World Economic Forum
Makro / Külgazdaság Magyarország lett az EU egyik legkevésbé versenyképes országa 
Privátbankár.hu | 2019. október 9. 08:49
Kijött a World Economic Forum globális rangsora, melyen a tavalyihoz képest egy helyet javítottunk, de az unióban még mindig a sereghajtók között vagyunk. Jók lettek a makroadataink, az egészségügyünk viszont továbbra is leszakadóban van.
Makro / Külgazdaság Tényleg ennyire pocsék a nők helyzete ma Magyarországon? 
Kollár Dóri | 2018. december 19. 16:55
Valamennyire jó hír, hogy a World Economic Forum jelentése szerint a nemek közti szakadék egy kicsit csökkent, viszont más kérdés, hogy még így is 202 évig tartana minden egyenlőtlenséget megszüntetni. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Izland vezeti a listát, míg a WEF szerint Magyarország nagyon gyengén teljesített, ezért megnéztük, hogy mennyire rossz a helyzet.
Makro / Külgazdaság Hiába örül a kormány, sok mindenben le vagyunk maradva 
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 15:46
Mai hír, hogy a 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent, viszont a teljes kép ennél jóval árnyaltabb, fontos mutatókban kéne még fejlődnie az országnak.
Makro / Külgazdaság Előrébb lépett Magyarország egy rangsorban, de ez igazából semmit sem jelent 
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 09:58
A 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent.
Makro / Külgazdaság Megmérték a versenyképességünket - komoly bajok vannak a korrupcióval és az oktatással 
Gáspár András | 2017. szeptember 27. 09:00
A tavalyi, nagy felhördülést kiváltó eredmény után 9 helyet javítva a 60. helyre került Magyarország a World Economic Forum versenyképességi rangsorában. Ezzel még mindig csak négy uniós tagállamot tudunk megelőzni a 28-ból, de legalább már közelítjük a Visegrádi országok modelljét. Az intézményrendszerrel és az oktatással nagy bajok vannak.
Makro / Külgazdaság Trabant lejtőn hátszéllel – miért akkora baj, hogy Mutyisztán vagyunk? 
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 19:33
A versenyképességben ugyan alaposan hátra csúszott Magyarország, ám sajnos nagyon elöl áll korrupció terén. A gazdasági szakembereket megkérdező felmérésben ugyanis a fejlett országok között az előkelő negyedik helyre emelkedett. Magyarországot a lejtőn hátszéllel lefelé robogó lerohadt trabanthoz hasonlította egy elemző.
Makro / Külgazdaság Magyarország és a romló versenyképesség: reagált az NGM 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 28. 14:52
6 hellyel hátrébb csúsztunk a versenyképességi listán, a tárca szerint nem kell aggódni.
Karrier Itthon 100 év sem elég a női esélyegyenlőtlenség felszámolására 
Veres Patrik | 2015. november 20. 16:32
A Világgazdasági Fórum ismét felmérte, hogy áll a nemek harca az egyes országokban, az eredmények pedig továbbra is elszomorítóak. A legnagyobb baj a bérkülönbséggel és a politikai szerepvállalással van, bizonyos területeken pedig nem, hogy sikerült volna felzárkózni, hanem tovább nőtt a szakadék.
Makro / Külgazdaság A leghatékonyabb kormány a világon elnyomó, diszkriminál és kizsákmányolja a polgárait 
Privátbankár.hu | 2015. július 16. 08:22
Katar rendelkezik a leghatékonyabb kormánnyal a World Economic Forum mérése szerint. Gratulálunk Tamim ibn Hamad ibn Halífa Al Táni sejknek.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elégedett 
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 17:53
A jegybanktörvény módosításáról szóló parlamenti végszavazás elhalasztása segíteni fogja a Nemzetközi Valutalappal tervezett tárgyalásokat akadályozó nézeteltérések feloldását - mondta Varga Mihály a Bloomberg hírügynökségnek. Az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter erről Isztambulban beszélt abból az alkalomból, hogy részt vett a World Economic Forum rendezvényén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG