<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Szaddam Husszein
Makro / Külgazdaság Akár él a kalifa, akár nem, az Iszlám Állammal még sok baj lesz
Privátbankár.hu | 2017. július 17. 15:01
Az elmúlt hónapokban többen keltették Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam önjelölt kalifájának halálhírét. Egy megdöntésre ítélt, sátáninak tartott rendszer vezetőjét gyakran övezi misztikum, amíg be nem bizonyosodik a halála. Sokszor nagy is a jelentősége, de itt más a helyzet: nem a vezérkultusz tartja fenn a mozgalmat.
Makro / Külgazdaság Szaddamék sorsától retteg az észak-koreai diktátor
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 16:30
Kína megelégelte a rá nehezedő nyomást, hogy ő oldja meg az észak-koreai atomfegyverkezés és rakétaprogram ügyét. Közölte, téves az elmélet, hogy Kína a felelős, így ezt sürgősen el kell vetni, mindenkinek keresnie kell a megoldást. Kim Dzsong Un egyébként bolond lenne leszerelni: Szaddam és Kadhafi példájától retteg.
Makro / Külgazdaság Zsugorodik az Iszlám Állam, de hol a kalifa?
Fellegi Tamás | 2017. június 16. 06:07
Az Iszlám Állam létrehozása egy ember nevéhez követhető, ugyanúgy, ahogy a náci Harmadik Birodalomé Hitleréhez. Abu Bakr al-Bagdadiról van szó, aki Szíria és Irak nagy területeinek elfoglalása után kalifának minősítette magát. Most azonban kalifátusa zsugorodik, ő maga menekül, fején vérdíj. Hol lehet, túlélheti-e államát?
Makro / Külgazdaság Dúl a médiaháború, de a többség még hisz a híreknek
Eidenpenz József | 2016. december 9. 15:20
Hillary Clinton előbukkant, és mindjárt azzal kezdte, hogy odamondogatott az álhírek terjesztőinek, akiknek korábban egyesek vereségét is tulajdonították. Dúl a médiaháború, van, aki a vezető médiavállalkozások fejére olvassa, hogy milyen téves információkkal szolgáltak eddig. A közvélemény-kutatás szerint azonban a lakosság fele-kétharmada bízik a nagy médiacégekben.
Makro / Külgazdaság Kurdisztán jól megnövelte a területét az Iszlám Állam elleni háborúban
Fellegi Tamás | 2016. október 11. 06:06
Miután a kurdok képesek voltak önerőből megállítani, sőt visszaszorítani az Iszlám Államot, most úgy érzik, kissé ki is terjeszthetik területeiket, mondván azt a korábbiakban az őket elnyomó Szaddam Husszein idején vették el tőlük. Még egy konfliktuszóna, ha eddig nem lett volna elég.
Makro / Külgazdaság Nem most kezdődött: 37 éves az iráni-szaúdi csörte
Fellegi Tamás | 2016. január 6. 06:08
Azt gondolnánk, hogy most az év első napjaiban valami drámai újdonság történt, miközben egy régi, bár értelmetlen konfliktus lángolt csak fel a kelleténél jobban. Volt már Teheránban a szaúdi nagykövetségre való betörés 1988-ban is, a világ azonban nem dőlt össze.
Makro / Külgazdaság Újjáéled a Bagdadi Kalifátus vagy új holokauszt fenyeget?
Fellegi Tamás | 2015. május 26. 06:18
A Szíria és Irak területén lassan egy éve üzemelő szunnita államalakulat egyre stabilabbnak tűnik, már-már Bagdadot fenyegeti. Vajon a több mint ezer éve az iszlám és az arab egység fénykorát jelentő Bagdadi Kalifátus éledhet újjá, vagy a 2. világháború óta a legnagyobb népirtás veszélye fenyeget?
Makro / Külgazdaság Válsággócok és széteső országok: feléledhet a pánarab eszme?
Fellegi Tamás | 2015. május 7. 08:31
Szaddam Husszein iraki elnök, majd az arab tavasz során több más diktátor megdöntése óta megannyi válsággóc maradt a területen, néhol szétesnek az országok. Az olajban erősen gazdag arab országokban viszont relatív nyugalom és prosperitás észlelhető. Magukra találhatnak-e az arabok, mint nemzet?
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG