Stagfláció
Makro / Külgazdaság Miközben a magyarok pénze folyamatosan romlik, máshol eljött a fordulat 
Király Béla | 2022. december 15. 05:41
A magyar infláció európai összevetésben is kiugróan magas. Ugyan a külső okok jelentős szerepet játszanak benne, de a kormány állításával szemben szó sincs szankciós inflációról. Ráadásul, míg nálunk további gyorsulás látszik, addig Nyugaton már elérkezett a fordulat és az egyébként is mérsékeltebb drágulási ütem kezd szelídülni.
Benchmark Stagfláció magyar módra - így látja Bod Péter Ákos a kialakult helyzetet 
Bod Péter Ákos | 2022. október 14. 05:42
Az infláció már most is fájóan magas, ám a forint gyengülése tovább lendíti felfele a mutatót. Egyelőre nem látszik, hogy mitől állna meg a magyar fizetőeszköz értékvesztése, így pedig a külső ár-környezet normalizálódása ellenére is nagy lesz az inflációs nyomás Magyarországon, véli Bod Péter Ákos aktuális írásában.
Benchmark Bod Péter Ákos: Hat százalékos növekedés vagy recesszió? Mi az igazság? 
Bod Péter Ákos | 2022. augusztus 19. 05:19
A héten publikált kiugró növekedést jelző GDP adat kapcsán a kommentárok nem a bővülést méltatták, hanem a veszélyeket ecsetelték. Igen valószínű, hogy az év végén, a jövő év elején visszaesés jön. Bod Péter Ákos szerint a nagy kérdés, hogy átmeneti lesz a recesszió, vagy stagflációra készülhetünk.
Részvény / Deviza / Áru Úgysem tudják kicsinálni az orosz exportot, feljebb csúszik a forint sávja 
Eidenpenz József | 2022. április 9. 11:59
Bár az orosz energiaexport ugyan csökkenni fog, az exportbevételük már nem fog érdemben mérséklődni – hangzott el az Aegon Alapkezelő konferenciáján. A magasabb árak ugyanis alacsonyabb volumen mellett is biztosíthatják ugyanazt a bevételt. A stagflációs gazdasági környezetben jól teljesíthetnek az árupiaci termékek és a nyersanyag-részvények, országok, a forint eddigi sávja viszont jóval magasabbra tolódhat.
Makro / Külgazdaság Semmi jóra ne számítsunk: kezdhetünk félni a stagflációtól 
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 07:32
Az idei 1,5 százalékos visszaesés után, várhatóan jövőre sem nő a gazdaság, az infláció pedig a 2012. évi 5,9 százalékról alig, csak mintegy 5,5 százalékra csökken jövőre, így stagfláció alakul ki 2013-ban - közölte legfrissebb prognózisában a GKI Gazdaságkutató Zrt.
Makro / Külgazdaság Nyakunkon a stagfláció - el lehet-e inflálni a magyar államadósságot? 
Gáspár András | 2012. szeptember 28. 15:23
A magyar gazdaságban beköszöntött a stagfláció - a gyenge növekedéshez gyorsuló infláció párosul, a reálkamat tartósan magasabb, mint a növekedési mutató. Mellár Tamás szerint a kormány kacérkodik az államadósság elinflálásával, ez azonban a komoly devizaadósság miatt nem reális alternatíva.
Deviza / Áru Egyre kevesebb olajat fogyaszt a világgazdaság  
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 14:14
Csökkentette az idei olajkeresletre vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Energiaügynökség. Az IEA megerősítette, hogy a világ olajkeresletének idei növekedését napi 800 ezer hordóra várja a tavalyi évhez képest. A legújabb becslés szerint idén napi 89,9 millió hordó lesz a globális olajkereslet.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG