<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Új, digitális szolgáltatást indított az OTP Bank.

A régióban egyedülálló digitális megoldás bemutatóját hirdette meg az OTP Bank mai sajtótájékoztatójára, ahol kiderült, mi nagyon mellélőttünk a tippjeinkkel: mostantól akár a fotelből, online igényelhetünk személyi kölcsönt.

Minden digitális

A személyi kölcsön piacon hatalmas ugrást láthattunk az előző évben, pedig akkor még csak „offline” üzemmódban létezett: 2015-höz képest mintegy 60 százalékkal, 210 milliárd forintra ugrott a felvett hitelállomány az OTP Banknál. A pénzintézet egyébként egy meglehetősen nagy szeletet hasít ki a piacból, a személyi kölcsönök 64 százalékát kötötték tavaly a banknál - vezette fel a témát Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.  A mostani új, digitális megoldás első körben 600 ezer ügyfélnek vált elérhetővé, és az indulás óta már mintegy egymilliárd forintot folyósítottak ilyen formában.

Az igényléshez egyébként OTP Direkt hozzáférés és egy internetes eszköz kell, a követhető lépcsőkön végighaladva pedig maximum 50-60 percen belül már a számlánkon is van a pénz. A személyre szabottság itt is megjelenik, a felvenni kívánt összeg mellett a törlesztőrészlet mértékét és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a bank pedig generál az igényeinkre egy ajánlatot. Ha pedig bármi kérdés merülne fel, úgy telefonon vagy akár chaten keresztül kérhetünk segítséget a bank alkalmazottjaitól, a nap 24 órájában.

Miért érdemes a bankoknak digitálisra állni?

Az ok meglehetősen egyszerű Kovács Antal szerint: a bankoknak is lépést kell tartaniuk a technológia fejlődésével, az egyre nagyobb teljesítményű mobil eszközök pedig lehetővé teszik, hogy ezt végre is hajtsák. Ráadásul ma már egyre inkább nyűg a személyes ügyintézés, így minden modern pénzintézetnek érdeke, hogy kényelmes, élményszerű, személyre szabott bankolást biztosítson az ügyfeleinek.

Bár az online hitel egyelőre még csak az OTP mobilbankos ügyfeleinek érhető el, a későbbiekben tervezik a netbankkal, illetve jövedelem-átutalással nem rendelkező ügyfelek és az új ügyfelek bevonását is. Nekik azonban jövedelemigazolást kell adniuk.

Mire készülnek még?

A bank jelenleg több mint 50 projekten dolgozik, így a jövőben újítások jönnek egyebek mellett a nagymértékű adatkezelés (Big Data), a mobilfizetések és –bankolás, valamint a Simple alkalmazás fejlesztését illetően. Emellett papírmentesítenék a belső folyamatokat, digitalizálják a már meglévő fizikai hálózatot, és újdonságok jönnek majd az end-to-end online folyamatok területén is, fűzte hozzá Kovács Antal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Erre költötték a háztartások a növekvő béreiket
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 18:12
Annak ellenére, hogy a hazai bérek átlagban nominálisan 7,2, reálértéken 6,3 százalékkal nőttek a második negyedévben, a kiskereskedelmi forgalom még mindig nem állt vissza a koronavírus-járvány előtti szintre – állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a legfrissebb inflációs jelentésében. Egyúttal feltárta, hogy akkor mi is lett ezekkel a többletpénzekkel.
Személyes pénzügyek Ezt tehetik a családok a beígért szja-visszatérítéssel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 10:31
Az eddigi bejelentések alapján a gyermeket nevelő családok jövő februárban visszakapják befizetett személyi jövedelemadójukat a 2021-es átlagbérnek megfelelő adószintig. Mutatjuk, mire használható az összeg.
Személyes pénzügyek Hitelmoratórium: 200 ezren már törlesztik a hitelüket
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 10:25
Fél év alatt közel kétszázezer volt moratóriumos hitel esetében kezdték meg ismételten a törlesztést a banki ügyfelek a nyárig. A moratóriumra igénybevételére jogosult lakossági hitelek immár kisebb fele van a fizetési stop védőhálója alatt.
Személyes pénzügyek Babaváró az Ersténél: az ügyfelek 90 százalékának kell a 10 millió forint
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 10:05
A pénzintézet eddig 200 milliárd forint kölcsönt folyósított.
Személyes pénzügyek A szoros bizalmi légkör az egyik titka az MKB Private Banking és ügyfelei kapcsolatának
PR | 2021. szeptember 22. 10:47
A privátbankárok minden esetben bankjuk legjobb szolgáltatásait és termékeit biztosítják ügyfeleik számára, annak érdekében, hogy a vagyoni helyzetükhöz és egyedi igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat élvezhessék – mondja Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Az egyre inkább elfogadottá váló családi vagyontervezés során nemcsak az öröklésre és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló generációváltásra koncentrálnak, hanem a család valamennyi tagjának bevonására is törekszenek.
Személyes pénzügyek A verseny lenyomja a jegybanki kamatemelést a személyi kölcsönöknél
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 14:47
Miközben ma délután 15 bázisponttal megugrott a jegybanki alapkamat, a money.hu összegzése szerint a nyár és az ősz eleje inkább akciókkal, semmint érdemi kamatemelésekkel telt és telik a személyi hitelek piacán.
Személyes pénzügyek Milyen utazásról álmodozhatunk ősszel?
Draskóczy Dániel | 2021. szeptember 20. 18:46
Az elmúlt másfél évben az életünk ezerféleképpen változott meg, többek között a külföldi utazásokra egy ideig nem lehetett menni. Az utóbbi hónapokban ugyan az oltásoknak köszönhetően több állam is könnyített a beutazási szabályokon, ám sok országban jelenleg is hétről-hétre változnak az előírások. Éppen ezért nagy kérdés, hogy az ősz során a járvány újabb hulláma miatt bezárulnak a kapuk, vagy az oltások valóban kellő védelmet nyújtanak, és szabadon utazhatunk majd?
Személyes pénzügyek A lakáshitel törlesztésére is kaphatunk adókedvezményt: mutatjuk, hogyan
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 19. 11:34
A nagyobb hazai egészségpénztárak zöme önsegélyező pénztárként is működik, ennek köszönhetően pedig számos egyéb szolgáltatást vehetnek igénybe a tagok az egészségpénztár által nyújtott lehetőségek mellett. A Bank360 szakértői összefoglalták, hogy milyen önsegélyező pénztári szolgáltatások vehetők igénybe a nagyobb szolgáltatóknál, illetve, hogy miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.
Személyes pénzügyek Rárepültek a magyarok a kormány havi 5 ezer forintos nászajándékára
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 19. 09:15
Soha nem vették még igénybe olyan sokan az első házasoknak járó adókedvezményt, mint ahányan tavaly. Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt.
Személyes pénzügyek Több külföldi nyaralás, több utasbiztosítás
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 14:39
A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos