<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Tapering
Részvény / Deviza / Áru Óvatos embargó nyugtatta meg a Molt és a forintot, optimista a nyárra az Airbnb
Eidenpenz József | 2022. május 4. 12:31
Minden az olajembargó és a Fed-ülés körül forog most, az előbbi nem lett túl szigorú, az utóbbiról este tudunk többet. A részvénypiacok megnyugodtak, a Mol emelkedik, a forint is erősödött. De lehet, hogy a Fednek érdekében áll a részvényárfolyamok lenyomása? Szép nyárra számít az Airbnb.
Pénzügyi szektor A Fed belengette a vártnál korábbi szigorítás esélyét
MTI | 2021. július 29. 07:08
Nem változtatott az irányadó kamaton a Fed kedd-szerdai monetáris politikai ülésén, de a gazdasági növekedésben elért eredményekre hivatkozva jelezte szándékát a szigorítás fokozatos megkezdésére.
Részvény / Deviza / Áru Egy tapír hátán kezdett száguldani a forint - délután robbanhat a bomba
Gáspár András | 2017. október 10. 11:30
Ismét az egyik legilletékesebb helyről érkezett javaslat arra, hogy Európában végre abba kellene hagyni a pénznyomtatást - ez az eurót és így a forintot is alaposan megtámogatta kedden. A tőzsdéken viszont borongós a hangulat, miután délután összeül a katalán parlament - komoly esély van rá, hogy kikiáltják a függetlenséget, ami viszont beláthatatlan következményekkel járna.
Állampapír / Kötvény Véget ér a pénzeső: Európában is jön a tapír
Fellegi Tamás | 2016. október 11. 12:16
Az Európai Központi Bank valamilyen módon ki kell, hogy vonuljon kötvényvásárlási, azaz pénzszórási programjából. Úgy néz ki, az amerikai módszert választja, fokozatosan csökkenti a vételeket, de az eredeti határidőn túl. Közben azonban már alig van mint megvenni, ezért kissé lazítani kell a szabályokon.
Részvény / Deviza / Áru Állampapír-tulajdonosok figyelem! Trendforduló következhet
Privátbankár.hu | 2014. május 16. 06:10
Van, aki szerint ideje átgondolni a hazai portfóliók jövőjét, hiszen a hozamcsökkenés a vége felé közeledik - az Aberdeen Asset Management szakemberei az európai vállalati kötvények, illetve a feltörekvő piaci instrumentumok irányába történő elindulást ajánlják.
Makro / Külgazdaság A kamat maradt, a pénzcsapon tekertek egyet
Privátbankár.hu | 2014. május 1. 10:04
Újabb 10 milliárd dollárral csökkentette kötvényvásárlásának havi keretét a Fed. Még így is havonta 45 milliárd dollárral élénkíti a gazdaságot.
Makro / Külgazdaság Szép bókot kapott Magyarország legnagyobb hitelezőjétől
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 13:10
A pénzcsapot ugyan elzárják Amerikában, de Magyarország nincs veszélyben - jó hír, hogy ezt a legnagyobb hitelezőnk gondolja így.
Befektetési alapok Lassan itt a negatív reálkamat, de pont ez lehetett a cél – interjú
Eidenpenz József | 2014. április 15. 06:09
Várhatóan sokáig marad az alacsony kamatszint, de ez a jegybankot nem zavarja, ahogy a gyenge forint sem. Gazdasági növekedés lesz, de valószínűleg nem túl magas, jól érezhető a szereplők bizalmatlansága. A nemzetközi részvénypiac nem alulértékelt, de nem is lufi – mondja Szabó László, az Év Alapkezelőjének elnöke.
Deviza / Áru Ezért ennyi most a forint és ezért szállhat el jövőre
Eidenpenz József | 2013. december 18. 16:00
A forint árfolyamáról megkérdezett banki és brókercég-elemzők véleménye nem egységes, de többnyire nem sok jót várnak attól, ha a devizánk gyenge, még az exportot sem támogatná túl tartósan. Ám elég sok olyan tényező van, ami miatt elszállhat az árfolyam, mint az alacsony kamatok, az amerikai pénznyomda leállása vagy a devizahitelesek esetleges újabb mentőcsomagja.
Deviza / Áru Csak annyit tudunk, hogy izgalmas esténk lesz - mit csinál a forint?
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 10:21
Megy a találgatás a pénznyomdáról: nem tudni, hogy dönt a Fed, és ez milyen hatással lesz a piacokra. Bár még nem látszik, de izgalmas esténk lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy már le is nyelték a tapírt?
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 14:00
A fejlett piacok évek óta lekörözik a feltörekvő piacokat, az elmúlt hetekben viszont fordulat látszik a piacok viselkedésében.
Deviza / Áru Lélegzetvisszafojtva várja a forint Matolcsyt és a tapírt
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 09:45
Teljesen beállt kedden délelőtt a forint, ritkán látott szűk sávban mozog az euró jegyzése. Az amerikai és a magyar jegybank tudna ezen változtatni.
Deviza / Áru Három jegybank lökdösheti az erőtlen forintot
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 11:16
Az MNB, az EKB és a Fed kezében van a forint sorsa - kamatvágás, pénznyomda, kamatemelés a varázsgömbben.
Részvény / Deviza / Áru Jöhet a tapír - talán most már nem fájna annyira
Privátbankár.hu | 2013. december 10. 12:41
A vártnál jobb amerikai makroadatokra a múlt héten váratlan reakciót adtak a piacok. Egyre kisebb meglepetést okozna, ha lefékeznék a pénznyomdát.
Makro / Külgazdaság Idén sem dőlt össze a világ - jövőre már tényleg jobb lesz?
Gáspár András | 2013. december 10. 11:44
Megkönnyebbülhetünk: 2013-ban sem dőlt össze a világ, sőt, több pozitív folyamat is elindult globális és a magyar gazdaságban is. A CIB szakértői összességében pozitív várakozásokat fogalmaztak meg 2014-re, de nem dőlhetünk hátra: minikrízisek bármikor kialakulhatnak, de tartós negatív piaci folyamatokkal a szakértők nem számolnak. A világot csak a tapír érdekli, a magyarokat a növekedés és az alapkamat alakulása is.
Deviza / Áru Valakik épp halálra keresik magukat a piacon
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 13:49
A múlt héten megjelent kitűnő amerikai makroszámok ellenére komoly dollárgyengülést tapasztalhattunk az elmúlt napokban. Vajon mi indokolhatja a paradox devizapiaci mozgásokat? SmartEgg, a Privátbankár egyik bloggere tudni véli a választ.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG