Randstad
Karrier Ez az legyik legnagyobb baj a magyar munkahelyekkel  
Privátbankár.hu | 2018. július 23. 13:08
Magyarországon tízből három, nemzetközi szinten azonban már tízből négy munkavállaló dolgozik rugalmas munkarendben.
Karrier Kiderült, hol dolgoznának legszívesebben a magyarok 
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 09:40
Ötödször adták át a díjakat - minden évben valamelyik autógyár nyert.
Karrier Kiderült, hol akarnak dolgozni a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. április 5. 09:03
Az Audi és a Mercedes az élen végzett, mégsem az autóipar a legvonzóbb szektor Magyarországon.
Személyes pénzügyek Kiderült: ezért túlóráznak annyit a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 16:39
Egy jó fizetésért vagy cafeteriáért dalolva és önként mondunk le a szabadidőnkről.
Karrier Nagyra nyílt a bérolló: ennyivel keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál  
Privátbankár.hu | 2016. október 16. 10:21
A munkavállalók hatékonyabbnak tartják a vegyes összetételű csapatokat, beosztottként ugyanakkor még nőként is szívesebben dolgoznak férfi irányítás mellett – derült ki egy friss felmérésből. Nemcsak a karrierépítés, a fizetés terén is hátrányban vannak a nők, a legnagyobb különbség a vezető pozíciókban mutatkozik.
Karrier Több szabadidő vagy több pénz? A magyarok mind a túlórára szavaznak 
Privátbankár.hu | 2016. április 27. 16:33
Bár jellemzően mindannyian túlórázunk, extra pénzért még többet is vállalnánk – derül ki a Randstad Award kutatásából. A magyar munkavállalók közül egyedül a menedzsereknél elégedett a többség az időbeosztásával, őket még a jövedelem-kiegészítés vagy az előrelépési lehetőség sem bírná több munkára.
Karrier Ilyen munkáról álmodik a legtöbb magyar 
Privátbankár.hu | 2016. április 7. 07:40
Harmadik alkalommal osztották ki Magyarországon a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjat: az előző két évhez hasonlóan ismét az autóipar adta a legvonzóbb vállalatokat.
Karrier Egy jobb állásért bármikor külföldre költöznének a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. március 21. 20:04
A magyar munkavállalók szerint a külföldi üzleti utak növelik a munkájuk értékét, mégis alig dolgoznak olyan pozícióban, amely erre lehetőséget adna. Mindössze tízből egy magyar szokott külföldre menni céges ügyben, amely messze elmarad az átlagtól. Ötből három megkérdezett egy jó állásért még a határon túlra is költözne.
Karrier Megvan a megoldás – így tartanák itthon a fiatalokat 
Privátbankár.hu | 2016. február 24. 20:07
Ma már meg sem lepődünk azon, hogy mindenki a szolgáltató szektorban akar dolgozni. Ráadásul a szolgáltató központok virágzásának köszönhetően a teljes ágazat vonzerejének további erősödése várható, miközben a felmérések szerint már 2015-ben is ez volt a legkeresettebb szektor a munkavállalók körében
Karrier Gondolta volna? A magyar dolgozókat irigyelheti egész Európa 
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 19:00
A magyar munkavállalók – más nemzetekhez hasonlóan – nagyra értékelik a sokszínűséget munkahelyükön a Randstad Workmonitor legfrissebb felmérése szerint. Nemcsak a hozzáállás, a gyakorlat is pozitív hazánkban: a magyar dolgozókat a globális átlaghoz képest kevesebb diszkrimináció éri, így például kor és nem szerinti megkülönböztetés is ritkábban fordul elő.
Karrier Megdöbbentő számok: kellenek Magyarországra a bevándorlók 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 21. 20:06
A tehetséges munkaerő kivándorlása komoly feszültségeket okoz a hazai munkaerőpiacon, a magyar vállalatoknak harcba kell szállniuk európai versenytársaikkal a dolgozók megtartásáért. A munkaerőhiány különösen a központi és a nyugati országrészben jelent súlyos problémát.
Karrier Ha álláskeresésről van szó, ebben világelsők vagyunk  
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 20:03
Meglepő lehet az eredmény, de egy friss felmérés most azt hozta ki, hogy a világon leginkább a magyarok használják álláskeresésre a közösségi oldalakat. A kutatásból az is kiderült, hogy miért ragaszkodunk annyira az állásunkhoz, de azt is kimutatta, hogy minden negyedik hazai munkavállaló váltott állást az elmúlt egy évben.
Személyes pénzügyek Félelmetes, hogy a magyarok hogyan állnak hozzá a nyugdíjkérdéshez 
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 11:05
A magyarok többsége úgy gondolja, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgoznia kell majd a megélhetésért. A Randstad globális kutatása alapján mi tesszük félre a legkevesebbet a nyugdíjas éveinkre, mert meggyőződésünk, hogy az időskori megélhetést a járulékok rendszerén keresztül a munkáltatónak és az államnak kellene garantálnia.
Karrier Megháromszorozza dolgozóinak számát a magyar HR-cég 
Privátbankár.hu | 2015. február 18. 15:21
Létszámot bővít Magyarországon a Randstad.
Karrier Magas fizetés vagy tuti munka: hol akarnak dolgozni a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2015. február 16. 18:03
A magyar munkavállalók számára már tavaly is a fizetés volt a legfontosabb a Randstad adatai szerint, de a nemzetközi trendek alapján 2015-ben ez még dominánsabbá válhat az állásajánlatok közötti választásnál. Veszélybe kerülhet azonban az autóipar vezető helye a legvonzóbb szektorok toplistáján.
Makro / Külgazdaság Felejtsük el a karácsonyi jutalmat és a jövő évi fizetésemelést?  
Privátbankár.hu | 2014. december 17. 10:59
Egy friss kutatás szerint a magyar munkavállalók fele számít arra, hogy karácsonykor egyszeri pénzjutalmat kap a munkahelyén. Hosszú távon azonban kevesebben örülhetnek: 2015-ben tízből hatan nem remélnek fizetésemelést.
Vállalatok Már a személyzetis világcég is Budapestről szolgáltatna 
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 14:05
A személyzeti tanácsadók mekkájává válhat Budapest, ha a Randstad sikerrel pályázik korábbi szolgáltatóközpontjának bővítésére és egy új központ létesítésére a cégcsoporton belül.
Karrier Elégedetlenek vagyunk, mégsem váltunk - ezért féltik a magyarok az állásukat  
Privátbankár.hu | 2014. november 10. 18:44
Magyarországon az emberek nem szívesen váltanak munkahelyet annak ellenére, hogy a globális munkaerőpiacon évek óta élénkülés figyelhető meg. De miért ragaszkodunk ennyire a munkahelyünkhöz?
Karrier Csoportban könnyebb? Miért nem csapatjátékosok a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2014. október 6. 18:15
Bár a magyar munkavállalók többségének vannak csoportos feladatai, a megkérdezettek fele nem tartja magát csapatjátékosnak. A sokszínű csoport számunkra inkább a munkatapasztalatbeli különbséget jelenti a kulturális vagy korbeli változatosság helyett – derült ki a Randstad Workmonitor legfrissebb eredményeiből.
Makro / Külgazdaság Virágzik a feketemunka Magyarországon - ezért nem fehéredik a gazdaság 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 28. 10:49
A feketegazdaság a magyar GDP 22 százalékára rúgott 2013-ban, míg Szlovákiában 15, Ausztriában 7,5 százalék volt ugyanez az arány. Az elmúlt években a feketemunka mértéke hazánkban csak 1 százalékkal csökkent. Mégis, hogyan lehetne fehéríteni a gazdaságot?
Karrier Kevés a fizetés, mégsem merünk munkahelyet váltani? 
Privátbankár.hu | 2014. július 2. 18:02
Pedig négyből hárman munkahelyet váltanának Magyarországon, ha több fizetést kapnának. A munkavállalók szerint determinált a magyar munkaerőpiac, miközben minden harmadik ember a képzettségének nem megfelelő állásban dolgozik.
Karrier Alig várjuk a nyugdíjat, de addig hol a legjobb dolgozni? 
Privátbankár.hu | 2014. május 15. 20:03
A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni – derült ki a Randstad Awardhoz kapcsolódó kutatásból. Globálisan az IT a legvonzóbb szektor.
Karrier Nem lehet akadálya a külföldi munkának 
Privátbankár.hu | 2014. január 12. 09:33
Az Európai Parlament elnöke egy lapinterjúban hűtötte a kedélyeket. Azt mondta: az Európai Parlamentben garantáltan elbukna egy ilyen kezdeményezés, sértené a szabad munkaerő-áramlás alapelvét, hogy az áruk, a szolgáltatások és a tőke szabad áramlásáról ne is beszéljünk.
Karrier Már nem a fizetés számít: a lényeg a jó munkahely 
Privátbankár.hu | 2012. május 13. 07:20
Sajátos munkaerőpiaci helyzet alakult ki Magyarországon: egy-egy állásra rengetegen jelentkeznek, miközben a speciális tudású szakemberekért meg kell küzdeniük a cégeknek, ezért a vállalatok számára egyre fontosabb, hogy vonzóvá tegyék cégüket. A HR új kihívásaira az employer branding, vagyis a munkáltatói márkaépítés lehet a megoldás.
Karrier Milyen 8 óra? Az okostelefonok rombolják a családi életet 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 09:50
Az internet-penetráció és az okostelefonok számának növekedésével Magyarországon is egyre nehezebb szétválasztani a munkát és a magánéletet. Ez különösen a férfiakra igaz, mivel több mint 90 százalékukat munkaidőn kívül is keresik hivatalos ügyekben a Randstad Workmonitor legfrissebb adatai szerint.
Karrier Új vezető a Randstad élén 
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 13:02
Új vezetővel kezdi az évet a Randstad Hungary Kft.: a világ második legnagyobb személyzeti tanácsadó cégének magyarországi leányvállalatát már Baja Sándor, az FMCG és elektronikai szektorban tapasztalatot szerzett szakember irányítja. Elődje, Jankovich Ilona ezentúl fiatal vállalkozások felkarolására koncentrál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG