<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Tőkeáttétel
Pénzügyi szektor A kertek alatt újabb hitelválság lopakodik? Veszélyekre figyelmeztet a Fed
Privátbankár.hu | 2019. május 7. 17:01
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hétfőn nyomatékosította a figyelmeztetését, miszerint veszélyesek a kockázatos hitelfelvételek, és a legrosszabb hitelminősítéssel rendelkező cégek azok, melyek egyre több adósságot vállalnak. De vajon kezd ezzel valamit az intézmény?
Befalap Ennél az alapnál két éves hozamot letörölt a svájci frank, de volt már rosszabb
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 13:35
Az OTP két alapjában voltak svájci frank-pozíciók, az egyikben több, ennek vesztesége becslésünk szerint 15 százalék körül lehetett. Ezek egy részét lezárták, más részét megtartották, arra számítva, hogy a svájci frank idővel vissza fog gyengülni.
Részvény / Deviza / Áru 14 szarvashiba, amit befektetésnél el szoktak követni
Eidenpenz József | 2014. szeptember 26. 07:19
Az alacsony kamatok miatt egyre többen keresnek alternatívákat, határozottan megfigyelhető a befektetők eltolódása a kockázatosabb befektetések felé. Hogyan hoz döntést egy átlagos kisbefektető? Melyek azok a pszichológiai csapdák, melyek gátolják a hosszú távú eredményességet vagy egyenesen katasztrófát okozhatnak?
Pénzügyi szektor Hitelezés hitelből: mennyit kockáztathatnak a bankok?
Szakál Gyöngyvér - MNB | 2014. szeptember 23. 09:05
A pénzügyi szektorok és ezen belül is a hitelintézetek szabályozottsága az elmúlt időszakban soha nem látott méreteket öltött. Azon előírások, amelyek a bankok működését a biztonságosnak tartott keretek között tartását célozzák, egyre kifinomultabbá válnak. Mindeközben egyre nagyobb az igény egy olyan jelzőrendszer kiépítésére is, amely ezzel szemben épp az egyszerűségre törekszik és azt biztosítja, hogy gyorsan és összehasonlítható módon felmérhető legyen a piaci szereplők tevékenységének kockázatossága. E tekintetben kínálhat megoldást a tőkeáttételi mutatóra vonatkozó minimum követelményeknek való megfelelés megkövetelése 2018-tól.
Deviza / Áru Egyet fizet, huszonötöt kap – a tőkétlenkedők is hatalmasat spekulálhatnak forintra
Eidenpenz József | 2012. július 27. 14:52
A kispénzű hazai befektetők gyakran keresnek olyan megoldásokat, ahol egységnyi pénzzel többszörösére növekszik a nyerés lehetősége – de sajnos a vesztésé is. A certifikátok forgalma az első félévben ismét 30 százalék körüli mértékben növekedett a tőzsdén, nagyrészt a kisbefektetők miatt. Az euró/forint turbó certifikát tőkeáttétele elérte a 24,5-et.
Részvény / Deviza / Áru Óvakodjanak a befektetők a banki papíroktól
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 12:57
A Saxo Bank szakértője szerint jelenleg nem érdemes banki papírokba fektetni a folyamatban lévő mérlegalkalmazkodás miatt. Ha mégis a banki papírok mellett döntünk, akkor az európai bankokat jó messzire kerüljük el, és inkább az amerikai papírok felé fordítsuk figyelmünket.
Deviza / Áru A tőkeáttétellel nem csak nyerni lehet - válasszon tisztességes szolgáltatót!
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 10:25
A PSZÁF elvárja, hogy a tőkepiaci online kereskedési platformok működését bemutató oktatócégek ne csak a magas tőkeáttételes ügyletek előnyeit, hanem azok kockázatait is ismertessék meg az érintett fogyasztókkal. Ha belevágna az online kereskedésbe, mindig olyan céget válasszon, akinek van felügyeleti engedélye!
Deviza / Áru Kis pénz, nagy foci: mi az a tőkeáttétel? (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 09:02
Nem feltétlenül van szükségünk annyi pénzre, amennyi részvénybe, devizába vagy akár olajba akarunk fektetni: akár kevés pénzzel is megmozgathatunk jelentősebb tőkét a piacokon a tőkeáttétel segítségével. A kockázatról azonban nem szabad megfeledkezni: nem csak a nyereség, hanem a veszteség is megsokszorozódhat.
Részvény / Deviza / Áru Ez a probléma a mi kis BUX-unkkal
Eidenpenz József | 2011. november 16. 11:39
A határidős BUX éppen az azonnali index értéke alatt jár, ami ilyenkor év vége felé nem szokatlan ugyan, de nem is teljesen normális. Mi ennek a magyarázata, és hogyan lehet belőle hasznot húzni? Biztos, hogy a határidős vagy más származékos üzletek az ördögtől valók, vagy lehet ezeket okosan is használni?
Deviza / Áru Befektetések: legyen körültekintő, aki tőkeáttétellel kereskedik
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 10:36
Az online kereskedési platformok növekvő népszerűsége miatt a PSZÁF körülnézett a tőkeáttételes, származtatott termékek lakossági piacán. A felügyelet felhívja a figyelmet: a nagy haszonnal kecsegtető ügyletek nagyobb kockázattal is járnak, amit fontos megfelelően kezelni. Hét hónap alatt 19,4 milliárdot nyertek az ügyfelek a CFD- és devizapiacon, de 22,7 milliárdos veszteséget is realizáltak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló