OEP
Karrier Kancellár helyett csak kirúgások jönnek az egészségügyben? 
Privátbankár.hu | 2016. november 14. 14:32
Az egészségügyben egyelőre nem vezetik be az úgynevezett kancellári rendszert.
Vásárló Ne dőlj be! Most ezzel az alattomos módszerrel csapnak be betegeket  
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 24. 08:41
Egyes vállalkozások, magánrendelések közvetlen telefonhívás útján "ingyenes szűrővizsgálatra" hívnak betegeket, majd a vizsgálat rossz eredményére hivatkozva valamilyen terméket kínálnak fel megvételre.
KKV Csaltak a patikákban? Valami nem stimmel a felnőttpelenkákkal 
Privátbankár.hu | 2016. július 1. 07:39
Óriási razzia kezdődött a gyógyszertárakban és a gyógyászati segédeszközök forgalmazóinál.
Vásárló Egyre dráguló gyógyszerekkel tömik magukat a magyarok 
Privátbankár.hu | 2015. április 17. 08:22
Közel 300 milliárd forintot költünk vény nélkül kapható gyógyszerekre, majdnem annyit, mint amennyit az OEP-en keresztül.
Biztosítás Ellenség vagy segítség a fizető beteg? 
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 15:15
A magánbiztosítást igénybe vevő kétszer fizet ugyanazért a szolgáltatásért: a társadalombiztosítási befizetésen felül fizet a külön eljárásért. De ebből a pénzből lesz fenntarthatóbb a rendszer és az OEP-időben emiatt csökkennének a várólisták.
Makro / Külgazdaság Nem lehetetlen, hogy egyre többen gyógyuljanak magánkórházban - interjú 
Balla Györgyi | 2014. január 21. 06:07
Kincses Gyula volt egészségügyi államtitkár ma már tud jobbat a 2007-ben bevezetett vizitdíjnál és kórházi napidíjnál. Szerinte az államosítás eszköznek jó, reformnak kevés, ki kell végre mondani: nem igaz, hogy az állami egészségügyben mindenkinek minden jár. A Privátbankárnak adott interjúban azt is elárulta, mitől rövidülhetnek a várólisták, szűnhet meg a hálapénz és emelkedhetnek a bérek.
Személyes pénzügyek 1300 műtétet sürget meg a kormány, egymilliárd forintért 
Privátbankár.hu | 2014. január 15. 08:52
A kormány egymilliárd forintot osztott szét a kórházak között, amely a csípő- és térdprotézisre legrégebben várakozó 1300 beteg műtétjére nyújt fedezetet.
Személyes pénzügyek Mindent a gyed extráról - mi van, ha ikrek? 
Privátbankár.hu | 2014. január 8. 15:50
Részletes útmutatót, "gyakorlati kisokost" tett közzé a gyed extráról az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a honlapján.
Makro / Külgazdaság Már csak a hálapénz tartja össze az egészségügyet - interjú 
Balla Györgyi | 2013. november 20. 06:08
Ha kihúzzuk, azonnal összeomlik a rendszer, amelyet a fáradt, saját pecsenyéjüket sütögető orvosok amúgy is leterhelnek. Akkor mi a megoldás? A háziorvosoknak több pénzt, nagyobb felelősséget, az OEP-nek meg fogakat és karmokat adna az Egészségbiztosítási Felügyelet volt elnöke, Kovácsy Zsombor. Interjú.
Biztosítás Sosem kellett ennyit várni egy műtétre, van más út? 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 18:00
Rekordhosszúságúak a magyar műtéti várólisták, egy uniós rendelkezés alapján azonban októbertől bármelyik európai országban kezeltethetnék magukat a betegek, ha lenne, aki finanszírozná.
KKV Így mentették meg a svábhegyi gyerekkórházat az enyészettől  
Zsiborás Gergő | 2013. július 26. 06:12
2007-ben zárták be a több mint 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkező és nagy presztízsnek örvendő Svábhegyi Gyermekkórházat, mely főleg az allergiás gyerekek kezelésében járt élen. Igazi szakmai műhely volt, amiből már hat évvel ezelőtt is kevés volt az országban. Egy orvos-vállalkozó éppen ezért nem engedte, hogy szétszéledjen a kiváló szakembergárda. Miközben a kórház svábhegyi épülete a telekspekulációnak áldozatul esve ma az enyészeté, a kórház és a "név" megmenekült, és kiváló példája annak, hogyan képes a magánegészségügy együttműködni az állami ellátórendszerrel.
Makro / Külgazdaság Szabadság és tulajdon – ez kell az egészségügyben! 
Balla Györgyi | 2013. július 11. 06:00
Piacot és versenyt teremtene az egészségügyben az Antall- és az első Orbán-kormány egykori államtitkára. Pusztai Erzsébet szerint az eddiginél szélesebb körben kell beengedni a magántőkét a rendszerbe. Interjú.
Személyes pénzügyek Milyen esélyei vannak a rákos betegeknek itthon? 
Privátbankár.hu | 2013. május 1. 18:33
A magyarok szerint a rákos betegek gyógyításához itthon nem érhető el minden korszerű gyógyszer vagy technológiai eszköz - derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító kutatásából. A betegre háruló, gyógyulással kapcsolatos anyagi terheket jelentősen alábecsülik: a többség úgy véli, havi 50 ezer forintnál kevesebbe kerülnek a TB által nem támogatott korszerű, célzott onkológiai kezelések, holott ennek költségei jellemzően milliós nagyságrendűek.
Karrier Ombudsman: az OEP túllépte hatáskörét gyed és tgyás ügyben 
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 11:54
Az ombudsman szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár utólag nem nyilváníthatja semmisnek egy várandós nő munkaviszonyát csak azért, mert a terhessége alatt állt munkába - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn.
Adó Frissen végzettek, figyelem! Fontos határidő közeleg 
Füstös Móni | 2013. január 11. 06:00
Azoknak a diákoknak és hallgatóknak, akik a 2012-es tavaszi félévben végeztek, december 15-ig volt érvényes a társadalombiztosításuk. Ha azóta nem kerültek alkalmazásba, vagy egyéb módon nem fizet utánuk senki egészségügyi járulékot, akkor január 14-ig kell a december-január havi részletet befizetniük. De hogyan? És mennyit? Utánajártunk.
Vásárló Áprilistól játszhatnak nyomkeresőt a gyógyszerészek 
Privátbankár.hu | 2012. november 24. 16:12
A Magyar Gyógyszerészi Kamara konferenciáján elhangzott, hogy áprilistól követhetnék a gyógyszerészek a betegek egyes vényköteles gyógyszereinek kiváltását.
Biztosítás Lantos Csaba cége a Signallal együtt lép a magánegészségügyi piacra  
Zsiborás Gergő | 2012. november 14. 12:19
A Lantos Csaba nevével fémjelzett Főnix-MED Zrt. összeáll a Signal Biztosítóval annak új üzletágának létrehozására, így a német biztosítóóriás magyarországi leánya is beszáll a magánegészségügyi szolgáltatások piacára - közölte Kálózdi Tamás, a biztosító első embere mai budapesti sajtótájékoztatóján.
Személyes pénzügyek Nagyot esett a táppénzesek száma: inkább a munkát választjuk (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 10:20
Idén az első félévben 22 százalékkal csökkent a táppénz-kiadások összege. A jogszabályi változások mellett ez annak köszönhető, hogy ötödével csökkent a beegállományba vonulók száma.
Vásárló Még nem okoz gondot a kivont gyógyszerek hiánya 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 16:06
Az OEP szerint idén sem egyszerre szüntették meg a gyógyszerek támogatását, hanem fokozatosan és emiatt nincs ellátási probléma.
Biztosítás Állami támogatást kérhetnek a kórházak  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 08:58
Támogatást kérhetnek az államosítással és a struktúraátalakítással összefüggő költségeikre a kórházak - olvasható a kormány honlapján.
Vásárló Változnak a gyógyszerárak októbertől 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 17. 14:06
Október elsejével több mint ezer gyógyszer ára változik: 726-nak csökken, 543-nak emelkedik. Az emelkedés kizárólag olyan termékeket érint, amelyekből van azonos hatóanyagot tartalmazó készítmény alacsonyabb áron.
Makro / Külgazdaság Cáfolja az OEP, hogy kilyukadt a gyógyszerkassza 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 24. 13:27
Az OEP azt a hírt cáfolja, amely szerint az államnak 70 milliárdot kellene gyorsan betennie a gyógyszerkasszába, hogy kihúzzák az év végéig.
Személyes pénzügyek Bejött a szigor - tavaly negyedével csökkent a táppénz kiadás 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 10. 16:18
Az OEP szerint a mérséklődés egyértelműen a jogszabályi változásoknak, valamint annak köszönhető, hogy csökkent a táppénzes esetek és napok száma.
Személyes pénzügyek A cukorbetegeken is spórol a kormány - videó 
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 16:07
Mintegy 750 ezer cukorbeteget tartanak ma nyilván Magyarországon, ez a szám azonban folyamatosan nő. Az OEP most szigorítani fogja a gyógyszertámogatásukat.
Vásárló A spanyol modell igazi vesztesei a betegek lesznek 
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 11:35
Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE) szerint a hatékony betegellátáshoz nélkülözhetetlen innovatív készítmények után fizetendő extra adó további, 50 százalékos emelkedését jelenti a spanyol modell. Az egyesület szerint a változások igazi vesztesei a magyar betegek lesznek.
Adó Átnyomták a spanyol modellt: többet fizethetnek a gyógyszergyártók  
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 17:24
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már ebben az évben 850 millió forint körüli összeget vár a spanyol modelltől, amelyet a parlament által hétfőn elfogadott egészségügyi salátatörvény vezet be.
Személyes pénzügyek Rövidülhetnek a kórházi várólisták 
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 10:44
Július elsején indul az országos online várólista-nyilvántartási rendszer, amelyen bárki nyomon követheti, hogy különböző műtétekre hányan várakoznak országszerte, az egyes térségekben, illetve adott intézményekben.
Részvény / Deviza / Áru Holnap reggel gyorsjelentés: szépen javulhat a Richter profitja 
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 11:40
Csütörtökön piacnyitás előtt teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését a Richter. A KBC Equitas elemzőjének várakozása igen közel áll a piaci konszenzushoz, egyedüli kivételnek a nettó profit számít, ebben jóval optimistábbnak bizonyult.
Adó Több mint félmilliárd forint kompenzációt kaptak a kismamák 
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 14:06
Az OEP adatai szerint összesen több mint 500 millió forint jövedelempótlékot kaptak azok a kismamák, akik április elejéig a nyilatkozatukat helyesen kitöltve visszaküldték. A kompenzációt a 22 ezer beküldő közül 14,5 ezren kapták meg, melynek összege 100 és 9500 forint között szóródik.
Biztosítás Kórházi várólisták: a gazdagok fáradjanak át a rövidebb sorba? 
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 11:00
Aggályosnak tartja az orvosi kamara elnöke a magyar piacon nemrég megjelent egészségügyi biztosítást. A szervezet szerint a várólisták nélkül ígért műtétek tovább mélyítik a szakadékot a gazdagok és szegények között – idézi a Biztosítási Szemle Éger Istvánt, aki a közrádió Krónika című műsorában nyilatkozott. Az egyik biztosító ezt cáfolja, sőt, álláspontja szerint ezzel a kórházak plusz bevételhez jutnak, ami jó a többi betegnek is.
Vásárló Érdemes elolvasni mától a gyógyszertári blokkokat 
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 08:19
A gyógyszertárban kapott blokkra február elsejétől azt is ráírják, hogy a beteg által kért, kiváltott gyógyszer helyettesíthető-e olcsóbb készítménnyel, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
Biztosítás Csökken a gyógyszerek ára, de spórol a kassza  
Zsiborás Gergő | 2011. november 2. 12:43
Az azonos hatóanyagú készítmények támogatásának október elsejei változtatása olcsóbb gyógyszereket és a gyógyszerkasszában éves szinten mintegy húszmilliárdos megtakarítást eredményezett - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG