4p

Az osztrák nemzeti vasút bemutatta a jövő nyártól forgalomba kerülő NightJet vonatok tervét.

Nagy karrier előtt áll Ausztria újgenerációs vasútja, amely számtalan pozitívummal rendelkezik: a kényelmes hálófülkéktől a tolóajtókig, a környezeti világítástól a görbe ülésekig, az utasok kényelmének és magánéletének maximalizálásáig. Az osztrák nemzeti vasút (Austrian Railways), amely a világ egyik úttörőjének számít az éjszakai vonatközlekedésben, a héten mutatta be vadonatúj vagonjainak belső design-ját.  

33 éjszakai vonat vár a startra. Fotó: NightJet
33 éjszakai vonat vár a startra. Fotó: NightJet

Sajnos mi nem kaptunk meghívót, de a Bécsbe meghívott újságírók és a vonatok szerelmesei azt mondták a The Guardian szerint, hogy a NightJets új lendületet ad a vasútiparnak az olyan hatalmas kihívások idején, mint az energiaválság és a klímavészhelyzet.

A kocsik kialakítása kifejezetten az utasok nagyobb intimitására és a biztonság iránti vágyaira összpontosít, beleértve a kapszulaszerű kabinok zárható ajtót, valamint a fejmagasságban elhelyezett tolózárakat, amelyek lehetővé teszik a kabinok közötti beszélgetést. A további modern kényelmi szolgáltatások közé tartozik az ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, a tápegységek, a szabályozható világítás és a puha ülőfelületek.

Az útvonalakon a NightJets várhatóan olyan nagyvárosokat érint, mint Bécs, Budapest, Berlin, Milánó, Róma és Zürich.

A 33 NightJet vonat közül az első, amelybe az Austrian Railways 700 millió eurót fektetett be, jövő nyáron indul, és a flotta 2025-re teljes egészében kiépítésre kerül.

Mindegyikben járatnál hét kocsi található, köztük kettőben csak ülő részleggel, két hálókocsi kétszemélyes rekeszekkel és három hálókocsi négyszemélyes lakosztályokkal, valamint minikabinok egyéni utazók számára.

Mindegyik vonat 254 utas szállítására alkalmas, mindez több, mint a legtöbb rövid távú repülőgép kapacitása, és akár 230 km/h (143 mérföld/óra) sebességgel is képes haladni.

A NightJet azt ígéri, hogy árai versenyképesek lesznek a légitársaságokéval, és a hálókocsis jegyek 50 és 100 euró között lesznek kaphatók. Közölték, hogy a vonatkocsik kerekesszékkel is megközelíthetők lesznek. A vonatok indulása azonban eltolódott az ellátási lánc problémák és a járványhoz kapcsolódó személyzeti kihívások miatt.

„A NightJettel való utazás 50-szer éghajlatot kímélő megoldás, mint ugyanazt az utat repülővel megtenni” – mondta az induláskor Leonore Gewessler, Ausztria környezetvédelmi minisztere, aki az éjszakai vonatozás fellendítésére tett erőfeszítéseket első helyen támogatta.

A vonatrajongók nagy várakozással tekintenek az új szupervasút elé, és abban bíznak, hogy egyre inkább felválthatja majd a repülést. Ugyanakkor a lobbisták szerint a vonatozás elveszítheti romantikus vonzerejét, ha az államok és az európai szintű politikusok kifejezetten nem támogatják ezt a fajta utazási módot.

Számos problémára hivatkoznak, például a növekvő energiaköltségek miatti magas árakra, a krónikus munkaerőhiányra, vagy a vasutak örökös késéseiről szóló nyárra. A „vonatmozgalom” fejlődését veszélyeztető problémák várhatóan csak növekedni fognak, mivel az utasok közlekedése, különösen éjszaka, egyre inkább kénytelen lesz teret engedni az energiaválság közepette szenet szállító tehervonatoknak és a háborút támogató katonai felszereléseknek.

Elég vonzó a NightJet belső design-ja. Fotó: NightJet
Elég vonzó a NightJet belső design-ja. Fotó: NightJet

„A nappali vonatokhoz képest az éjszakai vonatok továbbra is bónusztermékek maradnak, de ha megvan az akarat, akkor van lehetőség a bővítésre” – mondta Philipp Kosok, a német Agora agytröszt tömegközlekedési szakértője. 

Ugyanakkor azt is mondta, hogy az éjszakai vonatok hátrányos helyzetben vannak, mert „magasabb adókkal szembesülnek, mint a légi közlekedés, és gyakran hátráltatja az infrastruktúra elöregedése és a kapacitás hiánya”.

A tavaly év vége óta kormányon lévő német Zöldek egy olyan egységes európai éjszakai vonathálózatot próbáltak kidolgozni, amely mintegy 40 célállomást egyesít, köztük Varsó, Amszterdam, Bécs, Bordeaux, München, Barcelona és még London is.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Szakértő: a mostani rezsicsökkentés hosszú távon nem fenntartható
Dobos Zoltán | 2024. május 18. 14:06
A Klasszis Média által szervezett E, mint energia konferencia Béke honol az olajfák alatt? című kerekasztal-beszélgetésén az energiaszektor és a megújulóenergia-ipar képviselőivel arról beszélgettünk, mennyire felhasználóbarát az új megújulóenergia-szabályozás, a hálózatfejlesztés ki tudja-e szolgálni a megújulóenergia-fejlesztési célokat. Szóba kerültek a megújuló energia tárolási lehetőségei, hogy hogyan és miből tudják a cégek csökkenteni az energiaköltségeiket, illetve hogy miért nincs lehetőség az új Otthonfelújítási Program támogatásai keretében a fűtést napkollektorra, hőszivattyúra korszerűsíteni.
Makro / Külgazdaság Bulgária bemutatott a Gazpromnak
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 10:59
Több mint 400 millió eurós kártérítést követel a Gazpromtól a bolgár állami gázvállalat, amiért 2022 áprilisban hirtelen felfüggesztették a földgázszállítást.
Makro / Külgazdaság Megszólalt Orbán Viktor, kemény értékelést mondott
Dobos Zoltán | 2024. május 17. 10:11
Péntek lévén ismét a Kossuth rádió mikrofonja elé ült Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök értékelte a szlovák kollégája, Robert Fico elleni szerda délutáni merényletet, Hszi Csin-ping kínai elnök múlt heti látogatását és az orosz–ukrán háború legfrissebb fejleményeit is.
Makro / Külgazdaság Benzinár: ijesztően közömbösek az autósok
Buksza blog | 2024. május 16. 18:53
Hiába érzik az emberek egyre jobban a klímaváltozás hatásait és hiába próbálja az OPEC+ olajkartell minél magasabban tartani a fekete arany árát, az emberek tovább növelik az üzemanyag-fogyasztásukat.
Makro / Külgazdaság Mit szól majd Orbán Viktor, ha meglátja ezt?
Csabai Károly | 2024. május 16. 05:53
Átmenetinek bizonyult az Európai Unióban viszonylag hosszabb időn át sereghajtó hazai infláció nemzetközi összevetésben való előrelépése. Míg márciusban még tizenöt európai országban volt magasabb az éves fogyasztóiár-index, mint nálunk, addig áprilisban már csak nyolcban az adataikat cikkünk megjelenéséig közzétett 38 állam közül – derül ki a legfrissebb Privátbankár Európai Inflációs Körképből.
Makro / Külgazdaság Ez nem „bezzegrománia”
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 14:43
Az ikerdeficit okozza a legnagyobb fejfájást keleti szomszédunkban.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton lefordulna a székről: ahol örülnek a 289 százalékos inflációnak
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 10:53
A jegybanki alapkamatot 40 százalékra lehetett így visszavágni, az IMF is dicsér, hitelt is ad, miközben a kiskereskedelmi forgalom 20 százalékkal zuhant.
Makro / Külgazdaság Lélektani határ felé közelednek a benzinárak - ne tankoljon péntekig, akinek kedves a pénztárcája
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 09:59
Mutatjuk, mennyivel lesznek olcsóbbak az üzemanyagok.
Makro / Külgazdaság Már megint irigykedni kell Romániára?
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 09:48
Itt vannak az első negyedéves adatok a szomszédból.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor barátai is egyre szorosabb orosz és kínai fogásban
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 09:34
Az új szerb kormány május 2-án tette le az esküt. Összetétele azt mutatja, hogy Belgrád még inkább elkötelezte magát a Moszkvával és Pekinggel való szorosabb kapcsolat mellett. Káncz Csaba jegyzete.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG