalkozás és térség turizmusa is fellendülhet. Kérdés, hogy ki szeretné egy csapat koalával vagy egy tasmán ördöggel megosztani a hátsó kertjét.
Makro / Külgazdaság Apró terroristák hada – hogy kerül robbanóöv egy gyerekre? 
BR | 2017. január 2. 20:10
Egy háborúnak nem csak közvetlen veszteségei vannak, a kiirtott vagy megcsonkított családok túlélői komoly sebeket hordoznak magukban. Különösen veszélyes ez a kisgyerekekre, akik háborús övezetekben nőnek fel, ráadásul mára lassan felnő egy generáció, aki a világból csak a pusztítást, a halált és a bujkálást ismeri. A terrorszervezetek pedig pontosan erre építenek, amikor gyerekeket és tizenéveseket toboroznak mártírnak. Szerencsére van gyógyír.
Vásárló Elutaznál az ünnepekre? Hozd ki a legtöbbet a nyaralásból! 
BR | 2016. december 30. 12:35
Nem elég jó helyet és jó útvonalat választani egy nyaraláshoz, az igazi élmény az apró részleteken múlik. Hogyan használjuk ki a szobaszervizt? Hogyan alhatunk végig egy hosszú repülőutat, és miért érdemes csacsogni a székszomszéddal? Mindegy, hogy a szilvesztert akarjuk külföldön tölteni, vagy egy hosszabb nyaralásra indulunk, van néhány trükk, amit érdemes kipróbálni - ezektől ugyanis garantáltan emlékezetes marad a látogatás.
Makro / Külgazdaság Az idei évet sokáig emlegetni fogják a britek 
BR | 2016. december 27. 12:06
Sok szempontból a lehetetlen dolgok éve volt 2016: nem hittük, hogy Nagy-Britannia végül megszavazza a kilépést, végül azonban mégis búcsút intenek az Európai Uniónak. Döbbent szavazók, cserbenhagyott vállalatok, menekülő pénzintézetek – bár a kilépési folyamat még el sem indult, az már biztos, hogy a britek még sokáig emlegetni fogják 2016-ot. Összefoglaltuk a Brexit eddigi legfontosabb pillanatait.
Vásárló Gombért mérik az államtitkokat az internet sötét oldalán 
BR | 2016. december 16. 14:38
Az idei év egyértelműen a kiberbűnözés és a hackerek éve volt – amellett, hogy rengeteg zsarolóvírus szedte áldozatát, óriási botrányoknak is szemtanúi voltunk. Ennek folyományaként rengeteg adat tűnt el, és óriási gazdasági károk is keletkeztek, nem csak a vállalatoknak, de állami szinten is. De hová lesznek a bankkártya adataink? Mennyit fizetnek egy brüsszeli kormánytag profiljáért? A Kaspersky Lab megnézte az alvilági tarifákat.
Vállalat Viharfelhők a Google körül – nagy változások jöhetnek  
BR | 2016. december 14. 17:05
Az éles technológiai verseny mellett újabb kihívásokkal is meg kell küzdenie Amerika egyik legnagyobb vállalatának. Mire készül Trump, és miért hívta össze a világ legnagyobb jövőfejlesztőit?
Vásárló Szeretsz olcsón vásárolni? De 6 dolgot soha ne vegyél outletben! 
BR | 2016. december 12. 10:42
Ki ne szeretne márkás ruhákat, kütyüket szerezni töredék áron? A különböző kifutó termékeket árusító outletek nem csak nyugaton, nálunk is nagyon népszerűek, mielőtt azonban megrészegülünk az akár 80 százalékos kedvezménytől, nem árt ha szétnézünk, hol és mit vásárolunk. Összeszedtük azt a hat dolgot, amit hiába árulnak outletben, valószínűleg rosszabbul jársz, mintha a plázában vetted volna.
Részvény / Deviza / Áru Döntött az EKB, nagyot durrantott a Mol 
BR | 2016. december 8. 18:05
Kitartott az optimizmus a mai napban, szépen menetelt a Budapesti Értéktőzsde is.
Vállalat Felejtsd el az aszfaltot – hamarosan ilyenen járunk majd 
BR | 2016. november 25. 18:20
Olvad, repedezik, kátyúsodik - lássuk be, minden autósnak elege van időnként az aszfaltutakból. Létezik azonban egy technológia, ami forradalmasíthatja a közlekedést - a napelemes útpanelek nem csak ellenállóbak, de energiát is termelnek. Franciaországban már bizonyított, hamarosan pedig az egész világon elterjednek majd. De hogy működik?
Személyes pénzügyek Bármikor beüthet a krach - te mit hagysz a gyerekeidre? 
BR | 2016. november 14. 21:02
Az ember hajlamos azt hinni, hogy katasztrófa csak valaki mással történhet meg – aztán egy váratlan pillanatban bárkit elüthet a busz, vagy vihet el egy szívroham. A trauma önmagában is próbára teszi a családokat, száz magyar családból azonban négynél további viták követik a halálesetet – ki örökli a családi vagyont? Végrendelet híján ugyanis jönnek a végeláthatatlan viták és pereskedések.
Karrier Külföldre költöznél? Itt még fizetnek is érte 
BR | 2016. november 12. 13:05
Kalandvágy, jobb fizetés, levegőváltozás: egyszer mindenki eljátszik a gondolattal, hogy új életet kezdjen valahol másutt. Költözni azonban nyűgös, beilleszkedni és munkát találni sem egyszerű egy idegen országban, vannak azonban városok, ahol bármikor szívesen tárt karokkal fogadnak bármilyen érkezőt, sőt: fizetnek is, csak költözzünk oda dolgozni! Ezeket a helyeket gyűjtöttük össze.
Ingatlan Úton az álomotthon felé – felújítana minden család 
BR | 2016. november 11. 18:31
Mindenki ismeri a felújítással járó hercehurcát: alapvetően elégedettek vagyunk az otthonunkkal, de nem ártana egy festés, vagy épp csempét kéne cserélni a fürdőszobában, esetleg új mosógépet vagy bútorokat kéne venni. A teendők gyűlnek, a határidő pedig csak tolódik – de mit tervez pontosan egy átlagos magyar? Mibe kerül mindez? Megnéztük.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG