újlakás
Ingatlan Pukkan a lufi: már jövőre kifogy a piac az új lakásokból?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 08:31
A következő másfél évben szinte borítékolható az áremelkedés az ingatlanpiacon, a főváros azonban kezd kifogyni az azonnal beköltözhető új lakásokból - a mostani ütem mellett már jövő nyárra elfogyhat a kínálat. A kedvezményes áfa-kulcs eltörlése komoly terhet rótt a beruházókra, hogy határidőre átadhassák a projekteket - épp ezért nem mindegy, vevőként milyen beruházót választunk új otthonunkhoz.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen sok új lakást adtak át - őrült roham indult
Privátbankár.hu | 2018. július 30. 09:01
A következő másfél évben nagy hajrá várható az ingatlanpiacon.
Ingatlan Mennyire egyedülálló a magyar ingatlan-csoda?
Privátbankár.hu | 2018. július 27. 09:25
A lakásépítések felfutásában Magyarország a legerősebb az egész EU-ban - de alapvetően igaz, hogy pozitív képet mutatnak a térség építőipari viszonyai. Dél-Kelet Európa egyértelműen robosztus bővülést mutat, amely támogatja a magasépítési szektort, míg Kelet-Európa vegyesebb képet mutat már. Többen már túlfűtöttségről beszélnek, az elvándorló munkaerő pedig komoly problémát okoz a kivitelezéseknél.
Makro / Külgazdaság Nem is gondolnád, miben végzett Magyarország az első helyen
Privátbankár.hu | 2018. július 2. 15:18
Európai szinten látványos a lakásépítések felfutása.
Ingatlan Kegyetlen ingatlanárak – ennyi alatt már sosem lesz lakásod
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 20:20
Megállíthatatlan az ingatlanárak emelkedése, négyzetméterenként félmillió alatt szinte már nem találunk semmit a fővárosban. Budapesten a legtöbb lakás a XI. és XIII. kerületben, vidéken Győrben és Debrecenben épül. Egyre erősebb különbségek vannak a főváros és vidék között, a budapesti átlagár már csaknem 800 ezer forint, míg kicsit távolabb már a fele alatt is lakáshoz juthatunk.
Ingatlan Azt hitted, vége a drágulásnak? Az igazi verseny most kezdődik a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2018. április 14. 10:27
Dinamikus növekedési pályára állt a hazai lakáspiac, Budapesten és az agglomerációban, valamint vidéken is virágoznak a befektetések, de az üdülőövezetekért sem kell aggódni. A beruházóknak és a lakásvásárlóknak azonban magasabb költségekre kell számítaniuk, derül ki az újHÁZ Centrum tanulmányából.
Ingatlan Új lakásra pályázol? Könnyen lehet, hogy ráfizetsz majd
Privátbankár.hu | 2018. április 5. 08:37
A használt lakások átlagára 2017 utolsó negyedében 7,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami érezhető lassulást jelent a korábbi három negyedév drágulási üteméhez képest. Az új lakásoknál viszont a tavalyi utolsó negyedév az elmúlt öt év legmagasabb áremelkedését hozta. Ráadásul egyre közelít a 2020-as átadási határidő – kérdés, hogy elkészülnek-e a fejlesztők az új lakásokkal.
Ingatlan Nincs megállás: égbe szállnak a lakásárak
Privátbankár.hu | 2018. február 8. 14:36
Még az újépítésű lakások átadása sem fogja vissza az áremelkedést idén.
Ingatlan Félelmetes árak az ingatlanpiacon - hogy fog bárki lakást venni Budapesten?
Privátbankár.hu | 2018. január 20. 18:10
Az ujotthon.hu legfrissebb felmérése szerint a legtöbb új lakás továbbra is a XI. és a XIII. kerületben épül Budapesten. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb beruházás szintén e két kerületben található, a XIII-ban 95, míg a XI-ben 55 új társasház épül. Az ezekben még eladásra váró lakások száma 10 ezer, ami a teljes új építésű állomány 60,9 százaléka.
Ingatlan Mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha Budapesten akarsz élni
Privátbankár.hu | 2017. május 9. 11:06
Bár még mindig élénk a kereslet, áprilisban visszaesett a forgalom az ingatlanpiacon.
Ingatlan Felejtsd el a használt lakásokat: ennyivel tud többet egy új
Privátbankár.hu | 2017. április 27. 13:01
A következő évekre várják a robbanást az építőiparban, a beruházások pedig lassan elindulnak: gombamód nőnek ki a társasházak a földből. Az újlakások piaca így szépen bővül, árban azonban szinte már alig van különbség egy vadiúj és egy többszörösen felújított használt között. Miért éri meg jobban az előbbi? Milyen extrákat nyer ezzel a vevő? A Duna House elemzéséből szemezgettünk.
Ingatlan Meglátszik a kormányzati akarat: brutálisan sok lakás épül majd
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 09:06
Nagy bizniszt látnak a cégek a többlakásos épületekben: tavaly ugyan még kevesebb mint 10 ezer új lakás épült viszont közel háromszor annyi lakásépítési engedélyt adtak ki, mint 2015-ben.
Ingatlan Nagyon drágák a lakások – a gazdagok kiváltsága lett a költözés?
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 19:01
A tavalyi év egyértelműen nem a fészekrakók éve volt, a második negyedéves lassulás után a harmadik negyedévben ismét durva áremelkedést láthattunk a lakáspiacon. Ennek köszönhetően ma már akár 20 millió fölött is fizethetünk egy átlagos lakásért Budapesten, aki azonban tud várni még egy-két évet, azok számára közeleg a kedvező fordulat. A Balla Ingatlanirodák ugyanis árcsökkenésre számít az idei évre.
Ingatlan Belenéztünk a varázsgömbbe - milyen év vár a lakáspiacra?
Balkó Rita | 2017. január 6. 20:10
Nem volt egyszerű dolga annak, aki tavaly akart költözni, a horribilis árakat nem csak nálunk, de világszerte megszenvedte a lakosság. Számos intézkedés született azonban, amiktől remélhetjük, hogy olcsóbb lesz új életet kezdeni. Megtörhet-e végre a drágulás? Milyen eredménye lesz a kormány intézkedéseinek, és mikor vehetjük birtokba az új lakásokat? Ezekről faggattuk Balla Ákost.
Ingatlan Patkánylyuk tízmilliókért, elszálló albérletárak - ezek voltak 2016 lakáspiaci legjei
Izsó Márton | 2016. december 29. 18:20
Nincs egyszerű helyzetben az, akinek csak pármillió forintja van lakásvásárlásra, mondta el nekünk a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője. Idén aminek lehetett, annak felszökött az ára, és lassan a kiugró válik normává Budapesten. Mennyit kell fizetnünk egy koszfészekért? Miért költöznek a magyarok? Erről faggattuk Balla Ákost.
Ingatlan Olcsó, de új lakást keresel? Itt nézz körül, ha nem akarsz ráfizetni
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 14:13
Országos szinten csak egyetlen város éri el a budapesti lakásárakat, minden más projekt olcsóbb otthonokat kínál. Érdemes lehet vidéken is keresgélni, hiszen megyeszékhelyeken is épülnek már a több száz lakásos lakóparkok. Van olyan vidéki város, ahol 235 ezer forintos négyzetméteráron juthatunk új lakáshoz. Ha viszont nagy kínálatot akarunk Budapesten kívül, akkor Kecskeméten vagy Debrecenben érdemes próbálkozni.
Ingatlan Végre beindultak az építkezések – mennyiért lehet új lakást venni?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 1. 06:05
Egy friss felmérés szerint 230, egyenként legalább négylakásos lakásprojekt épül vagy van tervezés alatt Budapesten. Ez 8200 új lakást jelent 1-2 éven belül. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy dübörög a lakásépítői kedv a fővárosban. Hol vannak a legnagyobb projektek? Mekkora lakások épülnek? Milyen áron? És mi a helyzet vidéken?
Ingatlan Fél év alatt 7 új lakás épült egy megyében
Privátbankár.hu | 2015. július 31. 09:46
Az év első felében összesen 3083 új lakás épült az országban, ez 6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.
Ingatlan Kevesebb lakás épült, mégsem kell aggódni? Frissítve
Privátbankár.hu | 2015. május 5. 13:23
Hét százalékkal kevesebb új lakás épült az első negyedévben, de szakértők szerint biztatóak a lakásépítésekről megjelent statisztikák.
Ingatlan Ami bejött a disznóknál, működne a lakásoknál is?
Privátbankár.hu | 2015. február 25. 16:15
Tavaly 15 százalékkal nőtt az épített lakások száma az előző évhez képest. Az örömünk azonban nem lehet felhőtlen: Budapesten például az értékesítési célú lakásépítések száma csupán 1 százalékkal nőtt. A keleti régiókban általában csökkent a lakásépítés, a megyei jogú városokban pedig csak 3 százalékos volt a növekedés. Az újépítésű lakás piac felpörgetéséhez az újlakások áfa kulcsának csökkentésére, illetve kedvező fejlesztői hitelekre lenne szükség.
Ingatlan Mit kíván a magyar ingatlanpiac? 5+1 tipp a következő kormánynak
Privátbankár.hu | 2014. március 17. 14:37
Az ingatlan- és hitelcégek szakemberei szerint az elmúlt időszakban bevezetett intézkedések – főleg a kamattámogatás és a szocpol – előremutatóak voltak, tennivaló azonban még akad a kereslet és a vásárlói önerő növelése vagy éppen az újlakásépítések beindítása érdekében. Az Otthon Centrum szakértői összegyűjtötték, melyek a legfontosabb területek, amelyekre az új lakáspolitikának fókuszálnia kellene.
Ingatlan Magas hozam - alacsony kockázat: mi is az a lakástakarék?
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 11:16
Tavaly ősz óta folyamatosan nő lakástakarékok iránt érdeklődők száma, két-három éven belül egymillió családnak lehet ilyen megtakarítása.
Ingatlan Kik lesznek a jövő év nyertesei a lakáspiacon?
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 13:30
A lakáspiacnak nem sikerült idén sem a mélypontról kimozdulni, az árak tovább csökkentek, az újlakás piac pedig sorra döntötte a negatív rekordokat. Ugyanakkor a demográfiai változások ismét képesek voltak kitermelni egy 85-90 ezer körüli adásvétel számot, ahogy 2009 óta minden évben. Az alacsony hitelkamatok és a 20 százalékkal alacsonyabb árak – a válság kezdete óta mérve – elgondolkodtatóak a befektetési lehetőséget, vagy az első lakásukat keresők számára, ők profitálhatnak a jelenlegi helyzetből – összegezte az idei évet az Otthon Centrum.
Ingatlan Immár negyedik éve stagnál a lakáspiac és hasonló lesz a folytatás
Privátbankár.hu | 2012. december 27. 13:28
Rossz év volt, mivel az újépítésű lakások piaca lejtmenetben maradt és az állami keresletélénkítő intézkedések sem tudták megmozgatni a piacot. Jó év volt, mivel a lakásárak esése megállt és 90.000 körül lesz a lakáspiaci adásvételek száma. És a folytatás?
Ingatlan Budapesti újlakás-piac: rányomta bélyegét az eladásokra az idei áfa-emelés
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 13:30
Részben a januári áfa-emelés hatására másfél évvel ezelőtti szintre esett vissza a budapesti újlakás-eladások száma az első félévében. Szinte biztosra vehető, hogy idén tovább csökken az értékesítési céllal társasházakban átadott lakások száma
hírlevél
depositphotos