<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Nem befolyásolják Putyin terveit az atomfegyverek Fehéroroszországba telepítését kifogásoló nyugati aggodalmak – mondta az orosz elnök szóvivője.

A Nyugat reakciója nem befolyásolja a taktikai atomfegyverek fehéroroszországi telepítésének tervét – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak. „Oroszország terveit biztosan nem fogja befolyásolni az ilyen (nyugati) reagálás” – hangoztatta a Kreml szóvivője.

Mint mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök „mindent elmagyarázott a szombati interjúban” és „ehhez nincs mit hozzáfűzni”.

Dmitrij Peszkov szerint az elnök a szombati interjúban mindent elmagyarázott, ahhoz nincs mit hozzáfűzni. Fotó: EPA / SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL
Dmitrij Peszkov szerint az elnök a szombati interjúban mindent elmagyarázott, ahhoz nincs mit hozzáfűzni. Fotó: EPA / SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Putyin nyilatkozatában azt mondta, hogy Oroszország a fehérorosz fél kérésére taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba, ugyanúgy, ahogyan ezt Egyesült Államok több szövetséges ország estében már rég megtette. Közölte, hogy Moszkva már adott át Minszknek Iszkander-rakétakomplexumot, amely atomfegyver hordozására is alkalmas lehet, július 1-jén pedig a köztársaság területén befejeződik a taktikai atomfegyverek tárolójának építése.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy a Fehéroroszországgal kötött megállapodás nem sérti a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozását célzó nemzetközi kötelezettségvállalásokat.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylapnak adott interjújában kijelentette, hogy Washington hiába hisz egy „válasz nélküli megelőző csapás” lehetőségében, mert Moszkva olyan korszerű, egyedülálló fegyverekkel rendelkezik, amelyek képesek megsemmisíteni bármely ellenfelet, beleértve az Egyesült Államokat is „amennyiben a létében lenne fenyegetve”. Mint mondta: „Oroszország türelmes, és senkit sem rémisztget a katonai fölénnyel”.

Patrusev rövidlátónak és veszélyesen ostobának minősítette azon amerikai politikusok nézeteit, „akik saját propagandájuk fogságába estek”, és úgy vélik, hogy Oroszország már nem lenne képes válaszolni egy amerikai megelőző atomcsapásra. A tisztségviselő szerint egyes nyugati politikusok, „feledve a történelem tanulságait”, olyan bosszúról ábrándoznak, amely az Oroszország feletti katonai győzelemhez vezetne.

Az orosz biztonsági tanács titkára így kommentálta, hogy egy amerikai B-52H Stratofortress stratégiai bombázó repülést hajtott végre a Balti-tenger nemzetközi vizei felett. A Flightradar szolgálat szerint a repülőgép március 12-én lépett be a Finn-öböl feletti légtérbe, majd az orosz határ közelében manőverezett, ahonnan Észtország légterébe távozott.

Patrusev hangot adott álláspontjának, miszerint a NATO részese az ukrajnai konfliktusnak, és nem titkolja fő célját, a háború elhúzását és ezáltal Oroszország „legyőzését és tovább darabolását”. Kifejezte meggyőződését, hogy a Washington által március végére összehívott demokráciacsúcs egyik fő témája az lesz, hogy a „jóságos” NATO hogyan segítse Ukrajnát.

„Ukrajnát egyetlen nagy katonai táborrá változtatták. Fegyvert és lőszert küldenek az ukrán hadseregnek, hírszerzési adatokkal látják el, egyebek között műholdcsoportjuk és jelentős számú drónjuk segítségével. A NATO kiképzői és tanácsadói készítik fel az ukrán katonákat, miközben zsoldosok harcolnak neonáci zászlóaljakban” – nyilatkozott Patrusev.

(MTI)

Makro / Külgazdaság Végre megtudhatjuk, ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 18:34
Ezek történtek a 472. napon, estig.
Makro / Külgazdaság Újabb országnak mentek neki Putyinék
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 16:17
Moszkva szerint Reykjavík tönkreteszi a kétoldalú kapcsolatokat az izlandi nagykövetség bezárásával.
Makro / Külgazdaság Még nincsenek jó híreink a pápa egészségi állapotáról
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 14:56
Orvosa szerint a Szentatyának a jövő héten még a kórházban kell maradnia.
Makro / Külgazdaság Döntő lépésre szánták el magukat az ukránok a zaporizzsjai atomerőmű ügyében
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 14:15
Az utolsó reaktort is leállították.
Makro / Külgazdaság Szörnyű tragédiáról érkezett hír
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 13:48
Többen meghaltak egy robbanóanyaggyárban történt detonációban Ankara külvárosában.
Makro / Külgazdaság Így kúszik be a kanadai erdőtüzek füstje alattomos módon a tüdőbe
Kormos Olga | 2023. június 10. 11:19
Továbbra is lángolnak a kanadai erdőtüzek, már New York és Washington is fuldokol a füstjétől. Kanada azt latolgatja, mit kell tennie a jövő érdekében, kérdés, hogy valójában milyen károkat okoz a nagymértékű füst az egészségünkben?
Makro / Külgazdaság Baj van Orbán Viktor egyik legjobb barátjával?
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 09:33
Újra kórházba került Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Súlyos lépésre szánta el magát Boris Johnson
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 09:18
A volt brit miniszterelnök azonnali hatállyal lemondott a parlamenti mandátumáról. 
Makro / Külgazdaság Összeütközött két utasszállító repülőgép
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 09:01
A tokiói Haneda repülőtéren történt incidensben szerencsére senki nem sérült meg.
Makro / Külgazdaság Újabb csörtére került sor a NATO és Oroszország között
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 08:44
Az elmúlt órák híreit továbbra is a felrobbantott Nova Kahovka-i gát felrobbantásával kapcsolatos események uralták.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG