Szuperbruttó
Adó Egy év alatt 650 ezerrel több lett a magyar adófizető 
Privátbankár.hu | 2013. november 28. 08:55
Az adójóváírás eltörlésének köszönhetően egy év alatt 650 ezer emberrel nőtt az adófizetők száma, az átlagos adókulcs viszont több mint egy százalékponttal emelkedett 2012-ben - még így is vannak bőven olyanok, akik adómentességet élveznek.
Adó Jön az első 2013-as fizetés: ki nyer és ki veszít az új adószabályokon? 
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:06
Hamarosan kézhez kapják a munkavállalók az első, 2013-as szabályok szerint számított fizetésüket. Kiket érint kedvezően az új szabályozás, illetve kiknek csökken majd az új szabályok szerint számított nettó jövedelme?
Adó A kormány szerint félmillióan lépnek át a katába 
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 12:52
A pénzügyi kormányzat úgy kalkulál, hogy jövőre mintegy félmillió vállalkozás választhatja a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata), vagy a kisvállalati adót (kiva).
Adó Megszavazták az újabb megszorításokat, átalakul az adórendszer 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 09:06
Az Országgyűlés tegnap esti döntése értelmében végleges adónem lesz a bankadó, növelik a tranzakciós illetéket, eltörlik a szuperbruttót és a nyugdíjjárulék-plafont. Elfogadták a kormány múlt héten bejelentett, összesen 90 milliárd forintos kiigazító intézkedéseit is. Beruházások, fejlesztések és létszámbővítés után adókedvezmény jár a vállalkozásoknak.
Adó Jön az új adócsomag, megy a szuperbruttó - megkönnyítenék az életet 
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 11:15
A kormány újabb, közel háromszáz paragrafusból álló adócsomagot készít - derül ki az Origo birtokába jutott előterjesztés-tervezetből. Kivégzik a félszuperbruttót, a házastársaknak sem kellene haláladót fizetni, a fiatalok első lakáshoz jutását segítenék. A cégeknek is kitaláltak néhány egyszerűsítő, könnyítő intézkedést.
Adó Adócsökkentés? Először a különadókat kéne kivezetni 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 14:03
Ameddig csak lehet, csökkenteni kell – így fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kőszegen, egy közéleti rendezvényen a személyi jövedelemadóval és a társasági nyereségadóval kapcsolatosan. Kérdés, mekkora mérséklésre van még mód ezekben az adónemekben a szigorú költségvetési korlátokat figyelembe véve. A mozgástér egyelőre csekélynek tűnik.
Adó Elemzők szerint jó ötlet az szja-csökkentés, főleg ha van rá pénz 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 27. 14:29
Elemzők szerint jó irány a személyi jövedelemadó és a társasági adó csökkentése, de nincs forrás a szuperbruttó teljes kivezetésén túli szja-csökkentésre.
Adó Kovács Árpád az egykulcsos adóról és a szuperbruttó kivezetéséről  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 5. 12:27
A Költségvetési Tanács szerint a 2013-as költségvetés a jelenlegi formájában finanszírozható és az államadósság szabály is betartható, a kétségtelenül meglévő kockázatok mellett is, és feltételezve, hogy nem romlik tovább a gazdasági környezet - nyilatkozta Kovács Árpád, a KT elnöke a Népszabadság internetes oldalán.
Makro / Külgazdaság Százmilliárdot talált a költségvetésnek a Kopint-Tárki 
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 14:47
A Kopint-Tárki elemzése szerint el kell halasztani a szuperbruttó jövőre tervezett kivezetését ahhoz, hogy a kormány 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi tervének részben legyen fedezete. A szuperbruttó kivezetésének elhalasztása a költségvetés számára 107 milliárdos bevételt jelentene.
Makro / Külgazdaság Béremelés nélkül az átlag alatt keresők járnak rosszul 
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 11:25
Idén is az átlag alatti jövedelemmel rendelkezők járnak rosszul, mivel januártól megszűnt az adójóváírás, melyet csak részben tudott kompenzálni a havi 202 ezer forint feletti szuperbruttó. Mindezek hatására a bruttó 216 ezer forint alatt keresők nettó jövedelme béremelés híján csökken, miközben a magasabb jövedelmi kategóriában levő személyek ezúttal is jobban járnak.
Adó Ön ad vagy kap bérkompenzációt? Segítünk!  
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 13:45
2012. január elsejével hatályba lépett a munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelés 2012. évi elvárt mértékéről és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehető mértékéről szóló, 2011. december 22‐én kihirdetett kormányrendelet. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a bérkompenzációról.
Adó Adóváltozások: Ön hány százezret nyert vele? 
Privátbankár.hu | 2011. december 7. 10:45
Tavaly a háztartások reáljövedelme 3,2 százalékkal nőtt 2009-hez képest. A kormányzati intézkedések hatására, azonban a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkezők jártak a legrosszabbul, míg a legmagasabb jövedelmi kategóriába tartozók nettó jövedelme 314 ezer forinttal nőtt. Mindezek mellett a legalacsonyabb és a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők közötti szakadék tovább mélyült.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG