Zavargások
Makro / Külgazdaság Köszönetet mondott Macron a rendőröknek, egymilliárd eurós kárt okoztak a zavargók 
Privátbankár.hu | 2023. július 4. 06:46
Emmanuel Macron francia államfő hétfő este látogatást tett az öt éjjelen át tartott elővárosi zavargásokat megfékező párizsi rendfenntartó erőknél, amelyeknek köszönetét fejezte ki, és támogatásáról biztosította őket - közölte a francia elnöki hivatal.
Makro / Külgazdaság Azt gyújtják fel, amit nekik építettek – miért lángol Franciaország valójában? 
Wéber Balázs | 2023. július 4. 05:47
A francia állam elképesztő mennyiségű pénzt öntött a külvárosokba – ennek az infrastruktúrának egy részét égetik fel most a tiltakozók, mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő, a Milton Friedman Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Tanszékének oktatója. Az utcára vonulók nagyrészt bevándorló hátterű fiatalok, akik nem hisznek a francia állam ígéreteiben, és azonosulni sem tudnak vele. A francia rendőrség hagyományosan keményen lép fel, a válság megítélése „pártosodott”, a középen lévők pedig rendet szeretnének.
Makro / Külgazdaság Így fosztottak ki a zavargók egy Lacoste-üzletet Strasbourgban – videó 
Wéber Balázs | 2023. július 3. 16:11
Franciaországban már hat napja tartanak a tiltakozások amiatt, mert egy rendőr igazoltatás közben lelőtt egy 17 éves fiút.
Makro / Külgazdaság A zavargások korába lépünk Európában 
Káncz Csaba | 2022. szeptember 13. 17:14
A brit agytröszt jelentése szerint a polgári zavargások veszélye leginkább Németországot, Hollandiát, Svájcot, Bosznia-Hercegovinát és Ukrajnát érinti. Az elitek és a köznép közötti korábbi egyezség („consent of the governed”) a gazdasági stabilitás és az életszínvonal fenntartásának ígéretéről gyors ütemben foszlik szét. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Súlyos zavargások robbantak ki Tripoliban a járványügyi korlátozások miatt 
MTI | 2021. január 29. 06:53
Katonákat is be kellett vetni a rendbontás megfékezésére. Egy ember meghalt.
Makro / Külgazdaság Miért nem lesz Magyarországon karanténlázadás? 
Tiszai Balázs - Wéber Balázs | 2021. január 29. 05:29
A kijárási tilalom bevezetésére hivatkozva törnek-zúznak Hollandiában – látszólag egy olyan intézkedés robbantotta ki az erőszakot, amit mi már hónapok óta csendben tűrünk. De Európában másutt is vannak, sok esetben szerencsére békés lezárás-ellenes megmozdulások, míg itthon ilyesmi, úgy tűnik, szóba sem jöhet, holott a magyar társadalmat se viselte meg kevésbé az elmúlt, már csaknem egy teljes év. Hogy nálunk miért nem képes betelni a pohár, annak szakértők szerint a legfőbb oka az lehet, hogy a népszerű tévhittel szemben a magyar társadalom nem "dacos, kurucos", hanem annak pontosan az ellentéte. Elemzőket, külföldi megfigyelőket kérdeztünk a helyzet hátteréről és a lehetséges kiutakról.
Makro / Külgazdaság Átfogó rendőrségi reformra készülnek az USA-ban a demokraták 
MTI | 2020. június 9. 06:30
Olyan törvénytervezetet nyújtanak be, mely túlkapások esetén megkönnyítené a rendőrök felelősségre vonását, lehetővé tenné az országos rendőrségi adatok nyilvántartását, és új kiképző-továbbképző programokat indítana a rendőröknek a faji megkülönböztetés leküzdésére.
Makro / Külgazdaság Pénzt vesz el a rendőrségtől, és az összeget szociális kiadásokra fordítja a zavargások közepette New York és Los Angeles 
Privátbankár.hu | 2020. június 8. 09:02
Az amerikai rendfenntartó erőket évtizedek óta olyan felszerelésekkel látják el, melyeket az USA hadserege is használ. A mostani túlkapások miatt döntött úgy a két nagyváros, hogy a rendőrségtől elvont összeget szociális kiadásokra fordítja. Minneapolis viszont úgy döntött, hogy egyenesen feloszlatja rendőrségét.
Makro / Külgazdaság Negatív kilátásúra rontotta a Moody's Hongkong adósbesorolását 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 16:30
Az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Hongkong hosszútávú adósbesorolásának a kilátását a Moody's.
Makro / Külgazdaság Forrong a muszlim világ – kezdődnek a szociális zavargások? 
Káncz Csaba | 2018. január 16. 08:45
Irán után Tunéziában és Szudánban is véres szociális zavargások törtek ki az elmúlt napokban. A szegénység, munkanélküliség, a rossz oktatás és a politikai elnyomás Egyiptom esetében is robbanóképes elegyet alkot, amely feszültséget egyelőre a muszlim többség a keresztény kisebbségen vezeti le. A népesség-robbanás több muszlim országhoz hasonlóan Egyiptomot is puskaporos hordóvá teszi.
Makro / Külgazdaság Merkel elismerte: ő is felelős a hamburgi zavargásokért 
Privátbankár.hu | 2017. július 17. 08:05
Nem kellett volna megszavazni, hogy Hamburgban legyen a G20-as csúcs.
Makro / Külgazdaság Bíznak a nyugalomban? Már az Electrolux is újraindult Egyiptomban 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 26. 17:05
A svéd Electrolux, a világ második legnagyobb háztartásiberendezés-gyártója bejelentette, hogy teljes gőzzel folytatják a termelést.
Utazás Egyiptom: mi lesz a kint ragadt magyarokkal?  
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 19. 09:59
Mind az 1300, Egyiptomban tartózkodó utasukat hazaszállítják péntekig a magyarországi kiutaztató utazási irodák - tájékoztatta a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szóvivője vasárnap az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Török zavargások: inkább '68-as diáklázadások, mint arab tavasz 
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 08:16
Az elmúlt napokban kirobbant törökországi tiltakozó megmozdulások hirtelen ismét a török gazdaság sebezhető pontjaira - elsősorban is a magas finanszírozási igényre - irányították az eddig derűlátó piacok figyelmét, a török gazdaság szereplői számára mindazonáltal nem ismeretlenek a politikai válságok.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt a török tőzsde a hétvégi zavargások nyomán (Videó) 
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 11:38
Zuhantak a hétfői nyitáskor a török részvényárfolyamok, a líra gyengült és a török állampapírok hozamai megugrottak, miután a befektetők aggódnak az Isztambulban és más török nagyvárosokban kirobbant tüntetések miatt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG