<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Technikai elemzés
Részvény / Deviza / Áru Nagyot akarok szakítani - elég a matek, vagy olvasni is tudni kell?
Privátbankár.hu | 2016. október 19. 20:30
Jól csengő név, menő termékek és az újság is velük van tele? Ezek még nem tesznek egy részvényt jó befektetéssé, és főleg minket gazdaggá. Fellegi Tamás a mai Mit tegyekben felvázolja, hogyan érdemes nekiindulni, ha magunk akarjuk megismerni és kielemezni a kiszemelt cégben lévő potenciált.
Részvény / Deviza / Áru Soros zsebre tette az aranyon elért szép nyereséget
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 16. 15:05
A Soros Fund Management még az év elején vett nagy mennyiségű aranyat és aranybánya részvényt, és miután alaposan felszaladt ezek ára, a félév vége előtt a nyereség nagy részét realizálta az alap. Továbbra is ügyesen kezeli a pénzt a magyar származású guru, és ma már erre mindenkinek lehetősége van akár egy telefonos kereskedési felületen.
Részvény / Deviza / Áru Ne légy tipikus kisbefektető, ne ess pánikba!
Eidenpenz József | 2016. június 30. 08:15
A válságok, pánikok sokszor a legjobb lehetőségeket nyújtják arra, hogy részvényeket vegyünk, ha hosszú távon gondolkodunk. De legalábbis nem érdemes abba a hibába esni, hogy ilyenkor adjuk el mindenünket. Aki a 2009-es pánik mélypontja közelében vásárolt, az mára megháromszorozhatta a pénzét, de korábban is volt erre példa.
Deviza / Áru Itt a jóslat: Nemsokára 285 forintot fog érni egy dollár?
Privátbankár.hu | 2014. december 16. 12:18
Eléggé temeti a forintot az Erste legújabb elemzése, legalábbis a dollárhoz viszonyított forintárfolyam erős emelkedését várják, ha kitörne a kurzus a jelenlegi emelkedő háromszögből. Az ország folyó fizetési és tőkemérlege ugyanis romolhat, legalábbis kevésbé lesz jó jövőre, ami már nem kompenzálja az alacsonyabb kamatfelárat.
Deviza / Áru Felpattant az euró árfolyama – meddig tarthat a forintgyengülés?
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 17:56
Az utóbbi években egy markáns emelkedő háromszög formálódott az EUR/HUF árfolyam grafikonján. Az elmúlt hetekben a trendvonalról felpattanva ismét gyengülni kezdett a forint, így a háromszög tetejét képező 317 forintos ellenállás felé vehetné az irányt az euró árfolyama – írja a KBC Equitas.
Befalap Búza, arany, olaj, acél - hogy lehet ezekkel nyerni?
Privátbankár.hu | 2014. február 18. 18:00
Árupiaci alap, de abszolút hozamú stratégiát is követ az OTP Föld Kincsei, amely emelkedő és eső piacon is képes lehet hozam elérésére. Kezelője szabadon döntheti el, hogy az adott piaci körülmények között éppen melyik eszközben lát fantáziát.
Részvény / Deviza / Áru Ki önti a piacra a Richter-részvényeket?
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 2. 13:24
Koncentrált eladói nyomás alatt áll a Richter, az elmúlt másfél hétben már 8,5 százalékkal zuhant az árfolyama. Egy, vagy akár több nagy intézményi szereplő jelentősebb eladási megbízásai állhatnak a háttérben, az okokat csak találgatni lehet. Bár a Richter fundamentális kilátásait a KBC továbbra is kedvezően értékeli, fokozott óvatosságra int.
Deviza / Áru Aranyban ülsz? Nincs sok jó hírünk
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 09:37
Az idei év eddig sok örömöt nem hozott a nemesfémpiaci befektetők számára. Különösen az elmúlt hét közepén söpört végig egy eladási lavina a piacokon, amelyet az amerikai jegybank legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve szabadított el.
Deviza / Áru Soros, a kínaiak vagy a gráf áll a háttérben? - aranyláz és aranyshort-láz
Eidenpenz József | 2013. február 19. 15:00
Miután az utóbbi napokban, hetekben nagyot esett az arany árfolyama, a befektetési sajtót ellepték a találgatások a folytatással kapcsolatban. Nagy hedge fundok eladásaitól a kínai holdújévig és technikai tényezőkig sok érv hangzik el, de a válsággal kapcsolatos hírek elmaradása is szerepet játszhat.
Befalap Technikai vagy fundamentális elemzés? Egy érdekes kísérlet margójára
Eidenpenz József | 2012. december 19. 05:45
Három, illetve öt év alatt – ami a 2008-2009-es nagy tőkepiaci zuhanást is magában foglalja – nagyon hasonlóan teljesítettek a Concorde Alapkezelő technikai elemzésre és fundamentális elemzésre szakosodott befektetési alapjai. A nagy zuhanás során a kockázatkezelés azonban aranyat ért. Így lehet két (vagy négy) úton ugyanoda elindulni.
Befalap Az ország, ahol tőzsdei befektetőnek lenni hülyeség - interjú Szabó Lászlóval
Eidenpenz József | 2012. december 3. 08:50
A technikai és a fundamentális elemzők között is vannak nagyon jók, de a józan paraszti ész talán még többet számít – vallja Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke. A magyar piacon már csak nagyon nagy diszkonttal hajlandó részvényeket venni, mert a kisbefektetőket senki sem védi érdemben. Tíz döntésből kilencet globálisan hoznak, jó eredményekkel, mégis a világ legrosszabb piacán próbálják ezt eladni, de ezen változtatni készülnek.
Részvény / Deviza / Áru Óriási tőzsdei ralit jósol a Fuggerek tanácsadója - 5 érve is van
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 12:20
A több mint 500 éves Fürst Fugger Privatbank tanácsadója szerint a június végén kezdődött részvénypiaci fellendülés még legalább novemberig ki fog tartani a német piacon, és a DAX index 8255 pontig mehet fel. A technikai elemzés szakértőjének legalább öt érve van emellett.
Deviza / Áru Az arany lerázta magáról a dollár béklyóját
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 09:36
Az aranynál az oldalazás erősödésbe váltott a hét végére, ami szerény heti pluszt jelent. Mindez a dollár további relatív felértékelődése mellett következett be. A sárga nemesfém amúgy jellemzően a dollárral ellentétesen mozog, ezért annál is inkább figyelemreméltó a két eltérő habitusú menedék mostani együttmozgása.
Részvény / Deviza / Áru Irány a padló? Már a csökkentett célár alá is beesett a CIG
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 16:16
Miután a CIG Pannónia közgyűlése megszavazta tőkeemelést, a KBC Equitas megvizsgálta ennek várható következményeit. A kamatozó részvények kibocsátása szerinte jelen körülmények között racionális megoldásnak tűnik. A biztosító fair értéke ugyanakkor 390 forintra csökkenhet egy ilyen tranzakció megvalósulása esetén. Egy másik elemző szerint egyenesen menekülni kell a részvénytől.
Részvény / Deviza / Áru Elemzők az OTP-ről: lesz még ez a papír tízezer forint?
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 12:50
A Concorde Értékpapír szerint az egyszeri tételektől eltekintve a vártnak megfelelő az OTP gyorsjelentése, a cég elemzőinek év végi fairérték-várakozása a részvényre változatlanul 4400 forint. A KBC Equitas szerint pozitív és negatív meglepetés is jött, nettó profitban a várakozásoknál lényegesen nagyobb a veszteség, az egyszeri tételektől megtisztított nettó eredmény viszont a konszenzust 6,7 százalékkal túlszárnyalta.
Részvény / Deviza / Áru Korrekciót vár a Mol-tól az Erste, de vételeket javasol
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 15:18
A kurdisztáni kutatásokkal kapcsolatos hírek táplálhatják tovább a Mol árfolyamát, de a technikai túlvettség korrekciót hozhat a közeljövőben. Ezt érdemes kihasználni Mol-vételekre, mert középtávon van tér a további árfolyam emelkedésre – írja a brókercég elemzése.
Deviza / Áru Fundamentálisan javult, technikailag romlott az arany esélye
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 14:23
Javultak az arany kilátásai fundamentális oldalról az indiai rúpia gyengülő trendjének törésével, az eurózónával kapcsolatos aggodalmak is változatlanul sokat nyomnak a latban. A technikai grafikon azonban óvatosságra int a rövidtávú aranyvételekkel kapcsolatban.
Részvény / Deviza / Áru Shortold a malacot, fogadj a pezsgőre!
Privátbankár.hu | 2011. december 31. 12:30
A KBC Equitas elemzői az év utolsó napján a szilveszter már-már elengedhetetlennek számító kellékeit járták körül - nem a hipermarketekben, hanem inkább technikai szempontból, a tőkepiacokon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG