<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Egy pekingi irodán kívül mindenét felszámolja a cég a távol-keleti országban, mégpedig a véget nem érő járványügyi korlátozások miatt, amit a Covid miatt tartanak fenn.

Megszünteti kínai listáját az Airbnb, miután két éve lezárások vannak érvényben az országban, amelyeknek „nem látszik vége”. A közismert otthonmegosztó cég a világ második legnagyobb gazdaságában tapasztalható üzleti visszaesés, valamint a Covid-19 hatása által súlyosbított „költséges és összetett” működési korlátok miatt hozta meg a döntést – írja a CNN.

A vállalat döntése a nyártól lép életbe, onnantól kezdve Kínán belül nem lesznek elérhetők az Airbnb által hirdetett kiadó ingatlanok. Ugyanakkor a cég nem fogja teljesen leállítani működését Kínában, továbbra is fenntart majd egy pekingi irodát, több száz alkalmazottal, akik a kiutazókra és a globális projektekre fognak koncentrálni.

Egyetlen irodát azért megtartanak. Fotó: DepositphotosEgyetlen irodát azért megtartanak. Fotó: Depositphotos

A multinacionális cégek érzik a gazdaság lassulását Kínában, mivel továbbra is a Föld egyik utolsó olyan helye, amely a „zero Covid” politikát folytatja. Az elmúlt hetekben több tucat kínai szárazföldi várost zártak le, mivel a hatóságok a koronavírus felszámolásán dolgoznak. A drasztikus járványügyi intézkedések súlyosan megviselték a gazdaságot, és szinte minden jelentős üzletág működését megakasztották, a nagy technológiai cégektől a fogyasztóiparig. A nemzetközi márkák, az Apple-től az Estee Lauderig figyelmeztettek a korlátozások pénzügyi hatásaira.

Az Airbnb 2016-ban indult Kínában. Az iparág többi részéhez hasonlóan a kínai ügyfelek kiutazásai – nagyrészt az ázsiai csendes-óceáni térség más célpontjaira – komoly lehetőséget jelentettek a vállalat számára. Ez azért van így, mert Kína hagyományosan a világ legnagyobb piaca a kiutazó turizmusban, a Turisztikai Világszervezet szerint a legnagyobb látogatói költést jelenti globálisan. A világjárvány óta azonban Kínában meredeken visszaesett a forgalom, és az ország a legtöbb nemzetközi utazó elől is elzárkózott. A forrás szerint arra számítanak, hogy a Kínából kiinduló turizmus fellendül, amint az ország teljesen megnyitja határait.

Eközben az Airbnb belföldi üzletága, amely 2016 óta mintegy 25 millió vendéget szállásolt el, az elmúlt években a cég bevételének mindössze 1 százalékát tette ki – állította a CNN-nek nyilatkozó forrás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Az S Immo nagy magyar irodaportfóliót vesz
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 14:15
Az osztrák Immofinanz az eladó.
Ingatlan Nem elég, hogy nehezen megy el a lakás, még a forintgyengülésen is bukunk - pedig van megoldás
Natív tartalom | 2022. szeptember 21. 08:02
Sokszor szinte teljesen érthetetlen, hogy eladó ingatlanunk miért nem akar hosszú ideig gazdára találni. Ráadásul a forint gyengülése miatt most az is megtörténhet, hogy a hónapokig piacon lévő ingatlanunk – nem kis bosszúságunkra – még veszít is reálértékéből, mire gazdára talál. Ezek azonban elkerülhetőek lennének, ha megfogadunk néhány jó tanácsot. Az Ingatlantájoló összeállítása arról, mire érdemes figyelni.
Ingatlan Orbán Viktor hátra megy, nem előre a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 15:58
Érthetetlen, hogy miért kellett megint meghosszabbítani a kevésbé korszerű új lakások létjogosultságát. 
Ingatlan Rendkívüli béremeléssel kedveskedik dolgozóinak a neves hazai ingatlanos cég
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 09:22
Az ingatlan.com a következő 12 hónapban több mint 1 milliárd forint összegű jövedelmet biztosít munkavállalóinak, ami 16 százalékkal több mint az elmúlt évben és 80 százalékkal több mint öt évvel ezelőtt.
Ingatlan Miért érdemes euróban hirdetni az ingatlanunkat?
Natív tartalom | 2022. szeptember 4. 10:11
Ugye, jó lenne? Hiszen az euró értéke biztosan nem romlana úgy, mint a forint, ha nem találunk azonnal másik ingatlant, amit megvásárolnánk helyette, illetve akkor is jó lenne euróban kapni a vételárat, ha azt történetesen nem egy másik ingatlan megvásárlására fordítanánk. Ahhoz, hogy euróban kapjuk meg a vételárat, azonban euróban is kell hirdetni. Az Ingatlantájolón pedig ez rendkívül gyors és egyszerű.
Ingatlan Megint rossz hírt kaptak az albérletet keresők
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 09:11
Újabb kétszámjegyű drágulás az albérletpiacon, igaz, lassulni látszik az áremelkedés.
Ingatlan Kijött egy jogszabály, amelynek tényleg sok magyar örülhet
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 24. 15:56
Az építkezők újabb két év felmentést kaptak az új lakóépületek szigorú energiafelhasználási előírásainak teljesítése alól. Addig nem kell legalább BB besorolást szerezniük a használatbavételhez.
Ingatlan Az albérletek is drágulnak, de van egy mód, amivel ezt elkerülheti
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 10:42
Közel 14 százalékos áremelkedéssel számolhatnak azok, akiknél mostanában van a bérleti szerződésük évfordulója. Most még azonban olcsóbb albérletre lehet váltani, mivel széles a kínálat.   
Ingatlan Már itt van a készpénzes lakásbefektetők korszaka
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 17:59
Folyamatosan növekszik a kínálat a használt otthonoknál, a korszerűtleneknél már ősszel beindulhat az eltérő mértékű árcsökkenés.
Ingatlan Visszaesett a befektetések értéke a kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 15:11
A kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán a befektetések értéke az első fél évben 550 millió eurót ért el, 20 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól - közölte a Colliers.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG